Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La sfarsitul lunii septembrie, profitul realizat de Banc Post era de 308,4 miliarde lei

ro

20 Oct, 2003 00:00 592 Marime text

Profitul net inregistrat in aceasta perioada il depaseste pe cel inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut cu aproximativ 90 miliarde lei * La data de 30 septembrie a acestui an, cifra de afaceri a bancii s-a ridicat la 3.176 miliarde lei, in timp ce fondurile proprii atingeau nivelul de 2.477,7 miliarde lei * Banc Post gestiona, la sfarsitul primelor noua luni, un numar de peste 4,7 milioane conturi, din care 90% erau deschise de catre persoane fizice

Profitul net inregistrat de Banc Post in primele noua luni ale anului in curs au depasit cu aproximativ 90 miliarde lei pe cel inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut, care s-a cifrat la 220 miliarde lei. Astfel, Banc Post a incheiat cel de-al treilea trimestru al acestui an cu un profit net de 308,4 miliarde lei, dupa cum reiese dintr-un comunicat al bancii. La data de 30 septembrie a acestui an, cifra de afaceri a bancii s-a ridicat la 3.176 miliarde lei, in timp ce fondurile proprii atingeau nivelul de 2.477,7 miliarde lei. Banca gestiona, la sfarsitul perioadei analizate, un volum total de active de 22.323 miliarde lei. Potrivit comunicatului, activitatea de creditare a crescut cu 150% fata de perioada similara a anului 2002, valoarea imprumuturilor plasate aflate in sold, la sfarsitul lunii septembrie, fiind de 8.974,2 miliarde lei. De asemenea, volumul creditelor acordate populatiei este de 2,3 ori mai mare decat in septembrie 2002. Banc Post gestiona, la sfarsitul primelor noua luni, un numar de peste 4,7 milioane conturi, din care 90% erau deschise de catre persoane fizice. Banca are un capital social de 664,8 miliarde lei, numara peste 2,4 milioane de clienti si detine o retea teritoriala de 159 de unitati operationale. Peste jumatate din actiunile Banc Post sunt detinute de catre EFG Eurobank Ergasias, care controleaza 53,25% dintre acestea, restul actionarilor fiind GE Capital - cu 8,75% din actiuni, cele cinci societati de investitii financiare (SIF) - cu 30%, fiecare detinand cate un procent de 6%, si salariatii si pensionarii bancii, care detin 8% din actiuni.

Un nou card lansat de BCR, in atentia angajatilor care calatoresc in strainatate

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat cardul de debit BCR MasterCard Business cu decontare in euro, destinat societatilor comerciale ai caror angajati calatoresc in strainatate in interes de afaceri, cu precadere in tarile Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat al institutiei. Astfel, noul card poate fi folosit atat in tara, cat si in strainatate, pentru cumpararea de bunuri si servicii, in magazine, in hoteluri, restaurante, statii de benzina, linii aeriene, cai ferate, care accepta la plata carduri MasterCard, in limita disponibilului din cont. De asemenea, BCR MasterCard Business poate fi folosit pentru efectuarea de plati pe Internet, cat si pentru eliberarea de numerar de la ATM-uri sau de la ghisee bancare care afiseaza sigla MasterCard. BCR are, in prezent, un numar de peste 675 de ATM functionale si aproape 2.300 de POS instalate exclusiv la comercianti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii