Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condiții impuse de Primăria Constanța Monsson SRL nu poate construi o turbină eoliană în Palazu Mare

ro

06 Jun, 2024 12:38 619 Marime text
Sursa foto - freepik.com
  • În Palazu Mare, urma să fie construită o turbină eoliană prosumator.
  • Investitorul, Monsson SRL, a obținut de la Primăria Constanța un act de urbanism.
  • Potrivit actului emis de Municipalitate, Monsson SRL nu poate construi o turbină eoliană prosumator în Palazu Mare, întrucât, conform prevederilor P.U.G., există interdicție temporară de construire până la elaborarea și aprobarea unui plan urbanistic zonal (P.U.Z.).  
 
Monsson SRL intenționează să construiască o turbină eoliană prosumator în Palazu Mare, motiv pentru care a solicitat de la Primăria Constanța un act de urbanism.
 
Pe data de 4 iunie, Municipalitatea a emis certificatul de urbanism nr. 1455 - prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: Construire turbină eoliană prosumator - Palazu Mare, întrucât - conform prevederilor P.U.G. există interdicție temporară de construire până la elaborarea și aprobarea unui plan urbanistic zonal (P.U.Z.). 

Pentru ariile de extindere cu noi zone rezidențiale este necesară elaborarea PUZ cu regulament aferent, prin care să se stabileasca planul de parcelare, trama stradală locală, precum și echipamentele complementare și tehnico-edilitare. Certificatul de urbanism este valabil 12 luni.
 
Turbina eoliană prosumator urma să fie construită în municipiul Constanța, Palazu Mare, Parcela A451/157.
 
 

Despre Monsson SRL

  
Înființată în anul 1997, firma are sediul social în comuna Gălbiori, Județul Constanța și desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management. Compania este deținută de Monsson SARL din Luxemburg, acționar cu 98,89% din capitalul social și Muntamrk Maria, asociat cu 1,11% din capitalul social.
 
În anul 2022, Monsson SRL cu 43 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 36.691.693 lei și un profit de 2.742.318 lei.
 
Potrivit termene.ro, Monsson SRL mai este acționar în următoarele firme: Agricola Graniceri Managening SRL,  Green Energy Delamarina SRL, Green Energy Delamarina SRL,  Toplet Energy SRL,  Galbiori Wind Farm SRL, Plusenerg SA, Monsson Power SRL, Wind Power Plant SRL, Terra Watt Power SRL,  Monsson Hydro Services SRL, Solpower Energy SRL, Real Green Energy SRL,  Terra Wind Power SRL,  Monsson Solaria SRL, Magea Structures SRL, Servoplant Eco Energie SRL,  Servoplant Eco Energie SRL, Monsson SRL.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.

Citește și:


O firmă nouă, înregistrată la Constanța: Green Storage SRL se va ocupa de producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice
 
Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii