Fotoreportaj Aventură în Dobrogea. Imagini spectaculoase din Munții Măcin, cei mai bătrâni munți din România
Fotoreportaj: Aventură în Dobrogea. Imagini spectaculoase din Munții Măcin, cei mai bătrâni munți din România
27 Jun, 2021 09:46
ZIUA de Constanta
9427
Marime text
- O aventură în munți este un mod ideal de a petrece o zi de vară în natură.
- Munții Măcin sunt cei mai bătrâni munți din țară și au fost erodați în sute de milioane de ani.
Nu trebuie să fii bogat ca să ai parte de călătorii de neuitat.
Munții Măcin, cei mai bătrâni munți din România, sunt un adevărat colț de rai pentru pasionații de drumeții.
Un bărbat cu alura lui Steve Irwin întâmpină turiștii la poalele munților. Le spune care este traseul de urmat spre vârful Țuțuiatu și are chef de stat la povești. Un bilet pentru intrarea în Parcul Național Munții Măcinului costă doar șase lei. Există două modalități de a ajunge în vârf. Unul dintre drumuri, cel de picior, este mai abrupt și mai scurt, iar celălalt este traseul de ciclism, mai ușor de parcurs și mai lung. Cei care se abat de la traseul marcat au parte de peripeții. Există zone foarte alunecoase, iar drumul pare să nu se mai termine atunci când nu știi încotro să o iei. Pe drum, călătorii se pot răcori cu apă din pârâuri sau din izvor. Vara în Măcin este extrem de cald. Totuși, priveliștea din vârf este uimitoare!
Traseul 5 Triunghi Albastru este traseul de legătură dintre localitatea Greci și Luncaviţa, trecând peste Vf. Ţuţuiatu. La începutul traseului se află panoul de informare al Parcului Naţional.
Traseul porneşte din localitatea Greci escaladând cea mai mare formaţiune granitică din Munţii Măcin care a luat naştere acum aproximativ 295 de milioane de ani.
Vf. Ţuţuiatu este cel mai spectaculos punct de observaţie de pe rama vestică a Munţilor Măcin, acesta fiind şi cel mai înalt vârf (467 m). Panorama este vastă şi impresionantă . Se observă Culmea Pricopanului şi vârfurile crestei principale a Munţilor Măcin, oraşele Galaţi, Măcin, Brăila, Depresiunea Greci, Vîrful Iacob Deal, Rezervaţia naturală Chervant - Priopcea, braţele Dunării.
În zona de pădure întâlnim peisaje de pădure balcanică, mediteraneeană, central europeană care în amestec dau o mare varietate coloristică a frunzişului, se arată pe site-ul oficial al Parcului Național Munții Măcinului .
Există mai multe trasee pe care pasionații de natură se pot aventura în Munţii Măcinului. Printre cele mai căutate se numără Valea Jijilei, Culmea Pricopanului, Vârful Crapcea, Cozluk, Dealul cu drum, Ţuţuiatu, Valea vinului, Poveştile Măcinului, Turism ecvestru, Cicloturism.
Mai multe imagini în galeria foto.
Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii