Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 28 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LICHIORUL DE CACAO- MASA DE CACAO

ro

16 Nov, 2011 01:00 1987 Marime text

handmade.jpgLichiorul de cacao este materia maronie produsa din rasnirea boabelor sau sfaramaturii de cacao. Untul de cacao natural care se afla in boabe se topeste in timpul rasnirii astfel ca boabele devin o pasta, care poarta denumirea de lichior sau masa de cacao.

Masa de cacao este atat produs intermediar cat si produs finit al industriei ciocolatei. Masa de cacao se obtine prin macinarea foarte fina a boabelor de cacao prajite si apoi decojite, eventual usor alcalizate inainte, in functie de destinatia produsului finit. Este in esenta un amestec de unt si pudra de cacao. In fapt, pudra de cacao se obtine prin eliminarea untului din masa. Masa de cacao constituie de fapt baza industriei ciocolatei ea raprezentand mai mult de 80% din continutul produsului finit.
Masa de cacao este aceea care da calitatea, aroma si finetea ciocolatei. Contrar opiniei generale, din punct de vedere alimentar, ciocolata cea mai buna calitativ este aceea cu un continut de aditivi (inclusiv zaharuri) minim. Aceasta ciocolata se caracterizeaza prin culoare mai inchisa, gust amarui si textura solida. Aceasta ciocolata este preparata cu masa de cacao naturala, fara adaos de unt. Inca din etapa de macinare a boabelor se face o separatie intre masa ce va fi prelucrata ulterior pentru obtinerea pudrei de cacao si masa de cacao destinata industriei ciocolatei.

Se poate folosi si in tratamentele corporale si faciale, tratamente anticelulita, antivergeturi. Se poate utiliza si in masti de fata si de corp, scruburi anticelulitice, datorita continutului ridicat de cofeina, rezultatul este garantat.

Daca vreti sa va faceti ciocolata in casa atunci puteti incepe chiar de la aceasta masa de cacao pe care fie o dati pe razatoare, fie o topiti la maximum 45 grade Celsius pentru a-si pastra intacti toti nutrientii. Puteti sa o amestecati cu miere sau nectar de agave si veti avea una din cele mai bune si sanatoase ciocolate pe care le-ati mancat vreodata. Sau puteti sa adaugati fulgi rasi de masa de cacao in inghetata ca sa faceti straciatella!

Sursa: Breslo.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii