Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scutul anti-seismic ar putea proteja clădirile importante de cutremure

ro

06 Mar, 2013 08:39 1338 Marime text
Cea mai bună metodă pentru a evita un cutremur ar putea fi un scut ce face seismul să ocolească zona protejată. Ideea unei echipe de ingineri francezi ar putea duce la protejarea unor regiuni importante de cutremure puternice.

Cercetătorii francezi care au conceput această idee au testat cu succes sistemul în solul din apropiere de Grenoble, un oraş francez aflat în apropiere de Alpi.

Cum arată scutul conceput de inginerii francezi? Dacă vă închipuiţi vreo construcţie grandioasă, aflaţi că nu sunteţi aproape de adevăr. Sébastien Guenneau, unul din inginerii implicaţi în acest proiect, afirmă că dacă aţi descoperi scutul seismic, nu aţi şti ceea ce este. Motivul este simplu: acesta constă în câteva găuri de mari dimensiuni săpate în pământ.

Echipa coordonată de Guenneau a fost inspirată de eforturile depuse de cercetătorii care încearcă să conceapă materiale invizibile. Oamenii pot vedea doar lucrurile care reflectă, absorb sau emit lumină (care călătoreşte sub forme de unde). Aşadar, pentru a face un obiect să fie invizibil pentru oameni, un dispozitiv trebuie să facă undele luminoase să nu mai interacţioneze cu respectivul obiect.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii