Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazarma 3417 Constanţa intră în reabilitare. Lucrări de infrastructură şi reabilitare. Detalii din proiect (document)

ro

27 Sep, 2018 00:00 2171 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale, prin Unitatea Militară 02248, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa solicitarea pentru obţinerea acordului de mediu privind elaborarea documentaţiei tehnico-economice - faza studiu de fezabilitate pentru „Lucrări de reabilitare infrastructura în cazarma 3417 Constanţa”.
 
Prin prezentul obiectiv de investiţie se propune asigurarea condiţiilor optime pentru executarea misiunilor şi a pregătirii personalului din cazarma 3417 Constanţa: asigurarea condiţiilor optime pentru îndeplinirea misiunilor specifice ale Centrului Radio Electronic şi Observare 243 Constanţa; asigurarea spaţiilor necesare pentru pregătirea fizică a personalului unităţilor militare din garnizoana Constanţa; consumuri reduse de resurse energetice şi implicit reducerea costurilor aferente acestora; sala de sport de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“.
 
Imobilul intravilan Cazarma 3417 Constanţa este proprietatea Statului Român, cu drept de administrare al Ministerului Apărării Naţionale, conform HCM 855/1953, fiind intabulat în Cartea Funciară nr. 224744/2017 UAT cu numărul cadastral 224744 şi cu adresa poştală strada Ştefăniţă Vodă nr. 17, municipiul Constanţa. Imobilul este compus din terenul cazărmii 3.417 Constanţa, în suprafaţă de 52.795 mp, de formă neregulată, cu o deschidere la strada Ştefăniţă Vodă de aproximativ 85 ml.
 
Obiectivul investiţiei este reabilitarea tuturor pavilioanelor, antenelor şi aleilor existente şi, de asemenea, realizarea unor obiective noi precum două terenuri de sport exterioare situate spre sudul incintei, drumuri alei pietonale, împrejmuiri de incintă şi de interior, amenajarea unei parcări, şi a unei săli de sport - care se va realiza în partea de est a incintei, într-o zona liberă de construcţii, la o distanta de aproximativ 4 metri de împrejmuirea spre est şi la 9 m faţă de pavilionul  H, cel mai apropiat, conform planului de situaţie anexat documentaţiei. În zona sudică a sălii propuse se va amenaja gospodăria de apă. Suprafaţa ariei de intervenţie este întreaga incintă a cazărmii.
 
Zona studiată se supune Regulamentului PUG - Municipiul Constanţa, avizat şi aprobat. În prezent, în incintă se află următoarele obiective: Pavilion A, cu funcţiunea de birouri administrative, regim de înălţime P+4E;Pavilion C, cu funcţiunea de birouri administrative, regim de înălţime P+3E; Pavilion E, cu funcţiunea depozitare, regim de înălţime P+2E; Pavilion F, cu funcţiunea remiză auto, regim de înălţime P; Pavilion F1 cu funcţiunea remiză auto, regim de înălţime P; Pavilion G cu funcţiunea punct control, regim de înălţime P; Pavilion H cu funcţiunea sala de sport, regim de înălţime P; Pavilion I, cu funcţiunea depozit carburanţi, regim de înălţime P; Pavilion M, cu funcţiunea cabină pompă carburanţi, regim de înălţime P; antene şi piloni pentru echipamente specifice; împrejmuiri de incintă cu porţi de acces; zonă de parcare neamenajată în zona de nord, de acces în incintă; alei şi platforme în cadrul incintei. Accesul la amplasament se poate face din strada Ştefăniţă Vodă. Pentru amplasamentul noilor investiţii se va folosi acelaşi acces existent, care va deservi întreaga incintă. Lucrările de reparaţii la turnurile şi pilonii din componenţa câmpului de antene se pot realiza prin demontarea succesivă a acestora, reparaţia fundaţiei şi remontarea lor la poziţie.
 
Ce lucrări vor fi executate
 
Pavilionul I trebuie să asigure depozitarea a 100 butoaie metalice cu capacitatea de 200 litri. Beneficiarul solicită demolarea pavilionului I şi construirea unui nou pavilion care să asigure facilităţile cerute; se vor înlocui rezervoarele, staţia de alimentare şi instalaţiile aferente precum şi rampa de spălat maşini, astfel:  un rezervor îngropat de motorină accizată de 20 tone; un rezervor îngropat de motorină neaccizată de 20 tone; un rezervor îngropat de benzină de 3 tone; staţie de alimentare cu combustibil cu 3 pompe, câte una pentru fiecare tip de combustibil; un sistem de urcat şi coborât butoaie din camion; rastel pentru butoaie în interior depozitului; rastel pentru butoaie în aer liber; iluminat artificial în interiorul depozitului; rampă de spălat maşini, dotată şi racordată la sistemul de canalizare, cu separator de hidrocarburi.
 
Pavilionul H, sală de sport, după consolidare şi reparaţie capitală se va transforma în vestiar şi magazii. Lucrări de reparaţii capitale necesare: înlocuirea pardoselii, inclusiv stratul suport; înlocuirea instalaţiei electrice; înlocuirea instalaţiei sanitare; înlocuirea instalaţiei de încălzire; refacerea placajelor din gresie şi faianţă; refacerea finisajelor; reabilitarea termoenergetică a clădirii.

 
Împrejmuirea nu îşi va modifica traseul. Se va realiza o împrejmuire nouă. La partea superioară va fi instalat un sistem de protecţie fizică (sârmă tip concertină, camere de luat vederi, senzori de prezenţă). Acest obiectiv va fi tratat în sistemul S.I.S.O.M.
 
La Pavilionul A - comandament, regim de înălţime P+4E, se vor executa: termoizolarea soclului pereţilor exteriori utilizând plăci din polistiren extrudat de 5 cm grosime, tencuială subţire de 8 mm grosime dublu armată cu plasă din fibră de sticlă;     termoizolarea pereţilor exteriori utilizând plăci din polistiren expandat de 10 cm grosime, tencuială subţire de 5 mm grosime, armată cu plasă din fibră de sticlă; suplimentarea termoizolaţiei acoperişului terasă cu 8 cm PUR şi protecţie din plăci de cauciuc reciclat; înlocuirea uşilor şi ferestrelor neconforme cu tâmplărie pentacamerală din PVC cu geam termoizolator tratat antiemisiv Low-e şi grile higroreglabile;
recalibrarea instalaţiei termice, montarea de calorifere noi şi completare distribuţie la calorifere;  înlocuirea instalaţiei electrice.
 
La Pavilionul C - administrativ, regim de înălţime P+3E, înălţimea pavilionului, vor fi executate următoarele lucrări: termoizolarea soclului pereţilor exteriori utilizând plăci din polistiren extrudat de 5 cm grosime, tencuială subţire de 8 mm grosime dublu armată cu plasă din fibră de sticlă; termoizolarea pereţilor exteriori utilizând plăci din polistiren expandat tencuială subţire de 5 mm grosime, armată cu plasă din fibră de sticlă; suplimentarea termoizolaţiei acoperişului terasă cu 8 cm reciclat; PUR şi protecţie din plăci de cauciuc reciclat; înlocuirea uşilor şi ferestrelor neconforme cu tâmplărie pentacamerală din PVC cu geam termoizolator tratat antiemisiv Low-e şi grile higroreglabile; înlocuirea luminatoarelor din sticlă nevada de la casa scării, cu tâmplărie pentacamerală din PVC cu geam termoizolator; recalibrarea instalaţiei termice, montarea de calorifere noi şi completare distribuţiei la calorifere; înlocuirea instalaţiei electrice. 
     
La Pavilionul E - magazii, regim de înălţime P+2E, se va elabora expertiza tehnică pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse în aceasta; se va elabora raport de audit energetic pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse de acesta.

 
Pentru Pavilionul F - atelier şi remiză auto, regim de înălţime P, se va elabora expertiza tehnică pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse în aceasta; se va elabora raport de audit energetic pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse de acesta.
 
Pavilionul F1 - remiză auto, regim de înălţime P, înălţimea pavilionului 4,5 m, Sc= 703 mp, Sd= 703 mp, S terasă fără atic) = 703 mp, S ferestre = 10 mp, S uşi acces în pavilion = 130 mp, terasa este acoperită cu hidroizolaţie din membrană bituminoasă. Se va elabora expertiza tehnică pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse în aceasta. Se va elabora raport de audit energetic pentru pavilion iar ulterior se vor realiza măsurile impuse de acesta.
 
De asemenea, pentru Pavilionul G - punctul de control, regim de înălţime P, se va elabora expertiza tehnică pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse în aceasta; se va elabora raport de audit energetic pentru pavilion iar ulterior se vor realiza măsurile impuse de acesta.
 
Nu în ultimul rând, şi pentru Pavilionul M se va elabora expertiza tehnică pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse; se va elabora raport de audit energetic pentru pavilion, iar ulterior se vor realiza măsurile impuse de acesta.
 
Se va realiza şi transformarea teraselor necirculabile ale pavilioanelor A şi C în terase circulabile, având în vedere că există tehnică de comunicaţii pe aceste terase.
 
Dimensiunile sălii de sport vor fi stabilite astfel încât să asigure toate categoriile de spaţiu pentru 50 de utilizatori simultani (40 bărbaţi şi 10 femei) şi 100 de spectatori, conform NP065-02/2002. De asemenea, sala trebuie să conţină un teren multifuncţional pentru jocul cu mingea şi un teren de tenis de câmp.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la APM Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii