Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SpaceX, compania deținută de Elon Musk, va avea o ieșire în spațiu, una din cele mai riscante din ultima vreme

ro

24 Aug, 2024 10:47 229 Marime text
SpaceX/ Sursa foto: Twitter/ Captură video SpaceX





 
  • SpaceX, compania deținută de Elon Musk, are în plan o ieșire în spațiu, săptămâna viitoare, cu scopul de a testa echipamente noi. Misiunea este una periculoasă și poate pune viețile membrilor echipajului în pericol. SpaceX urmează să facă, săptămâna viitoare, prima ieșire în spațiu cu o echipă neafiliată NASA, cu scopul de a testa echipamente inovatoare precum costumele spațiale slim, în cadrul uneia dintre cele mai riscante misiuni pentru compania lui Elon Musk.

Pe 29 august, un antreprenor miliardar, un fost pilot de luptă și doi angajați SpaceX vor decola la bordul unei nave Crew Dragon modificate, urmând să facă, după două zile, o ieșire în spațiu la o altitudine de 700 km. Până acum, astfel de activități au fost realizate doar de astronauți angajați de govern, pe Stația Spațială Internațională, aflată la o altitudine de 400 km, potrivit știripesurse.ro.

Misiunea de cinci zile, denumită Polaris Dawn, va implica o orbită eliptică, la distanțe de la 190 km până la 1.400 km de Pământ, cel mai îndepărtat punct atins de oameni de la programul Apollo din 1972.

Echipajul, inclusiv miliardarul Jared Isaacman, va purta noile costume spațiale SpaceX într-o capsulă Crew Dragon modificată, capabilă să-și deschidă trapa în vidul spatial. Misiunea, finanțată de Isaacman, a fost estimată la mai bine de 100 de milioane de dolari. Alături de el, vor participa Scott Poteet, locotenent-colonel retras din Forțele Aeriene ale SUA, și inginerii SpaceX Sarah Gillis și Anna Menon.
SpaceX într-o capsulă Crew Dragon modificată, capabilă să-și deschidă trapa în vidul spatial. Misiunea, finanțată de Isaacman, a fost estimată la mai bine de 100 de milioane de dolari. Alături de el, vor participa Scott Poteet, locotenent-colonel retras din Forțele Aeriene ale SUA, și inginerii SpaceX Sarah Gillis și Anna Menon.

 Pentru SpaceX, misiunea reprezintă o oportunitate de a testa tehnologiile necesare pentru explorarea Lunii și a planetei Marte.
 
Citește și
SpaceX a lansat o navetă cu patru astronauți către Stația Spațială Internațională (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii