Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism, emis de Municipalitate pentru restaurarea Hanului Balcan de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

ro

14 Oct, 2024 16:00 273 Marime text
Hanul Balcan de pe Strada Ștefan cel Mare, foto: Facebook/ Florin Cocargeanu
  • Pe strada Ștefan cel Mare nr 84 din Constanța, se află Hanul Balcan, construit în primul deceniu al secolului al XX-lea.
  • Monumentul istoric a fist cumpărat în 2022 de fostul prefect al județului Constanța, actual director executiv al Direcției Generale de Evidență a Populației Constanța, Ion Constantin.
 
Primăria Constanța a emis pe data de 14 octombrie un act de urbanism pentru reabilitarea Hanului Balcan. Este vorba despre certificatul de urbanims nr. 2475 - Reconstruire, consolidare, protejare, punere în valoare a monumentului istoric “Hanul Balcan” (hotel, restaurante, spatii comerciale), organizare execuție. 

Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni. Scopul lucrărilor constă în obținerea autorizației de construire.

Hanul Balcan.
 
Pe strada Ștefan cel Mare nr 84 din Constanța, se află Hanul Balcan, construit în primul deceniu al secolului al XX-lea. Monumentul istoric a zăcut în ruine până în 2022, când fostul prefect al județului Constanța, actual director executiv al Direcției Generale de Evidență a Populației Constanța, Ion Constantin,  a cumpărat clădirea pentru care a plătiti 650.000 de euro.
 
Hanul Balcan a fost construit în primul deceniu al secolului al XX-lea. Ulterior, imobilul a fost transformat în restaurant, cu o terasă în curtea interioară, pentru ca mai apoi să devină o cârciumă de lux din centrul Constanței.

Imobilul dispune de cel puţin 40 de camere la etaj, de spaţii la parter care au fost magazine şi restaurante, iar cele două laturi dinspre străzi numără zece balcoane.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Scanare 3D. Iată cum ar putea arăta Hanul Balcan după renovare! (VIDEO)

Primăria a eliberat certificatul de urbanism pentru restaurarea Hanului Balcan de pe strada Ștefan cel Mare!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii