Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:47 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocul ridicat de Panait pe strada Primăverii va fi supraetajat! A fost emisă autorizația

ro

13 Jan, 2023 00:00 3094 Marime text
  • Prin AC 58 din data de 12 ianuarie 2023, PFA Panait Ilie modifică proiectul autorizat cu AC nr. 297/2021 – Construire imobil S+P+3E, pe strada Primăverii nr. 45
  • În decembrie 2021, a fost emis certificatul de urbanism
 
Primăria Constanța a emis o autorizație de construire pentru PFA Panait Ilie, prin Gelal Chenan Farah, în legătură cu investiția pe care o dezvoltă pe strada Primăverii din Constanța.
 
Prin AC 58 din data de 12 ianuarie 2023, PFA Panait Ilie modifică proiectul autorizat cu AC nr. 297/2021 – Construire imobil S+P+3E, pe strada Primăverii nr. 45, Constanța. Modificarea constă în modificări fațade, construire terasă circulabilă și supraetajare cu încă un nivel, o singură dată, în suprafață de maxim 20% din suprafața desfășurată a clădirii. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Gelal Chenan Farah este persoana care a depus documentele la municipalitate pentru autorizare. Gelal Chenan-Farah apare în diverse documente legate de familia Panait ca diriginte de şantier autorizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii cu autorizaţia nr.2283 din 12 mai 2008.
 


Amintim că prin CU 3752 din data de 14 decembrie 2021, PFA Panait Ilie dorește să modifice proiectul autorizat cu AC nr. 297 din data de 22.03.2021 privind „Construire imobil S+P+3E locuințe colective cu spații pentru activități liberale la parter” prin recompartimentări interioare, modificări fațade, construire terasă circulabilă și supraetajare cu încă un nivel, o singură dată, în suprafață de maximum 20% din suprafața desfășurată a clădirii conform prevederilor art. 2, alin. (4), lit. a1 din Legea 50/1991. Primăria a făcut precizarea că „Supraetajarea cu un nivel în limita a 20% din suprafața construită desfășurată a clădirii se va putea autoriza numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării”.
 
Reamintim că Autorizația de bază avizează lucrările ce constau în „Construire imobil locuințe colective cu spații pentru activități liberale la parter S+P+3E”. PFA-ul a fost înființat în anul 2018, cu sediul social în municipiul Constanța. Activitatea principală este de „dezvoltare (promovare) imobiliară”. Constantin Băjenaru, din partea Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța a vorbit despre cercetarea arheologică de la fața locului. „Acolo a avut loc descărcarea în 2018, dacă nu mă înșek. Au fost găsite gropi din epoca de bronz și epoca otomană. Dar ce este o noutate pentru zona respectivă este că au fost descoperite inclusive obiecte, urme de locuire din epoca de bronz, o premieră pentru cartierul respectiv!”, a adăugat arheologul.


 

Tomis Tower
 
În toamna anului 2020, au încpeut lucrările la blocul de 15 etaje, de pe strada Topazului, la intersecție cu bd. Aurel Vlaicu. Investitor este MCF Construct 2000 SRL, controlată de către Cristian Gabriel Panait. Terenul a fost proprietatea Satu&Fase SRL, unde administrator acum este Ana Chișor, anterior fiind Ioan Cristian Serghie. Societatea Satu&Fase SRL a vândut terenul către Nortech Trade SRL, unde administrator este Ana Chișor. Atât Satu&Fase SRL cât și Nortech Trade SRL sunt controlate de către două societăți diferite, cu sediul în Cipru.
 
De altfel, imobilul este autorizat prin AC 1416 din data de 13 octombrie 2020. Lucrările au început pe 30 octombrie 2020, iar termenul de finalizare a construcției este 30 octombrie 2022. Conform autorizației de construire, proiectul este „Construire imobil locuințe colective cu spații comerciale la parter 5S+P+15E+terasă circulabilă”, pe strada Topazului nr. 1.


 
La nivelul subsolurilor sunt propuse spații tehnice, accesul auto și pietonal; 151 locuri de parcare amenajate în cele 5 nivele de subsol. La nivelul parterului se regăsesc spații comerciale, două accese în cladire pentru locuințele colective, și birouri. Tot la nivelul parterului se găsește accesul auto spre subsolul cu destinația parcare, zona amenajată pentru colectarea deșeurilor menajere și zona special amenajată “loc de joacă pentru copii”.

 
Subsolul va fi alcatuit din: casa scării cu accesul principal și liftul care face accesul cu parterul, rampă auto cu liftul auto, dar și accesul secundar în subsol cu lift pentru locuitori și nu alt personal, parcare auto în care sunt prevăzute 151 locuri de parcare pe toate cele 5 nivele de subsol, și spații tehnice aferente subsolului.
 
Înălțimea propusă a subsolului este de 2.35m/ nivel. Parterul propus va fi alcatuit din hol, doua accese în clădire, două scări și două lifturi ce fac legătura pe verticală cu etaje superioare și inferioare, spații comerciale cu spații anexa aferente și birouri cu spații anexa aferente, acestea având accesul direct din exterior.
 
Etajele 1-15 vor fi alcatuite din spațiile comune (casa scării, liftul) și 8 apartamente organizate astfel: 2 apartamente cu 3 camere formate din: hol, bucătărie, 2 băi, 2 dormitoare, camera de zi; 6 apartamente cu 2 camere formate din: hol, bucătărie, baie, dormitor, camera de zi. Terasa circulabilă va fi alcătuita din: casa scării cu spații tehnice și scara de acces, spații verzi amenajate.
 
Lamia
 



Amintim că Primăria Constanța a eliberat joi, 11 noiembrie 2021, autorizația de construire pentru PFA Panait Ion Ilie care va ridica un bloc de 15 etaje pe aleea Lamia, din municipiul Constanța. Mai precis, imobilul se va edifica în stațiunea Mamaia. Cotidianul ZIUA de Constanța a mai vorbit și în trecut de proiectul investitorului. Prin AC 920 din data de 11 noiembrie 2021, PFA Panait Ion Ilie a primit undă verde pentru construire imobil S+P+12-15E+terasă circulabilă cu funcțiunea de apartamente de vacanță și spații comerciale la parter.
 
Despre MCF Construct 2000 SRL

Societatea MCF Construct 2000, cea care ridică Tomis Tower, a fost înființată în anul 2006, având sediul social pe intrarea Mr. Șofran din Constanța. Capitalul social este de 220.200 lei. Asociat unic în firmă este Cristian-Gabriel Panait. Tot el este și administratorul firmei. Activitatea principală a societății este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Pentru anul 2020, societatea a raportat 47 de salariați, cu o cifră de afaceri de 4.445.288 lei, profitul fiind de 137.305 lei. În 2021, firma a raportat 46 de salariați, cu o cifră de afaceri de 3.798.854 lei, cu un profit de 173.275 lei.
 
În 2006, când a fost înființată societatea, Cristian Panait deținea 70% din societate, iar Eugen Stanciu deținea 30%, iar sediul social era pe strada Dobrogeanu Gherea. În data de 15 mai 2008, cei doi asociați au cooptat în firmă un asociat nou, pe Lucian Dugheană. Panait s-a retras din firmă, iar Dugheană a primit cele 70 de procente. Pe 7 noiembrie 2008, s-a retras și Stanciu din firmă, iar Lucian Dugheană a devenit asociat unic.
 
Pe 19 ianuarie 2010, Dugheană se retrage din firmă și cesionează lui Marian Preda Amansio părțile sociale. Cel din urmă devine administrator și asociat unic.
 
În 2015, conform vrajitorul.eu, apar asociați în MCF Construct 2000 SRL Panait Cristian Gabriel și Adrian Măriuț. Atunci s-a făcut și schimbarea de adresă, fiind mutat sediul social pe intr. Maior Șofran.
 
Cristian-Gabriel Panait este asociat și în firmele Black Sea Design Concept SRL, care are sediul în municipiul Constanța, pe strada Ionel Teodoreanu și Concept Consult Service SRL, cu sediul pe intr. Mr. Șofran. Black Sea Design Concept SRL îi are ca asociați pe Cristian Gabriel Panait – 25%, pe Melin Ozgur – 40% și David Yaes – 35%. În firma Concept Consult Service, Cristian Gabriel Panait și Elena Dinu sunt acționari cu câte 50% cotă de participare la beneficii și pierderi.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 


Citește și

Stăpânii terenurilor Tomis Tower și turnul de pe Traian
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii