Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Constanța „Peștera Sfântului Apostol Andrei”- loc sfânt pentru reflecție și rugăciune, la final de iulie (FOTO)

ro

29 Jul, 2024 14:17 230 Marime text

Mănăstirea Peștera Sfântul Apostol Andrei din județul Constanța nu este doar un loc de pelerinaj, ci și un sanctuar de liniște și reculegere.

Sfârșitul lunii iulie adaugă un plus de solemnitate, transformând vizita într-o experiență profundă. Fiecare colț al acestui loc sfânt oferă o oportunitate pentru reflecție și rugăciune, îmbogățind sufletele celor care îi trec pragul.


Date despre mănăstire

Sub numele de Peștera Sfântului Andrei este cunoscută o mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța. Este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei. Peștera se găsește la mai puțin de 2 kilometri de „Cișmeaua Mihai Eminescu” și la apoximativ 4 kilometri de șoseaua Constanța - Ostrov, fiind clasată ca monument istoric cu codul CT-IV-a-A-20990.


După ce în timpul stăpânirii otomane peștera a fost uitată, prin 1943 a fost redescoperită de preotul Constantin Lembrău, împreună cu avocatul Ion Dinu, pentru ca în 1944 peșterea să fie resfințită și redată cultului, prin construirea unei turle și a unui zid de protecție.

Dar a căzut în uitare până după 1989, când s-au reînceput lucrările de dezvoltare a ansamblului monahal. 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  



Citește și:

Sfântul Andrei 2022Gigi Becali, prezent la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin. Ce mesaj a avut pentru creștini (VIDEO)

#citeșteDobrogeaPrima vizită a patriarhului Teoctist la Peștera Sf. Andrei

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii