Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Securitatea la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina, se deteriorează după o lovitură cu dronă

ro

18 Aug, 2024 09:55 204 Marime text
Susra foto: Unsplash/Imagine cu rol ilustrativ




 
  • Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a avertizat sâmbătă că securitatea la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina, cea mai mare din Europa, se "deteriorează" după o lovitură cu dronă în apropierea centralei.

Experţii AIEA prezenţi la faţa locului au fost informaţi sâmbătă despre o detonare în apropierea centralei şi s-au deplasat imediat la faţa locului, a indicat într-un comunicat agenţia ONU cu sediul la Viena, potrivit Agerpres.

Potrivit experţilor, pagubele "par să fi fost cauzate de o dronă dotată cu o încărcătura explozivă" care a lovit drumul dintre cele două porţi principale ale centralei. Rusia acuză Ucraina de acest incident.

„Încă o dată, constatăm o escaladare a pericolelor în materie de siguranţă şi securitate nucleare cu care se confruntă centrala nucleară de la Zaporojie", a declarat directorul general al AIEA, Rafael Grossi. "Situaţia în materie de securitate nucleară" la amplasamentul centralei se "deteriorează", potrivit agenţiei ONU.

Centrala nucleară de la Zaporojie este ocupată de ruşi din martie 2022 şi a fost ţinta unor atacuri repetate, de care ruşii şi ucrainenii se acuză reciproc.
 
 
Citește și
 Un incendiu s-a declanşat la centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina. Kievul şi Moscova se acuză reciproc
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii