Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:51 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatul unic al firmei, legături cu Caraivan și Panait Blocul de șase etaje, ridicat pe bulevardul Mamaia din Constanța de Maritime Repair SRL, va fi modificat

ro

20 Jun, 2024 11:13 1987 Marime text
  • Autorizația de construire 574 din 06/19/2024 -  Modificare imobil în curs de execuție autorizat cu AC 415 din 2022  - a fost emisă de Primăria Constanța societății Maritime Repair SRL.
  • Documentul este valabil 24 de luni și presupune construire nivel supantă, recompartimentări interioare și modificare fațade. Asociat unic al firmei Maritime Repair SRL este Grigorov Corneliu-Bogdan.
 
 
Maritime Repair SRL a obținut de la Primăria Constanța un act de urbanism, necesar modifării unui imobil ridicat pe bulevardul  Mamaia nr. 154+str. Făgetului nr. 56.
 
Este vorba despre autorizația de construire 574 din 06/19/2024 și constă în: Modificare imobil în curs de execuție autorizat cu AC 415 din 2022  «Construire imobil D+P+5-6e locuinte colective cu spatiu comercial la parter imprejmuire teren si organizare de șantier» prin construire nivel supantă, recompartimentări interioare și modificare fațade“. Documentul este valabil 24 de luni.


 
Prin AC 415 din 18 mai 2022, Maritime Repair SRL va edifice un bloc pe bulevardul Mamaia nr. 154. Prin autorizație s-a dispus „Desființarea imobil existent locuință parter, desființare gard existent, construire imobil D+P+5-6E locuințe colective cu spațiu comercial la parter împrejmuire teren și organizare de șantier”.
 
Maritime Repair SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Înfiinţată în anul 2012, firma are sediul social Incinta Port Constanța și desfășoară activități ale agențiilor de plasare a fortei de munca. Asociat unic al firmei este Grigorov Corneliu-Bogdan.
 
Tot el este şi administratorul firmei. Grigorov Corneliu-Bogdan mai este asociat și administrator în Standard Weld SRL.

 
În anul 2023, firma cu 36 de salariați a declarat o cifră de afaceri de 17.757.002 lei și un profit de 569.835 lei.
 
 
Grigorov, partener de afaceri cu Octavian Caraivan și Cristian Gabriel Panait
 
Municipalitatea a emis, în anul 2014, o autorizație de construire pentru un imobil pe strada Sarmisegetusa nr. 42, pentru un bloc D+P+2-3 etaje+terasă circulabilă. Potrivit tabloului informativ afişat, la adresa respectivă urma să fie construit un imobil de 3 etaje + terasă circulabilă, al cărui beneficiar este Octavian Caraivan. De proiectarea blocului s-a ocupat arhitectul Aurora Jelea, iar de construcţie s-a ocupat SC MCF Construct Instal SRL.

Iniţial, terenul situat pe strada Sarmisegetusa la numărul 42 a aparţinut lui Iris Telea, fiind obţinut de la această persoană în baza procesului-verbal de predare-primire nr. 979776/21.02.2007, emis de Consiliul Local Constanţa, dosar cadastral 228/21.06.2007. Ulterior, Iris Telea a vândut, pe data de 20.03.2008, 2/4 din teren către Cristian-Gabriel Ciobanu, şi câte ¼ din teren către Octavian Caraivan şi Corneliu-Bogdan Grigorov.


Pe data de 19.05.2014, a fost încheiat contactul de asociere în participaţiune, care are ca obiect edificarea construcţiei D+P+3 etaje de către Cristian Gabriel Panait pe terenul proprietate a lui Cristian-Gabriel Ciobanu, Octavian Caraivan şi Corneliu-Bogdan Grigorov.
 
Octavian Caraivan vs Cristi Borcea
 
Numele lui Octavian Caraivan este legat şi de cel al lui Cristian Borcea. Potrivit Monitorului Oficial 0277/2002, Octavian Caraivan, alături de Georgică Giurgiucanu şi Stan Ion, a fost administrator al societăţii Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, Maria Măriuţa, Rodica Cristina Ghionea, Giurgiucanu George, SC NEPTUN-OLIMP SA, SC GG & SON TRADING SRL.
 
Octavian Caraivan şi legătura cu Georgică Giurgiucanu
 
În 2008, Georgică Giurgiucanu intra în societatea Pro-Verbe SRL, aducând aport în natură la capitalul social un teren de 11.354,85 mp, situat pe bulevardul Mamaia nr. 564, lot 2, număr cadastral 14986/2 (potrivit Monitorului  oficial 2580 din 2008). Pământul fusese intabulat în cartea Funciară 51848, conform înscrierii 7578/2006 eliberate în dosarul 7578 din 7 aprilie 2006.

„Terenul ce se constituie aport în natură nu este grevat de sarcini, ipoteci sau privilegii, nu face obiectul niciunui litigiu, nu a trecut în proprietatea statului în baza vreunui act normativ“, se spunea în Monitorul care consfinţea cooptarea lui Giurgiucanu. Se mai spunea că aportul în natură, adică terenul, are o valoare de 19.441.447,71 de lei, ceea ce l-a transformat pe cel numit de DNA învinuit în proprietarul a 99,999% din Pro-Verbe SRL. Odată cu intrarea lui Giurgiucanu, administrator a fost numit Octavian Caraivan. Georgică Giurgiucanu este una dintre „vedetele“ dosarului retrocedărilor. Rechizitoriul DNA spune că Giurgiucanu, „pentru 355 euro, a intrat în posesia a 67.362,78 mp terenuri ale căror valori, subevaluate, rezultate din rapoartele de evaluare comandate de Primăria Constanţa, întocmite de învinuitul Dima Alin Horaţiu, însumează 3.989.388 euro“.

Prin dispoziţia 796 din 19 martie 2004, primarul Radu Mazăre a retrocedat mai multe suprafeţe de teren către Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA. În rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se vorbeşte despre „modul de operare D“ în care sunt învinuiţi, printre alţii, următorii: Radu-Ştefan Mazăre, Nicuşor-Daniel Constantinescu, Ramona Dospinescu, Constantin Racu, Ion Marica, Georgică Giurgiucanu, Dragoş Emil Săvulescu, Mihai Camboianu, Cristian Borcea, Gheorghe-Valentin Ionescu, Basarab Popa, Alin Horaţiu Dima şi Maria Mariuţa.
 
În fapt, aşa cum ZIUA de Constanţa a mai arătat, Georgică Giurgiucanu a fost mandatat de Ivonne Aline Buzescu-Movilă să o reprezinte în problema legată de retrocedarea unor suprafeţe de teren aparţinând familiei sale. Numai că, prin diverse tertipuri, drepturile succesorale au fost cumpărate de „echipa de aur“ formată din Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA, prin Gheorghe-Valentin Ionescu. Punerea în posesie s-a realizat în baza procesului verbal nr. 44542 din 30 martie 2004.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infoirmații de pe termene.ro.
 
 Citește și:

 
Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire pentru un bloc de șase etaje pe bulevardul Mamaia (GALERIE FOTO)
 
Corneliu Bogdan Grigorov ridică un bloc pe bulevardul Mamaia. Legături cu nume sonore din Dosarul Retrocedărilor
 
Maritime Repair, controlată de Corneliu-Bogdan Grigorov, investeşte într-un imobil de două etaje
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii