Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Club Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, noi investiții la Ovidiu, județul Constanța

ro

07 Aug, 2024 17:00 268 Marime text
  • Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 11.08.2024
 
 
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru un proiect dezvoltat de către Club Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.
 
Mediul a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Amenajare drum de Acces și Rețele Utilități”, amplasat în Oraș Ovidiu, str. Tarla 92, Parcela 469/6, Lot 1/1/1/2/2/2/1 (alee de acces), Jud. Constanța, titular.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din Municipiul Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 11.08.2024.
 
Totodată, la APM Constanța a fost depus și memoriul de prezentare pentru construire terenuri de fotbal, vestiare, amenajări exterioare și împrejmuire teren.
 
Este vorba de o investiție ce se va realiza în intravilanul localității Ovidiu, județul Constanța, identificat cu nr. cadastral 114179, Tarla 92, Parcela 469/6 Lot 1/1/1/2/2/2/2/1 și 469/6 lot 1/1/1/2/2/2/2/2, se află în proprietatea Clubului Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.
 
Se propune construirea a două terenuri de fotbal, cu dimensiunile 105m x 68m (fiecare), vestiare complet echipate, destinate jucătorilor și antrenorilor, precum și amenajări exterioare și împrejmuire teren.
 
Prin proiectul propus se urmărește valorificarea terenului, prin funcțiuni sportive, conform temei de proiectare. Proiectul propus vine în completarea funcțiunilor oferite de complexul sportive. Implementarea se va face în 12 luni, conform documentului amintit.
 
Cele două terenuri de fotbal vor avea dimensiunile de 105m x 68m fiecare și vor fi prevăzute cu gazon artificial.
 
 

Clubul Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi

 
Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” este cel mai grandios proiect al fotbalului românesc. Acest proiect se doreşte a fi măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi faţă de toţi cei care au avut încredere în el şi l-au susţinut de la primii paşi în fotbal şi până la retragere. 
 
Prin crearea Academiei, Gheorghe Hagi a considerat că a venit momentul ca la rândul său să ofere cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe chiar mai mari decât ale sale. Întinsă pe şapte hectare în apropierea oraşului Constanţa, la Ovidiu, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” se compune din următoarele zone de activitate: terenuri de joc şi antrenament (opt la număr, cu gazon natural şi artificial, prevăzute cu instalaţie de nocturnă), corpuri de clădire cu funcţiuni specifice, precum şi parcări, platforme, alei, accese auto şi pietonale. Toate terenurile cu gazon natural, precum şi spaţiile verzi din incintă sunt întreţinute prin folosirea unor sisteme de irigaţii performante, automatizate.
 
Scopul principal al Academiei îl reprezintă iniţierea, formarea, dezvoltarea şi pregătirea copiilor şi juniorilor pentru performanţă la cel mai înalt nivel, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Totodată, alte meniri ale Academiei sunt realizarea de acţiuni îndreptate către comunitate, îmbunătăţirea vieţii copiilor prin fotbal şi promovarea sportului ca un mod de viaţă sănătos.
 
Sunt aproximativ 250 de sportivi în cadrul Academiei, împărțiti pe 13 categorii de vârstă, de la 6 la 19 ani. În principal, componenții categoriilor 6-12 ani provin din județul Constanța, urmând ca după vârsta de 13 ani atenția recrutării fotbaliștilor să se îndrepte și spre jucătorii din întreaga țară. De altfel, după vârsta de 13 ani Academia Hagi funcționează după un proiect unic în România: 66 de sportivi într-un regim comun complet (cazare, masă, școală, antrenamente).
 
În acelaşi timp, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” reprezintă şi un proiect social în care sunt angrenaţi peste 200 de copii sportivi. Este un mediu sănătos pentru orice copil, care beneficiază la Academie de toate pârghiile pentru a-şi dezvolta şi modela latura umană: disciplină, politeţe, oraganizare, socializare, comportament în grup, lucru în echipă.
 
 
Pentru că fotbalul este un factor educațional, Academia Hagi a impus sportivilor câteva criterii clare prin care își recompensează jucătorii. Astfel, pentru promovarea prematură la o grupă mai mare de vârstă și la alcătuirea echipei pentru meciurile săptămânale din campionat se face o medie aritmetică între randamentul de la fotbal (antrenamente și meciuri), eficacitatea școlară și comportamentul din spațiul de cazare.
 
 
În orice perioadă a anului Academia Hagi organizează riguroase acţiuni de selecţie pentru că, până la urmă, unul din scopurile principale ale Academiei este producerea de jucători pentru fotbalul de înaltă performanţă. Obiectivul final al Academiei este acela de a produce un jucători competitivi, care să pătrundă şi să se menţină la nivel de performanţă intern, internaţional sau loturi naţionale. De altfel, pentru faptul că Academia a funcţionat încă din start pe principii sănătoase, rezultatele n-au întârziat să apară. În primii zece ani de existenţă s-au obţinut 24 titluri naţionale de juniori, iar media anuală a jucătorilor furnizați loturilor naționale ale României (seniori, U21, U19, U18, U17, U16, U15) depășește 40 de jucători / sezon.
 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Cristian Peniu, fiul lui Paul Peniu, președintele Academiei Hagi, a decis dizolvarea şi radierea Maxcom Services SRL din Registrul Comerţului Constanţa

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii