Controversaţii Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran îşi construiesc bloc de apartamente la Năvodari
Controversaţii Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran îşi construiesc bloc de apartamente la Năvodari
06 Oct, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
4774
Marime text
Cândva un teren sălbatic şi fără nicio construcţie, zona Mamaia Nord din oraşul Năvodari este într-o continuă schimbare, aici fiind construite fel de fel de construcţii, blocuri de apartamente, pensiuni, vile sau hoteluri. Recent, alţi doi investitori şi-au depus actele necesare la Agenţia pentru Protecţia Mediului din Constanţa în vederea obţinerii acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil locuinţe colective P+6E” în oraşul Năvodari, zona Mamaia Nord, strada Hanului, lot 4+5. Cei doi oameni de afaceri sunt controversaţii constănţeni Eugen Bogatu şi Dragoş Iulian Tudoran, de numele cărora se leagă numeroase societăţi şi despre care presa a scris de multe ori, aceştia fiind implicaţi în mai multe dosare.
Astfel, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ SA Constanţa, a fost condamnat, în decembrie 2015, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul UCM Reşiţa, unde judecătorii au stabilit că acesta este implicat, alături de afaceristul Said Baaklini (condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare), Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa la acea dată (fiecare luând câte cinci ani de închisoare). Cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Potrivit acestora, „la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare, contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA“. „Factura a fost emisă pe baza unui contract conţinând obligaţii fictive pentru cei doi contractanţi. Motoarele respective erau într-o avansată stare de degradare, nu erau funcţionale, erau alcătuite din piese uzate, demontate de la alte instalaţii. În aceste condiţii, prin constatare tehnico-ştiinţifică administrată în cauză, a rezultat că valoarea reală a mărfii respective era de aproximativ 214.000 de euro, adică de circa 50 de ori mai mică decât cea consemnată în factură“, conform celor de la Anticorupţie.
La rândul său, numele lui Dragoş Iulian Tudoran a fost implicat în dosarul „Portul”, unde Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată 39 de inculpaţi, care au fost acuzaţi de procurori că ar face parte dintr-un grup infracţional ce controla activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, prin perceperea unor sume pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit. Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.
Potrivit Registrului Comerţului, Eugen Bogatu este implicat în două societăţi, ambele fiind radiate în prezent. Este vorba despre Alma Hollyday SRL şi Venid & Co SRL. La rândul său, Dragoş Iulian Tudoran este asociat în mai multe societăţi, precum Deluxe Construct SRL, Dolce Vita Administrare SRL, ambele fiind active în prezent, dar şi la Mermatex SRL şi Symbiana Administration SRL, societăţi aflate în lichidare.
Citeşte şi
-
Exclusiv - Sentinţe definitive în Dosarul UCM Reşiţa. Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare, condamnat cu executare (MINUTĂ)
-
UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate. Banias, Mironescu şi Bogatu, printre cei vizaţi - 18 inculpaţi din dosarul „Portul”, puşi de Curtea Supremă sub control judiciar
-
UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate. Aprilie 2012 - decembrie 2013 - „Radiografia” celor mai importante decizii luate în dosarul Portul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii