Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism eliberat pentru un ansamblu rezidențial în Palazu Mare. Cine este investitorul

ro

20 Aug, 2020 00:00 2006 Marime text
  • Gicu Costea va amenaja un ansamblu rezidențial pe strada Alexandru Sahia din Constanța
  • Primăria Constanța i-a eliberat certificatul de urbanism
Gicu Costea a obținut de la Primăria Constanța un Certificat de Urbanism necesar investiției imobiliare pe care dorește să o facă în Palazu Mare, municipiul Constanța.
Astfel, la dat ade 17 august 2020, Primăria Constanța a eliberat Certificatul de Urbanism cu numărul 2533 pentru Gicu Costea, pentru investiția de pe strada Alexandru Sahia nr. 29, Constanța.
Construire 8 clădiri de locuințe individuale P+1E; construire clădire de locuințe colective P+2E cu spațiu comercial la parter; împrejmuire teren, amenajare incintă, firmă luminoasă și organizare de șantier. Valabilitatea documentului este de 24 de luni.
Amintim că în data de 21.11.2019, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa s-a întrunit, în sala de şedinţe din strada Ștefan cel Mare nr. 15, având pe ordinea de zi solicitarea investitorului Costea Gicu de emitere a acordului de consultare publică a „Planului Urbanistic de Detaliu pentru construire ansamblu locuinţe individuale, strada Alexandru Sahia nr. 29-29A, Palazu Mare“. Amplasamentul pentru care a inițiat PUD-ul se află pe strada Alexandru Sahia, nr. 29-29A-29A lot2. Titularii investiţiei sunt Costea Gicu şi Costea Eleonora.
Terenul propus pentru studiu este situat în cartierul Palazu Mare, conform PUZ - Reactualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare, aprobat prin HCL 121/16.05.2011, al cărui RLU este detaliat prin HCL 258/31.07.2017 şi HCL 254/28.06.2018. Terenul nu deţine niciun monument şi nici nu se află în zona de protecţie a unui monument istoric. Amplasamentul studiat face parte din intravilanul municipiului Constanţa şi este reglementat urbanistic conform PUZ - Reactualizare plan urbanistic zonal Palazu Mare, aprobat prin HCL 121/16.05.2011, al cărui RLU este detaliat prin HCL 258/31.07.2017 şi HCL 254/28.06.2018.
Terenul prezintă interdicţii de construire până la aprobarea PUD conform legii, pentru solicitări care nu se încadrează în reglementările aprobate referitoare la amplasarea construcţiilor faţă de limitele laterale şi posterioare ale terenului.
În prezent, pe teren este ridicată o construcţie, Corp C1 – 62 metri pătraţi locuinţă parter – cu acte, conform extrasului de carte funciară pentru informare nr. 247552, eliberat la cerere -nr. cerere 1656/08.01.2019. Terenul este înregistrat la categoria de folosinţă curţi construcţii şi face parte din UTR 2A -subzona locuinţelor individuale existente, amplasată în zona vetrei vechi Palazu Mare, situate în afara perimetrelor de protecţie, cu parcelări tradiţionale, spontane, unde se urmăreşte încurajarea comasării parcelelor pentru a ajunge la dimensiuni convenabile realizării unor clădiri care să corespundă normelor şi cerinţelor actuale de igienă şi confort, dar are în acelaşi timp şi elasticitate necesară pentru a permite construirea pe parcele existente şi a evita crearea şi a evita crearea de zone abandonate.
Printre utilizările admise se numără: locuinţe individuale / colective medii cu maxim P+2E în regim de construire continuu (înşiruit) sau discontinuu (cuplat sau izolat); echipamente publice specifice zonei rezidenţiale; scuaruri publice. Utilizări admise cu condiţionări: se admite mansardarea clădirilor existente; se admit funcţiuni comerciale, servicii profesionale şi mici activităţi manufacturiere cu condiţia ca suprafaţa acestora să nu depăşească 250 metri pătraţi suprafaţă construită desfăşurată, să nu genereze transporturi grele, să nu atragă mai mult de 5 autoturisme, să nu fie poluante, să nu aibă program de funcţionare prelungit peste ora 22:00 şi să nu utilizeze terenul liber al parcelei pentru depozitare sau producţie; funcţiunile comerciale, serviciile complementare locuirii şi activităţile manufacturiere cu condiţia ca suprafaţa construită desfăşurată mai mare de 250 metri pătraţi se pot admite cu condiţia elaborării şi aprobării unor documentaţii PUD; este permisă amplasarea următoarelor funcţiuni complementare locuirii farmacii, dispensare, creşe, învăţământ, culte, sport-întreţinere, pe baza unui P.U.D. aprobat; în zonele de lotizări constituite ce cuprind parcele care în majoritatea lor îndeplinesc condiţiile de construire şi sunt dotate cu reţele edilitare, autorizarea construcţiilor se poate face direct sau în baza unor documentaţii P.U.D.

Citește și:

Ansamblu de locuinţe individuale în Palazu Mare. Ce a solicitat Primăriei Constanţa investitorul Costea Gicu (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii