Ce se construiește Dezbatere publică organizată de APM Constanța pentru blocul de 6 etaje de lângă Inspectoratul Județean de Poliție
Ce se construiește: Dezbatere publică organizată de APM Constanța pentru blocul de 6 etaje de lângă Inspectoratul
06 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4526
Marime text
- APM Constanța organizează dezbatere publică pentru blocul de 6 etaje de lângă IPJ Constanța
- Dată fiind starea de alertă declarată la nivel național, dezbaterea publică se va susține online
- Imobilul va găzdui 38 de apartamente cu două, trei și patru camere
- Stere Ștefan este patronul Stejarul SRL
Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului si raportului de securitate pentru proiectul imobiliar al lui Ștefan Stere, care dorește edificarea unui bloc de șase etaje în vecinătaea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Dezbaterea publică va avea loc pe 28 iulie 2021, pentru „construire imobil 2S+P+6 etaje (h max=23m) cu funcțiunea de locuințe colective, spațiu comercial, împrejmuire teren și organizare de șantier”, amplasat în municipiul Constanța, bulevardul Mamaia nr. 104-106, lot 2, județul Constanța, titular fiind Ștefan Stere.
Dată fiind starea de alertă declarată la nivel național, dezbaterea publică se va susține online. În acest sens, publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observaţii privind documentul menţionat la adresa: office@apmct.anpm.ro, până la data de 28.07.2021.
Despre investiție
Amplasamentul studiat în vederea realizării proiectului este situat în intravilanul municipiului Constanța, având adresa atribuită pe blv. Mamaia nr. 104-106, lot 2, în apropierea străzii Renașterii. Terenul identificat cu nr. cadastral 241509 are o suprafață de 1.301 mp și este în proprietatea fam. Ștefan Stere și Sultana în baza Contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 82/18.01.2018.
Folosirea actuală a amplasamentului analizat este teren liber, conform Certificatului de urbanism nr. 3279/27.10.2020, iar destinația stabilită prin planurile de urbanism și amenajare a teritoriului aprobate – PUZ aprobat prin HCL 365/21.09.2020 (anexa 4)- este: ZR4-locuințe colective cu spații comerciale, servicii, alimentație publică, birouri la parter.
Tema de proiectare stabilită pentru investiția propusă prevede edificarea unui imobil de locuințe colective, în condițiile încadrării în coeficienții urbanistici prevăzuți de P.U.Z. aprobat cu H.C.L.C. nr. 365/21.09.2020. Imobilul va cuprinde 38 de unități locative organizate la parter și la nivelul etajelor 1-6, parcaje auto la subsol și parter și spații comerciale la parter.
Clădirea va avea regim de înălțime 2S+P+6E și va prezenta următoarea organizare:
Subsol 2 – Sc = 1211 mp: Scară, lift, parcare, adăpost protecție civilă
Subsol 1 – Sc = 1211 mp: rampă de acces, scară, lift, parcare, adăpost protecție civilă;
parter – Sc = 650 mp: hol acces, scară, lift, 2 unități locative, 2 unități comerciale;
etaj 1-6 – Sc = 650 mp scară și hol, lift, câte 6 unități locative
Imobilul va găzdui 38 de apartamente cu două, trei și patru camere, pentru un număr de 113 locatari și două spații comerciale ce vor fi deservite de 4 angajați, proiectul fiind dimensionat în raport cu consumurile înregistrate de un total de 117 persoane.
Se vor realiza 3 adăposturi de protecție civilă, pe o suprafață totală de 127 mp, la nivelul subsolului S2.
Accesul auto și cel pietonal se vor realiza în mod direct dintr-o circulație publică de pe latura de Sud a proprietății și anume din Str. Renasterii. Se vor asigura locuri de parcare atât în incinta terenului proprietate privată, cât și în parcarea special amenajată la nivelul celor două subsoluri, astfel:
- 60 locuri de parcare pentru locatari in parcarea special amenajata din subsolul cladirii.
- 6 locuri de parcare pentru spațiile comerciale, în parcarea special amenajată la parterul caldirii.
Accesul în parcarea de la subsol se va realiza prin intermediul unor rampe cu panta de maximum 18%.
Proiectul propune amenajarea de spații verzi în suprafață totală de 430mp, la nivelul terenului, reprezentând 33,05% din suprafața totală a lotului. Se vor respecta astfel cerințele minime prevăzute de HCJC nr. 152/2013 privind stabilirea suprafețelor minime de spații verzi aferente construcțiilor realizate pe teritoriul administrativ al județului Constanța și anume amenajarea de spații verzi care să însumeze o suprafață totală de 30% din suprafața terenului ce face obiectul proiectului.
Se vor utiliza instalații automate de irigat pentru spațiile de la nivelul solului și va fi prevăzută o paletă de plante, corelate cu cele 4 anotimpuri astfel încât, în fiecare anotimp, imaginea culorilor să fie în ton cu anotimpul și culorile imobilului, realizarea unor elemente de îngrădire constând în plantare gard viu (din specii de arbuști cu frunze semipersistente), plantări de arbori și arbuști decorativi (material dendrologic de calitate - din specii de foioase și rășinoase care să îndeplinească cerințele funcționale și estetice ale zonei, alegerea acestora făcându-se pe criterii de adecvare la condițiile de mediu și crearea unei ambianțe plăcute, atractive), precum și gazonarea suprafețelor libere de teren. Toate acestea asigură estetica și funcționalitatea maximă a spațiului amenajat.
Certificat de urbanism
Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru blocul de șase etaje de lângă sediul IPJ Constanța, după ce în ultima ședință din octombrie 2020 a Consiliului Local Municipal a fost aprobat PUZ-ul pentru terenul delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia, strada Renașterii și țărm Marea Neagră pentru imobilul 2S+P+6E, cu funcțiunea de locuințe colective și spațiu comercial, inclusiv pentru împrejmuire teren și organizare de șantier.
În fața de consultare publice, mai multe persoane au depus sesizări la Primăria Municipiului Constanța, vezi secțiunea "citește și".
Potrivit PUZ-ului inițiat de investitorul Ștefan Stere, vizează edificarea unui bloc cu șase etaje pe B-dul Mamaia nr. 104-106, lot 2, în zona I.P.J. Constanța, în apropierea plajei 3 Papuci.
Stere Ștefan este patronul Stejarul SRL. Stere și Sultana Ștefan sunt proprietari ai terenului iar elaboratorul PUZ-ului este biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu.
PUZ, contestat la consultare
Mai multe persoane fizice și juridice au depus sesizări la Primăria Constanța cu privire la PUZ-ul inițiat de familia Stere și Sultana Ștefan, pe parcursul consultării publice. Cu toate acestea proiectul se regăsește pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal Constanța din mandatul trecut.
Au fost transmise 49 de notificări către proprietari, persoane fizice și juridice din zona de studiu.
Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite sesizări de la mai multe persoane interesate, care au vizat reglementările propuse: Mariana Ivănoiu și Laurențiu Kertesz au formulat adrese prin care își exprimă dezacordul față de proiectul PUZ, deoarece construirea unui bloc în zonă ar duce la supraaglomerarea traficului pe strada Renașterii care este foarte îngustă și cu o singură ieșire. Totodată, constănțenii atrag atenția asupra caracterului instabil al terenului de la țărmul mării, de existența unor izvoare subterane, până în prezent taluzul fiind afectat de repetatele alunecări de teren.
Un alt constănțean, Vivian Nicolae Diaconescu a formulat o adresă prin care solicit corecție material în documentația PUZ, privind modificarea eronată a terenului deținut în proprietate. O altă adresă a fost formulată de Asociația Verde Urban, care își manifestă dezacordul față de prezentul PUZ, deoarece apreciază că nu etse specificată corect zona de reglementare în cadrul căruia se propune proiectul, fiind necesară claridicarea modului în care acest teren nu mai este considerat a aparține zonei de reglementare ZRS, ci unei alte zone, care permite construirea unui imobil P+6 E.
Și Radu Mihailov din Constanța a transmis o adresă prin care aduce la cunoștință protestul împotriva acestui PUZ , susținut și în mediul online. Obiecțiunile sunt legate de traficul rutier din zonă, branșarea și descărcarea traficului dinspre strada Renașterii spre strada Patriei, etc.
Un alt grup de cetățeni reprezentanți prin avocat Amelia Cristina Tudor constestă mai multe puncte din PUZ-ul aflat în dezbatere publică, printre care: încălcarea drepturilor de proprietate asupra unor terenuri deținute de petenți, prin construcția de parcări, alei sau șosele, reducerea suprafețelor construibile sau lipsa accesului în zonă din strada Patriei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Gabi 08 Jul, 2021 21:33 Nimeni nu mai munceste in constanta. Portul e o ruina, jumate din populatie lucteaza pe salarii minime in shawormarii pe tomis. Se mai fac bani doar 3 luni pe an din turism si bisnita cu marfa de la turcia. Cine cumpara toate apartamentele astea ?