Ce se construiește Un nou răspuns pozitiv pentru hotelul de cinci etaje din Satul de Vacanță din Constanța
Ce se construiește: Un nou răspuns pozitiv pentru hotelul de cinci etaje din Satul de Vacanță din Constanța
14 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2132
Marime text
- Ioana Șufană de la Io Star Development Sun SRL a primit un nou răspuns favorabil de la Primăria Constanța
Un nou document de urbanism pentru Io Star Development Sun SRL, care dorește să investească într-un hotel în Satul de Vacanță din Constanța.
Primăria a emis certificatul de urbanism notat cu numărul 3694 din data de 13 decembrie 2021, pentru Io Star Development Sun SRL, prin care dorește să edifice un hotel P+4E-5E, amenajare parcare și organizare de șantier, în zona Sat Vacanță – Luna Park, din municipiul Constanța. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
Amintim că IO Star Development Star SRL a mai primit răspuns pozitiv de la Primăria Constanța, printr-un certificat de urbanism pentru hotelul de cinci etaje, în locul Casei Teleorman, din Satul de Vacanță, din municipiul Constanța. Prin CU 2736 din data de 13 septembie 2021, IO Star Development Star SRL va ridica un imobil P+4E-5E, organizare de șantier și împrejmuire teren.
Amintim că prin CU 2715 emis pe 10 septembrie 2021, IO Star Development Star SRL a obținut documentul pentru construire parcare supraetajată P+4E-5E, restaurant cu terasă, organizare de șantier și împrejmuire teren, în zona Luna Park, Sat Vacanță.
Amintim că Primăria Constanța a răspuns la cererea pentru emiterea unui Certificat de Urbanism. Prin CU cu numărul 2430 din data de 17 august 2021, emis pentru Io Star Development SRL, pentru Casa Teleorman din Sat Vacanță, investitorul dorea ridicarea unui aparthotel P+5-5E. Municipalitatea a decis că nu se încadrează în reglementările urbanistice stabilite de PUZ aprobat prin HCL nr.44/10.02.2011 în privința utilizărilor admise
Al doilea document, CU 2419 din data de 17 august, vizează același teren din zona Luna Park, pentru edificarea unui aparthotel P+4E-5E, care, la fel, nu se încadrează în reglementările urbanistice stabilite de PUZ aprobat prin HCL nr.44/10.02.2011 în privința utilizărilor admise.
Pe 14 iunie 2021, Primăria Constanța nu a eliberat documentația pentru imobilul aparthotel P+5-6 care urma să fie ridicat în zona Casei Teleorman, din Satul de Vacanță. Motivul respingerii emis de municipalitate este că „nu se încadrează în reglementările urbanistice stabilite de PUZ aprobat prin HCL nr.44/10.02.2011 în privința funcțiunii și regimului de înălțime”.
Despre Io Star Development Sun SRL
Firma a fost înființată în anul 2016, cu sediul pe aleea Hortensiei, din municipiul Constanța. Asociați în firmă sunt Ioana Șufană, care deține 80% din firmă, Alexio Star Development Sun SRL, care deține 10% și De Toate în Construcții SRL, care deține 10%. Administratorul firmei este Ioana Șufană. În anul 2019, firma a raportat 2 salariați, la o cifră de afaceri de 18.995 lei, cu o pierdere de 240.078 lei.
Conform confidas.ro, Ioana Șufană este asociat în Alexio Project Investment SRL, în Alexio Real Estate Development SRL, în Alexio Star Development Sun SRL, în Alexio Star Management SRL, în De Toate în Construcții SRL și în Legal Recovery Solutions SRL.
Alexio Star Development Sun îi are ca asociați pe Ioana Șufană, Anca Morar (1%) și firmele Io Star Development și De Toate în Construcții, ambele cu 10%.
De Toate în Construcții SRL din Eforie Sud are următoarea componență ca asociați: Ioana Șufană, George Șufană (1%) și firmele Io Star Development și Alexio Star Development Sun (10% părți sociale fiecare).
Documentul din 2017
Reamintim că Primăria Municipiului Constanţa a eliberat, pe 28 februarie 2017, două certificate de urbanism - 457 şi 458 - societăţii Io Star Development Sun SRL, pentru o investiţie în Satul de Vacanţă - Casa Teleorman. Potrivit certificatului 457, în Satul de Vacanţă se vor realiza lucrări de „Desfiinţare imobil existent - Corp C2 şi Corp C3“. Ulterior, la aceeaşi adresă va fi realizat proiectul „Construire imobil P+4-5E, cu funcţiunea de hotel şi împrejmuire teren“, conform Certificatului de urbanism nr. 458. Casa Teleorman este de aproape un an în posesia societăţii Io Star Development Sun SRL, după ce aceasta a fost scoasă la licitaţie în iunie 2016.
Casa Teleorman, executată silit de la Cristian Darie
În luna iunie a anului 2016, ZIUA de Constanţa scria despre organizarea licitaţiei pentru valorificarea unui bun imobil situat în Satul de Vacanţă, Casa Teleorman. Licitaţia a avut loc pe 5 iulie, la ora 12.00, în municipiul Constanţa, strada Jupiter nr. 1. Proprietarii imobilului scos la vânzare erau Gheorghe Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi soţia sa, Ruxandra Luminiţa Darie.
Bunul imobil era compus din teren intravilan, în suprafaţă totală de 1.824,8 mp, conform actelor de proprietate, pe care sunt amplasate construcţiile C1 - restaurant, cu regim de înălţime parter, cu o suprafaţă construită de 408,9 mp, compus din două saloane, un separeu, un bar, o bucătărie, o cameră frigorifică, un oficiu, o spălătorie, două depozite, un hol, două grupuri sanitare şi o mansardă (şarpantă), şi construcţia C2 - carmangerie şi patiserie, cu regim de înălţime parter, având o suprafaţă construită de 87,52 mp.
Imobilul este înscris în Cartea Funciară nr. 209736 Constanţa, identificat cu nr. cadastral 16818 - teren, 16818 - C1 (restaurant), 16818 - C2 (carmangerie şi patiserie). Imobilul a fost dobândit în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 1905/03.06.2004, emis de Biroul Notarilor Publici Asociaţi Iosif Mariana, precum şi în baza contractului de dare în plată având încheierea de autentificare nr. 1039/31.05.2010, emis de BNP Ciprian Alexandrescu, proprietate a debitorilor Gheorghe Cristian Darie şi Ruxandra Luminiţa Darie.
Licitaţia a început de la 2.984.400 de lei, respectiv 75% din preţul de pornire a primei proceduri. Respectivul imobil a fost grevat de următoarele sarcini şi drepturi reale, conform Extrasului de Carte Funciară pentru informare nr. 76120/28.08.2014: ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 199.600 de euro, plus dobânzi şi comisioane aferente creditului, împreună cu interdicţia de înstrăinare, ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 320.000 de euro şi celelalte obligaţii aferente creditului, împreună cu notarea interdicţiilor de dispoziţie, grevare, transmiterea folosinţei sau modificarea imobilului, ipotecă în favoarea Volksbank România SA pentru garantarea creditului în valoare de 908.400 de euro, plus dobânzi şi comisioane aferente creditului, ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 840.000 de euro, precum şi celelalte obligaţii aferente creditului, împreună cu notarea interdicţiei de dispoziţie, grevare, ipotecă în favoarea Volksbank România SA pentru garantarea creditului în valoare de 345.000 de euro, precum şi celelalte obligaţii aferente împreună cu interdicţiile de dispoziţie, grevare; începerea urmăririi silite conform somaţiei 1363/2014 emise de BEJ Sarkis Ionică la data de 25 august 2014, în dosarul de executare silită nr. 1363/2014.
Ioana Șufană și #PanamaPapers
Numele Ioanei Șufanu îl regăsim în cunoscutul scandal international Panama Papers. Cea mai mare scurgere de informații din istorie prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români. Despre o parte dintre ei RISE Project, partener International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), a scris deja, iar afacerile altora vor ieși la lumină în săptămânile ce urmează. Pe lista Riseproject cu români care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca se numără și Ioana Șufană.
Offshore-ul Alipha Global INC. a fost înființat de către avocații Mossack Fonseca în iarna lui 2013 în Insulele Virgine Britanice, iar singurul acționar este Ioana Șufană. Prin această companie constănțeanca nu mai controla nici o altă afacere din România.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Va fi ridicat un hotel de cinci etaje în locul Casei Teleorman din Satul de Vacanță, din Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii