Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LaFarge a inregistrat pierderi fata de anii trecuti

ro

27 Oct, 2003 00:00 540 Marime text

Romania, Grecia si o parte din piata africana aduc cele mai mari beneficii

Cifra de afaceri inregistrata de LaFarge in primele noua luni ale acestui an este de peste zece miliarde euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 8,6 puncte procentuale fata de valorile inregistrate in perioada corespunzatoare a anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 11,2 miliarde euro * Scaderea se datoreaza, in principal, achizitiilor si efectelor valutare * Nivelul vanzarilor este in scadere atat in Marea Britanie, cat si in America de Nord, mai ales Statele Unite ale Americii, unde volumul de vanzari si preturile sunt inferioare nivelurilor din 2002 * Aceste pierderi sunt insa compensate in mare parte de catre evolutia solida din Grecia * Evolutii favorabile au mai fost inregistrate in Maroc, Iordania, Coreea de Sud si Chile * Romania si o parte a Africii sunt zone in care cel mai mare producator de ciment inregistreaza cresteri * La polul opus se afla Polonia si Venezuela

Cel mai mare producator mondial de ciment, LaFarge, pierde din ce in ce mai mult teren in fata celorlalti producatori din acest sector. La baza acestui fapt sta, in primul rand, scaderea inregistrata la cifra de afaceri realizata de LaFarge de la inceputul anului si pana in prezent. Conform Mediafax, cifra de afaceri inregistrata de LaFarge in primele noua luni ale acestui an este de peste zece miliarde euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 8,6 puncte procentuale fata de valorile inregistrate in perioada corespunzatoare a anului trecut, cand nivelul cifrei de afaceri a fost de 11,2 miliarde euro. Intr-un comunicat remis de producatorul de ciment cu aproximativ 10 zile in urma se mai arata ca variatiile ratelor de schimb au avut un impact negativ de 9,5% asupra vanzarilor. Totodata, grupul LaFarge mentioneaza ca aceasta scadere se datoreaza, in principal, achizitiilor si efectelor valutare. Potrivit companiei, perioada de redresare a inceput cu luna iulie si a fost confirmata si in al treilea trimestru, cand valoarea vanzarilor a crescut cu 7,7%, care s-a datorat volumului de vanzari de pe pietele emergente.

Piata scazuta in SUA si Marea Britanie

Nivelul vanzarilor este in scadere atat in Marea Britanie, cat si in America de Nord, mai ales Statele Unite ale Americii, unde volumul de vanzari si preturile sunt inferioare nivelurilor din 2002. LaFarge mai mentioneaza ca aceste pierderi sunt insa compensate in mare parte de catre evolutia solida din Grecia, tara care nu se poate compara, din punctul de vedere al pietei, cu SUA. Legat tot de evolutii favorabile, LaFarge a anuntat ca a mai inregistrat cresteri in Maroc, Iordania, Coreea de Sud si Chile, precum si Romania si o parte a Africii, in timp ce la polul opus se afla Polonia si Venezuela. Divizia de agregate si betoane din cadrul companiei a obtinut o crestere de 3,7% a vanzarilor din primele noua luni ale anului, fapt ce a facut ca valoarea vanzarilor sa ajunga pana la 3,3 miliarde euro. O alta divizie a companiei care a inregistrat o crestere este cea de acoperisuri. In acest caz, cresterea nu este una majora, drept dovada fiind majorarea cu doar 1,1 miliarde euro, ceea ce reprezinta doar un punct procentual fata de cifra de afaceri din perioada ianuarie-septembrie a anului trecut. Totodata, grupul a observat un efect negativ al ratelor de schimb mai ales in privinta cifrei de afaceri realizate in moneda americana (452 milioane euro), britanica (104 milioane euro), canadiana (82 milioane euro) si braziliana (58 milioane euro).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii