Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR pregateste lansarea a doua noi carduri

ro

25 Aug, 2003 00:00 623 Marime text

Ambele carduri vor fi emise in euro si se adauga celor 11 tipuri deja existente pe piata * De la inceputul anului, institutia a emis peste 20.000 de carduri de credit, depasind numarul de astfel de produse emise pe intregul an 2002 * Banca Comerciala Romana a instalat POS-uri mobile la bordul avioanelor Tarom, fapt ce ofera posibilitatea posesorilor de carduri de a achita cu ajutorul acestora costul produselor cumparate in timpul zborului * Posesorii de carduri BCR isi pot plati facturile Romtelecom direct de la ATM-urile bancii, in baza unui acord recent incheiat intre cele doua institutii

Banca Comerciala Romana (BCR) va lansa, in perioada urmatoare, doua noi tipuri de carduri - unul de credit, care se va adresa persoanelor fizice, si un al doilea de debit, destinat companiilor, informeaza un comunicat al bancii. Ambele carduri vor fi emise in euro. Astfel, cardul pentru persoanele fizice se va numi Mastercard Gold Card si va avea un plafon de creditare minim de 5.000 de euro. Cel de-al doilea card, destinat companiilor, se va numi Mastercard Business. In prezent, BCR ofera clientilor, persoane fizice si juridice, 11 tipuri de carduri. De la inceputul anului, institutia a emis peste 20.000 de carduri de credit, depasind numarul de astfel de produse emise pe intregul an 2002. Pe ansamblul pietei de carduri, Banca Comerciala este lider, cu peste 1,3 milioane de carduri active. Banca are, in acest moment, o retea formata din 630 de ATM functionale si aproape 2000 de POS instalate exclusiv la comercianti. In ultimii ani, BCR a investit peste 50 milioane de dolari pentru realizarea unei platforme informatice, in vederea dezvoltarii canalelor electronice de promovare a produselor sale, pentru extinderea retelei de ATM si POS, precum si pentru dezvoltarea retelei de unitati. Tot in atentia posesorilor de carduri bancare, Banca Comerciala Romana a instalat POS-uri mobile la bordul avioanelor Tarom. Acest fapt ofera posibilitatea posesorilor de carduri de a achita cu ajutorul acestora costul produselor cumparate in timpul zborului. Sistemul lucreaza off-line si este accesibil tuturor tipurilor de carduri, de debit sau de credit. Tot aici mai putem adauga faptul ca, in 1997, BCR a instalat POS-uri la toate agentiile Tarom din tara. De asemenea, BCR a implementat, recent, sistemul Balance Inquiry, care permite consultarea soldului conturilor de card la ATM-urile BCR pentru cardurile emise de alte banci din Romania si strainatate. In baza acestui nou serviciu, posesorii de carduri BCR au posibilitatea de a-si verifica soldurile din contul de card pe oricare dintre ATM-urile acelor banci care au obtinut certificate specifice acestui serviciu din partea VISA sau MasterCard. BCR este lider pe piata cardurilor, numarul cardurilor active ridicandu-se, in acest moment, la peste 1,3 milioane. BCR detine, in prezent, cea mai mare retea de bancomate dintre toate bancile comerciale din Romania, numarul ATM-urilor proprii ajungand la 630, ceea ce reprezinta o cota de aproximativ 30% din piata de profil. BCR detine, totodata, peste 1.700 de POS-uri.

Peste 35 de conventii de plata

Un alt serviciu pe care banca il pune la dispozitia clientilor sai posesori de carduri BCR este acela de a-si plati facturile Romtelecom direct de la ATM-urile bancii, in baza unui acord recent incheiat intre cele doua institutii. Clientii BCR pot plati la ATM atat facturile lor, cat si facturile altor persoane, chiar daca acestea locuiesc intr-o alta localitate. De asemenea, clientul BCR, abonat al Romtelecom, isi poate plati factura de telefon la orice ATM din tara, chiar daca nu se afla in localitatea de resedinta. Pentru a putea beneficia de acest serviciu de plata a facturii prin ATM, abonatul posesor de card trebuie sa incheie cu banca o conventie de prestari servicii bancare. La ATM, posesorul de card va selecta rubrica "Plati facturi", urmand apoi pasii indicati pe ecranul bancomatului. Tot aici mai trebuie amintit ca, din luna septembrie, plata facturilor Romtelecom se va putea efectua si de la ghiseele bancii. Un fapt ce trebuie mentionat este ca, in aceasta perioada, se afla in plin proces de instalare si testare sistemul de cititoare de coduri de bare, pe baza caruia vor fi "citite" si platite la ghiseu facturile Romtelecom. Tot prin ATM pot fi achitate alte facturi sau ratele la creditele acordate de BCR, pot fi alimentate conturile de disponibilitati la vedere, se pot face transferuri intre conturile de carduri BCR si pot fi reincarcate cartelele Connex. BCR a semnat, la nivel national, peste 35 de conventii de plata a facturilor cu diversi furnizori de servicii si utilitati din toata tara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii