Autorizația de construire, emisă de Municipalitate Reabilitarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, în linie dreaptă
Autorizația de construire, emisă de Municipalitate: Reabilitarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg
11 Apr, 2024 10:08
ZIUA de Constanta
1046
Marime text
- Autorizația de construire nr. 322 vizează „Reabilitarea și dotare Teatru Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» Constanța.
- Construcția teatrului constănțean datează din anii 1920 și a fost inițial sala de festivități a Liceului „Mircea cel Bătrân”.
Primăria Constanța a emis, pe data de 9 aprilie, un act de urbanism necesar reabilitării și modernizării Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.
Mai exact este vorba despre autorizația de construire nr. 322, care vizează „Reabilitarea și dotare Teatru Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» Constanța“, de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 97. Actul este valabil doi ani.
Certificatul de urbanism pentru acest obiectiv de investiții a fost emsi de Municipalitate în luna noiembrie 2021: certificatul nr. 3573/17.11.2021.
Ulterior, în 2022, contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» Constanța“: studii de teren, expertiză tehnică, audit energetic, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, Proiect Tehnic, Documentația Tehnică pentru Obținerea Autorizației de Construire, avize documentații, dar și asistență tehnică pe parcursul reabilitării a fost adjudecat de Studio Art Construct SRL.
Astfel, Primăria Constanța a încheiat contractul de prestări servicii de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții "Reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, Constanța" în valoare de 677.353 lei fără TVA.
Imobilul a construit în anii 1920
Construcția teatrului constănțean datează din anii 1920 și a fost inițial sala de festivități a Liceului „Mircea cel Bătrân”.
În 1951 a fost transformată în teatru și a devenit cea mai mare scenă a Dobrogei de la acel moment. De atunci, în cei peste 70 de ani de existență, această clădire a găzduit mii de spectacole de teatru, operă, operetă și balet.
Aici și-au desfășurat activitatea de-a lungul timpului, Teatrul pentru copii, Teatrul Dramatic, Opera constănțeană, Orchestra simfonică iar din 2004, funcționează Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
Despre Studio Art Construct SRL
Societatea cu sediul în București, Aleea Gornesti, Nr. 3, Bloc 52, a fost fondată în anul 2007. Obiectul principal al firmei sunt activităţile de arhitectură.
Asociat unic şi administrator al societăţii este Cătălin-Florin Ghiţă. Potrivit termene.ro, Ghiță Catalin - Florin mai este asociat în Limelight Communication SRL și Sac Premium Roads SRL.
De-a lungul anilor, firma a câștigat, prin negociere directă, 12 contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Comuna Vama, Comuna Moldovița, Comuna Bistreț, Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia și altele.
Studio Art Construct cu 10 salariați a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 4.791.310 lei și un profit de 464.407 lei.
În a nul 2022, firma cu 12 salariați a declarat o cifră de afaceri de 3.473.867 lei și un profit de 489.803 lei.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
SRL-ul afaceristului Florin Ghiță elaborează documentațiile pentru reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, Constanța (DOCUMENTE)
Firma care s-a ocupat de documentația de transformare a Casei Embiricos în incubator de afaceri va realiza documentația pentru reabilitarea Bibliotecii IN Roman (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii