Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handmade Sfaturi pentru pictarea unui borcan

ro

07 Jul, 2011 14:37 1957 Marime text

borcane_pictate.jpgCu puţin talent şi mai mult acril, aveţi posibilitatea să realizaţi un suport de lumânări exact aşa cum îl doriţi. Înainte să vă apucaţi de treabă, aveţi nevoie de un borcan cu o forma mai draguţă, nişte sfoară, o cutie cu acril, pensulă şi lac incolor pentru mobilă. Legaţi sfoara la un capăt şi înconjuraţi foarte strâns buza borcanului. Apoi apucaţi-vă de pictat, dar înainte aveţi grijă să degresaţi borcanul cu puţină vată şi oţet.

Ca sa se prindă mai bine acrilul, nu puneţi mâna pe suprafaţa externă a borcanului, deoarece aveţi sebum pe degete, ci apucaţi-l din interior. Lăsaţi la caldură să se usuce şi nu vă speriaţi că o sa miroasă. Acrilul nu are niciun miros. A doua zi, dupa ce sunteţi siguri că s-a uscat acrilul, puteţi să daţi cu un strat de lac. Eu am folosit lac pentru lemn, deoarece este mai ieftin decât lacul pentru acril şi vine într-o cutie mult mai mare, aşa că mi-a ajuns pentru mai multe borcane.

Şi nu vă speriaţi, pentru că nu se întamplă nimic cu acrilul. Lacul pentru lemn nu-l dizolvă şi nici nu-l întinde. Acţionează la fel ca lacul pentru acril sau piatră (cel pe care îl folosiţi pentru cerceii pictaţi din lut). În schimb, acesta miroase foarte puternic, deci trebuie să faceţi această operaţiune pe balcon sau să aerisiţi foarte bine după. Când aţi terminat, lăsaţi borcanul să se usuce încă o dată şi spălaţi pensula foarte bine cu acetonă.

www.sighet-online.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii