Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volumul primelor subscrise in 2003 a totalizat 97,3 miliarde de lei

ro

03 May, 2004 00:00 679 Marime text

Sara Merkur estimeaza venituri din prime subscrise de 112 miliarde de lei

In anul 1999, compania a ocupat pozitia a treia, cu o cota de 9,6% din piata de profil * Reteaua de distributie este formata din peste 400 de agenti, la care se adauga mai mult de 20 de societati de brokeraj * Infiintata in 1995, Sara Merkur are un capital social de 36 miliarde de lei si active totale de 260 de miliarde de lei * Compania are aproximativ 50 de angajati permanenti si birouri teritoriale in 12 orase ale tarii * Sara Merkur distribuie 22 de tipuri de polite, pana in prezent incheind peste 90.000 de contracte de asigurare

Conducerea Sara Merkur mizeaza, in acest an, pe cresterea veniturilor din subscrieri de prime de asigurare cu 15,1%, la 112 miliarde de lei, pentru a reintra intre primii zece asiguratori de viata, pe fondul extinderii retelei de distributie, a declarat directorul general al companiei, Ian Harrocks. La finele anului trecut, volumul primelor subscrise a totalizat 97,3 miliarde de lei, in crestere nominala cu 12% fata de 2002, rezultat care a plasat Sara Merkur pe locul 12 in ierarhia preliminara a asiguratorilor de viata. In anul 1999, compania a ocupat pozitia a treia, cu o cota de 9,6% din piata de profil."Societatea activeaza din 1995 pe piata asigurarilor de viata, are un portofoliu extins de produse, angajati cu experienta, dar s-a confruntat in ultima perioada cu probleme in domeniul distributiei", a adaugat oficialul Sara Merkur. La inceputul acestui an, Harrocks a fost cooptat in conducerea societatii, dupa ce a parasit postul de vicepresedinte la Astra Asigurari. De asemenea, el a ocupat, pana in aprilie 2003, pozitia de director general in cadrul AIG Life Asigurari Romania.

Planuri pentru 2004

Extinderea retelei de distributie va fi insotita de o campanie agresiva de recrutare de personal cu experienta in domeniul asigurarilor, prin acordarea de pachete financiare atractive. In prezent, reteaua de distributie este formata din peste 400 de agenti, la care se adauga mai mult de 20 de societati de brokeraj. La aceasta se adauga o campanie de schimbare a imaginii companiei si de consolidare a reputatiei de societate cu actionariat extern, Merkur Versicherung (Austria), care controleaza peste 90% din capital. Merkur are subsidiare si in Croatia, Slovenia si Bosnia-Hertegovina. In acelasi timp, compania a lansat un departament de vanzari de grup, care va oferi asigurari colective pentru angajatii unei companii, mai precis asigurari de accidente, de viata si de pensie. "Asigurarile de sanatate constituie un segment de piata cu certe perspective de crestere in Romania. Peste 50% din veniturile actionarului majoritar provin din asigurari de sanatate si, dupa adoptarea legislatiei, acesta poate deveni unul dintre elementele de crestere a veniturilor", a afirmat Harrocks. Infiintata in 1995, Sara Merkur are un capital social de 36 miliarde de lei si active totale de 260 miliarde de lei. Principalii sai actionari sunt Merkur Versicherung AG din Austria (94,7%) si Merkur Zavarovalnica din Slovenia (5%), la care se adauga trei persoane fizice si juridice din Austria, fiecare cu 0,1% din capitalul social. Compania are aproximativ 50 de angajati permanenti si birouri teritoriale in 12 orase ale tarii. Sara Merkur distribuie 22 de tipuri de polite, pana in prezent incheind peste 90.000 de contracte de asigurare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii