Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supriză la alegerile locale dintr-o comună din Italia! Ce criteriu s-a folosit pentru departajarea candidaților

ro

25 Jun, 2024 15:08 369 Marime text
În cea mai mică comună din Emilia-Romagna, sub o sută de locuitori, în provincia Piacenza, a existat la alegerile locale o nouă paritate. Mai exact cei doi candidați au întrunit fiecare câte 28 de voturi.

Conform La Repubblica a fost ales primar Giovanni Razzari a fost ales primar, criteriul de departajare fiind vârsta inaintată a acestuia. Mai exact candidatul câștigător are 73 de ani.

În primul tur au votat 57 de persoane, 28 pentru Giovanni Razzari, 28 pentru Claudia Borré, plus un buletin alb. Acesta este motivul pentru care locuitorii s-au întors la vot. Aceleași date: 57 de votanți, 28 la 28, cu buletinul de vot alb (care ar fi putut decide primarul).

Prin urmare, conform legii, cel mai în vârstă candidat a fost ales, iar cel mai tânăr, care a luat exact același număr de voturi, va ajunge în opoziție. „Este o regulă absurdă”, izbucnește primarul nou ales, în vârstă de 73 de ani.

„Nu se pot acorda funcții publice pe criterii de vârstă, am mai spus-o și o voi spune din nou. Nu am mers atât de departe încât să mă gândesc să refuz postul, dar este cu siguranță o victorie care lasă un gust amar în gură pentru că certifică scindarea acestei comune. Prima mea sarcină va fi să încerc să o repar”, a mai spus noul primar, conform g4 media.ro

Citește și: 

Oficial de la MAE! Tânărul găsit decedat în Italia este cetățeanul român dispărut la sfârșitul lunii mai
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii