Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Atmosferă neobișnuită în Constanța! (FOTO+VIDEO)

ro

24 Apr, 2024 08:09 1658 Marime text
Astăzi, 24 aprilie 2024, locuitorii Constanței s-au trezit cu o atmosferă puțin obișnuită - un cer acoperit de un val subtil de cenușă. Potrivit specialiștilor meteorologi, acest fenomen este atribuit prezenței prafului saharian în atmosferă.

În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Potrivit ANM, această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua.

În după-amiaza zilei de miercuri masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară.  
 
Deși nu este neobișnuit să vedem această cenușă fină deasupra orașului nostru, fenomenul ne atrage mereu atenția și ne încurajează să fim conștienți de conexiunile globale care influențează vremea locală.


Citește și: 

Vremea în Dobrogea. Iată cum vor evolua temperaturile în următoarele două săptămâni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii