Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Act de urbanism emis de municipalitate CN APM Constanța investește în dezvoltarea unui Port community system și modernizarea infrastructurii energetice

ro

13 Nov, 2024 17:00 207 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • C.N. Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a obținut, de la Primăria Constanța, certificatul de urbanism nr. 2681 pentru dezvoltarea unui port community system (PCS) vital pentru digitalizarea Portului Constanța.
  • nvestiția va fi realizată în Dana 17 din Portul Constanța.
 
C.N. Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a inițiat dezvoltarea unui Port Community System și realizarea unor lucrări de infrastructură energetică și climatizare.
 
În data de 12 noiembrie 2024, C.N. Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a obținut, de la Primăria Constanța, certificatul de urbanism nr. 2681 pentru dezvoltarea unui port community system (PCS) vital pentru digitalizarea Portului Constanța. Investiția va fi realizată în Dana 17 din Portul Constanța.
 
Proiectul are ca scop modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea funcționării sistemului portuar din Constanța, cu un accent special pe alimentarea cu energie electrică a unor facilități strategice și amenajarea de platforme betonate pentru generatoare și unități externe de climatizare.



 
Proiectul presupune realizarea unui branșament pentru alimentarea cu energie electrică a clădirii centrale telefonice port, esențială pentru gestionarea comunicării și operațiunilor din port. În plus, se vor amenaja platforme betonate destinate amplasării generatoarelor și unităților externe de climatizare, îmbunătățind astfel eficiența și fiabilitatea infrastructurii energetice și climatice.
 
Aceste lucrări sunt esențiale pentru integrarea și funcționarea optimă a Port Community System (PCS), care va facilita gestionarea electronică a informațiilor și coordonarea activităților între autoritățile portuare, operatorii economici și instituțiile implicate în operarea porturilor.
 
Dezvoltarea PCS va permite porturilor din Constanța să adopte un sistem integrat pentru schimbul de informații între toate părțile implicate în activitățile portuare, incluzând autoritățile vamale, agențiile de transport, companiile de logistică și alți actori relevanți. Acesta va optimiza fluxurile de marfă și va reduce timpul de tranzit, îmbunătățind semnificativ eficiența și competitivitatea porturilor Constanța.

 
Sistemul informatic Port Community System (PCS) va avea rolul unui ghișeu unic, unei platforme electronice neutre și deschise, care permite schimbul inteligent și sigur de informații între părțile implicate publice și private. Acesta va conecta administrația portuară, firmele cu activitate în port, operatorii portuari, precum și Direcția vamală, ANSVSA, Poliția de Frontieră.
 
Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este identificarea serviciilor și funcționalităților pe care PCS le va furniza. Experții consorțiului au elaborat specificațiile tehnice și funcționale pentru dezvoltarea PCS și au propus modelul de guvernare și de business pentru sistemul care urmează să fie implementat în Portul Constanța.
 
Prin transmiterea unică a datelor, PCS va permite: comunicații fără întreruperi și transparente;  gestionarea sigură și optimizată a tuturor escalelor navelor și a manipulării în porturi, datorită notificării prealabile sosirii; dar și o  mai mare vizibilitate a operațiunilor portuare.
La acestea se adaugă un nivel ridicat de integrare între modurile de transport maritim și cel din hinterland, procese vamale și vămuire mai rapide ale mărfurilor, care ajută la decongestionarea porturilor;  reducerea costurilor operaționale;  mișcări mai rapide ale containerelor.
 
Nu în ultimul rând, va crește productivitatea pentru toate părțile interesate, în special competitivitatea porturilor maritime; vor fi  disponibile datele fiabile care pot fi reutilizate pentru o varietate de servicii conexe, iar raportările de statistici maritime, trafic maritim, monitorizarea mărfurilor de import și export vor fi mai facile și mai rapide.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
 
Studiu de prefezabilitate cu tema Port IT Community System, scos la licitaţie de CN APM Constanţa (document)
 
Licitații Constanța. CN APM SA, contracte de peste 4,5 milioane lei cu Euro Construct SA și D.O.Style 99 SRL (DOCUMENT)

Licitații Constanța: CN APM SA plătește aproape 200.000 de lei pentru asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii