LICHIORUL DE CACAO- MASA DE CACAO
LICHIORUL DE CACAO- MASA DE CACAO
Lichiorul de cacao este materia maronie produsa din rasnirea boabelor
sau sfaramaturii de cacao. Untul de cacao natural care se afla in boabe
se topeste in timpul rasnirii astfel ca boabele devin o pasta, care
poarta denumirea de lichior sau masa de cacao.
Masa de cacao este atat produs intermediar cat si produs finit al
industriei ciocolatei. Masa de cacao se obtine prin macinarea foarte
fina a boabelor de cacao prajite si apoi decojite, eventual usor
alcalizate inainte, in functie de destinatia produsului finit. Este in
esenta un amestec de unt si pudra de cacao. In fapt, pudra de cacao se
obtine prin eliminarea untului din masa. Masa de cacao constituie de
fapt baza industriei ciocolatei ea raprezentand mai mult de 80% din
continutul produsului finit.
Masa de cacao este aceea care da calitatea, aroma si finetea ciocolatei.
Contrar opiniei generale, din punct de vedere alimentar, ciocolata cea
mai buna calitativ este aceea cu un continut de aditivi (inclusiv
zaharuri) minim. Aceasta ciocolata se caracterizeaza prin culoare mai
inchisa, gust amarui si textura solida. Aceasta ciocolata este preparata
cu masa de cacao naturala, fara adaos de unt. Inca din etapa de
macinare a boabelor se face o separatie intre masa ce va fi prelucrata
ulterior pentru obtinerea pudrei de cacao si masa de cacao destinata
industriei ciocolatei.
Se poate folosi si in tratamentele corporale si faciale, tratamente
anticelulita, antivergeturi. Se poate utiliza si in masti de fata si de
corp, scruburi anticelulitice, datorita continutului ridicat de cofeina,
rezultatul este garantat.
Daca vreti sa va faceti ciocolata in casa atunci puteti incepe chiar de
la aceasta masa de cacao pe care fie o dati pe razatoare, fie o topiti
la maximum 45 grade Celsius pentru a-si pastra intacti toti nutrientii.
Puteti sa o amestecati cu miere sau nectar de agave si veti avea una din
cele mai bune si sanatoase ciocolate pe care le-ati mancat vreodata.
Sau puteti sa adaugati fulgi rasi de masa de cacao in inghetata ca sa
faceti straciatella!
Sursa: Breslo.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp