Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date din proiect Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord pune în funcțiune obiectivul Băi Reci 4

ro

12 Oct, 2024 16:35 221 Marime text
  • Unitatea medicală dorește reabilitarea, consolidarea, modernizarea și punerea în funcțiune a Băilor Reci nr. 4 și construire corp nou pentru centrală termică
  • Obiectivul general al proiectului urmărește realizarea reparațiilor capitale la obiectivul Băi Reci 4
  • Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 19.009.715,94 lei fără TVA, respectiv 22.601.708,19 lei inclusiv TVA.


Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, prin Covaleov Anatoli, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu de prezentare ce are ca scop reabilitarea, consolidarea, modernizarea și punerea în funcțiune a Băilor Reci nr. 4 și construire corp nou pentru centrală termică.


Imobilul este deținut de către Statul Român - Domeniul Public, Ministerul Sănătății Publice prin Spitalul Clinic de Recuperare și Balneologie Eforie Nord și are numărul cadastral 105831, conform extrasului de carte funciară. Terenul se află în intravilanul orașului Eforie Nord și dispune în prezent de branșamente la rețele de energie electrică și apă.


Obiectivul general al proiectului urmărește realizarea reparațiilor capitale la obiectivul Băi Reci 4. Imobilul este destinat serviciilor de tratament și recreere, fiind conformat pentru asigurarea unei expuneri la soare și la acțiunea curativă a apei din lacul Techirghiol prin intermediul boxelor individuale laterale sau a spațiului comun central.


Realizate cu materiale, tehnologii și concepții arhitecturale din perioada 1970-1971, clădirile au acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică și morală, iar în prezent se află în stare de conservare.


În ceea ce priveşte tasările inegale ale terenului de fundare sub clădire, acestea există, sunt de mică amploare, dar au afectat o parte a clădirii. Clădirea are fisuri de mică amploare, cu deschiderea de circa 2-3 mm în tencuielile pereților, dar doar o mică parte din acestea se regăsesc în zidăria structurală de cărămidă.


Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 19.009.715,94 lei fără TVA, respectiv 22.601.708,19 lei inclusiv TVA.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord va fi renovat și extins
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii