Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost emis certificatul de urbanism Biblioteca Județeană „I.N.Roman“, reabilitată de CJ Constanța

ro

11 Oct, 2024 11:43 200 Marime text
Biblioteca Judeteana I.N.Roman
  • Certificatul de urbanism nr. 2465, solicitat de Consiliul Județean Constanța constă în: reabilitare Biblioteca Județeană I.N. Roman.
  • copul lucrărilor - obţinerii autorizaţiei de construire.
  • Certificatul de urbanism nr. 2465 este valabil 24 de luni.
  • aloare investiției se ridică la peste 50 de milioane de lei și va fi finanțată în cadrul Programului Regional Sud Est 2021-2027.
 
Primăria Constanța a emis pe data de 10 octombrie un act de urbanism care vizează Biblioteca Județeană „I.N.Roman“. Mai exact este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2465, solicitat de Consiliul Județean Constanța.
 
Prezentul certificat de urbanism poate fi utilizat în scopul declarat pentru: reabilitare Biblioteca Județeană I.N. ROMAN, situată pe strada Mircea cel Bătrân nr. 104A din Constanţa. Scopul lucrărilor - obţinerii autorizaţiei de construire. Certificatul de urbanism nr. 2465 este valabil 24 de luni.

Certificat de urbanism pentru reabilitare biblioteca judeteana I.N.Roman

 
Valoare investiției se ridică la peste 50 de milioane de lei și va fi finanțată în cadrul Programului Regional Sud Est 2021-2027.
 
Lucrările estimate și dotările necesare vizează: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire / a sistemului de furnizare a apei de consum; lucrări de instalare / reabilitare / modernizare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; izolare luminator etaj II; compartimentare sală de Referințe generale; reamenajare parcări și amenajarea parcului din jurul și interiorul clădirii; realizarea de stații încărcare autovehicule electrice.
 
Sediul actual al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” a fost construit după schimbarea de regim din decembrie 1989. Lucrările au fost realizate de Compania de Construcţii Montaj Constanţa.
 
La inaugurare, imobilul avea 4 etaje  şi o suprafaţă de 6.900 mp. Iniţial a avut 6 săli de lectură cu 250 de locuri. În anii 2005 şi 2010, au rămas doar două săli de lectură cu 106 locuri. Biblioteca are o secţie pentru copii şi tineret, o secţie de împrumut pentru adulţi, mediatecă, cu 11 locuri, sală de calculatoare cu Internet pentru public, cu 13 locuri) birouri, spaţii expoziţionale, aulă de conferinţe şi spectacole cu 160 locuri.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 Citește și:
  
Bugetul Bibiliotecii Județene „I.N. Roman” Constanța a fost majorat în contextul realizării proiectului „Inovație prin parteneriat” (DOCUMENT)


Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța, închisă pentru lucrări de deratizare. Iată în ce zi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii