Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zelenski Următoarea ţintă a Rusiei sunt membrii NATO din Europa de est (VIDEO)

ro

24 Mar, 2022 16:44 1923 Marime text
Președintele Ucainei Foto captură video Facebook/ Volodomir Zelenski

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat joi, 24 martie, în discursul său către liderii NATO în care le-a cerut ajutor militar „fără restricţii'', că următoarea ţintă a forţelor ruse vor fi statele membre ale Alianţei din Europa de est, inclusiv, Polonia.

„Sunt sigur că înţelegeţi că Rusia nu are intenţia de a se opri în Ucraina. Vrea să meargă mai departe. Împotriva membrilor estici ai NATO. A statelor baltice. A Poloniei cu siguranţă", a spus Zelenski în înregistrarea video a discursului difuzată de preşedinţia ucraineană.

Acesta a insistat că Ucraina are nevoie de avioane de luptă, tancuri, arme antitanc şi sisteme de apărare aeriană pentru a respinge forţele ruse.




Deşi este de aşteptat ca NATO să-şi sporească sprijinul pentru Ucraina, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a asigurat că aceasta nu va trimite trupe sau avioane în Ucraina, aminteşte Reuters.

Prmierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat joi la Varşovia că, „dacă va zdrobi Ucraina", preşedintele rus Vladimir Putin „va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin", scrie Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii