Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:19 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatia Crescatorilor de Capre a gasit o metoda originala de a-si face cunoscute produsele

ro

04 Aug, 2003 00:00 3186 Marime text

Degustari in piata Grivitei

Intr-o aglomeratie de nedescris, in cea mai mare piata din Constanta, duminica dimineata, cand tot romanul iese la cumparaturi, asociatia si-a expus marfa pentru a putea fi gustata * Branzeturile frantuzesti raman in topurile preferintelor

Sub conducerea Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Capre din Romania - Caprirom, producatorii produselor derivate din laptele de capra din judetele Constanta, Ialomita si Tulcea s-au intalnit pe 2 august in piata Grivitei si la cele doua intrari ale supermarketului MAX, unde a fost organizata o degustare publica de branzeturi. Scopul acestei actiuni este de a promova produsele din lapte de capra care sunt cele mai cautate pe piata externa, in Romania aceste tipuri de branzeturi sau produse lactate nefiind cunoscute pe scara larga. S-au prezentat cinci tipuri de branza procesata traditional de crescatorii de capre din aceste judete si trei sortimente de branza adusa din Franta de reprezentantii Heifer Project Franta, cu care colaboreaza Asociatia Caprirom. Degustarea s-a desfasurat intre orele 9.30-12.00, la aceasta participand Ciprian Maxim, de la Camera de Comert Constanta, dr. Ovidiu Spanu, director Heifer Project Romania, Julie Beguin, Cecille Babiak, Guillemain Gerard, din partea Heifer Project Franta, dr. Sorin Jitariu, manager general al firmei Sepcada International Grup Constanta, conf. dr. Stela Zamfirescu, presedinte Caprirom, trei crescatori, zece specialisti, membrii Caprirom si sase reprezentanti de la Sepcada care au realizat si au participat efectiv la aceasta actiune. Consumatorii interesati au degustat toate tipurile de branza etalate de catre producatorii locali si francezi, iar cei care au dorit au putut completa un chestionar cu intrebari referitoare la calitatea branzeturilor prezente spre degustare si a tipurilor preferate. Din aproximativ o suta de consumatori, a reiesit ca 80% dintre cei chestionati au mai mancat branza de capra, le-au placut toate sortimentele, in special cele frantuzesti, care au fost de tip lactic (adica din grupa branzeturilor proaspete).Asociatia Caprirom este o organizatie profesionala, de tip sindical, care reuneste prin libera adeziune crescatorii de capre, persoane fizice sau juridice interesate sa desfasoare activitati tehnice si economice privind ameliorarea, apararea sanatatii caprinelor, valorificarea productiilor si apararea intereselor crescatorilor de capre. Caprirom functioneaza ca o organizatie cu personalitate juridica, avand cont propriu in banca si se autofinanteaza din surse proprii, constituite, in principal, din taxe de inscriere, cotizatiile membrilor si mai putin din donatii si sponsorizari. Sub indrumarea Heifer Project International, Asociatia Caprirom se preocupa de valorificarea superioara a produselor din lapte de capra. Heifer Project International este o asociatie umanitara cu sediul in SUA, care are filiale in toata lumea. Aceasta organizatie ajuta prin activitatea sa populatia nevoiasa a globului, acordand gratuit animale, echipamente agricole, animale de rasa etc. Motto-ul Heifer Project International este "cel ce este ajutat, la randul lui, trebuie sa-i ajute si pe altii".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii