Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un semn pe un aeroport a stârnit controverse- Îmbrățișarea, trei minute!

ro

20 Oct, 2024 10:44 210 Marime text

Sursa foto: Pixabay




 
  • Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a stârnit dezbateri în întreaga lume, cu noul său semn care impune o limită de trei minute pentru îmbrățișări și mesajul „Pentru rămas bun, vă rugăm să folosiți parcarea”, conform CNN și media locale.

Directorul general al aeroportului, Daniel De Bono, a explicat într-un interviu acordat radioului RNZ din Noua Zeelandă că aeroporturile au devenit „focare de emoție” și a citat un studiu care sugerează că o îmbrățișare de 20 de secunde este suficientă pentru a obține o explozie a oxitocinei, cunoscută drept „hormonului iubirii”. El a precizat că limita de timp permite mai multor oameni să se îmbrățișeze, potrivit știripesurse.ro.

Pentru cei care doresc mai mult timp de îmbrățișări, aeroportul îi îndrumă pe oameni să meargă la parcare, unde vor avea 15 minute pentru a-și lua rămas bun.

Noile indicatoare au devenit virale și o mulțime de internauți consideră măsura ca fiind prea crudă. „Nu poți impune o limită de timp pentru îmbrățișări! Este inuman!”, este unul dintre comentarii. Alții au glumit. „Ai doar 3 minute să te îmbrățișezi? În America, nici măcar nu vor să te oprești”, a scris un internaut.

Pe de altă parte, unele persoane susțin măsura și propun chiar ca semnul să apară și în alte locuri din țară. „În zona de sosiri din școli ar fi nevoie de un semn similar - Timp maxim de îmbrățișare 10 secunde”, a sugerat un comentator.
 
 
Citește și
Firma controlată de CL Mihail Kogălniceanu va colecta deșeurile de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii