Gela Gropoșilă de la Smarald Lake Residence nu poate supraetaja blocul de pe strada Smaraldului din Constanța
Gela Gropoșilă de la Smarald Lake Residence nu poate supraetaja blocul de pe strada Smaraldului din Constanța
20 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2242
Marime text
- Smarald Lake Residence a primit un răspuns parțial negativ de la primărie pentru investiția de pe strada Smaraldului
Primăria Constanța a emis un certificat de urbanism pentru investiția realizată de Smarald Lake Residence SRL, pe strada Smaraldului din Constanța. Doar o parte din cerințele firmei constănțene au fost aprobate de către municipalitate.
Mai precis, prin CU 68 din 18 ianuarie, firma Smarald Lake Residence își va modifica proiectul de pe strada Smaraldului nr. 18 – lot 2 astfel: „Modificare proiect autorizat cu autorizație de construire nr. 768/27.09.2021 pentru recompartimentări interioare, remodulare volumetrică, extindere, modificări fațade, sistematizare verticală, împrejmuire teren, organizare de șantier, etaj tehnic și terasă circulabilă cu funcțiunea de hostel și structură primire turistică, investiție realizată de Smarald Lake Residence - cu încadrarea în reglementarile urbanistice aprobate conform HCL nr. 109/2017, HCL nr. 166/2017”.
Totodată, „Prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: modificare proiect autorizat cu autorizație de construire nr. 768/27.09.2021 pentru supraetajare imobil existent P+M+4E+5E+6ER cu încă un nivel, o singură dată, în limita a 20% din suprafața desfășurată a clădirii, conform art.4 a legii nr. 50/1991 întrucât prevederile art. 4 din legea nr. 50/1991 nu se referă la lucrări de supraetajare”. Valabilitatea documentului este de 24 de luni.
Alte refuzuri
Readucem aminte de faptul că la final de an 2021, Gela Gropoșilă de la Smarald Lake Residence a primit două răspunsuri negative cu privire la două investiții aparte pe care le are în vedere în Constanța. Primăria Constanța nu i-a eliberat două certificate de urbanism pentru ce solicitaseră.
Mai precis, primul document cerut, cu referire la CU 3773 din 14 decembrie 2021, vizează investiția de pe strada Rubinului nr. 7. Primăria a decis că „Prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: Construire Imobil D+P+M+6E+ETAJ tehnic și terasă circulabilă, spațiu comercial la demisol, funcțiune de locuință colectivă, hostel și structură de primire turistică cu încadrarea în indicatorii urbanistici aprobați și h maxim, investiție realizată de smarald lake residence srl întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (înălțimea maximă admisă - P+6E) Notă: Conform reglementarea tehnică "Normativ de siguranţă la foc a construcţiilor" Indicativ P118-99 punctul 1.2.23. ″Demisol - nivel construit al clădirii având pardoseala situată sub nivelul terenului (carosabilului) înconjurător cu maximum jumătate din înălţimea liberă a acestuia şi prevăzut cu ferestre în pereţii de închidere perimetrală. Demisolul se consideră nivel suprateran al construcţiei. Atunci când pardoseala este situată sub nivelul terenului (carosabilului) înconjurător cu mai mult de jumătate din înălţimea liberă, se consideră subsol şi se include în numărul de niveluri subterane ale construcţiei".
De asemenea, i-a fost respins și certificatul 3372/14.12.2021, pentru investiția de pe strada Agatului nr. 16. Este vorba de „Modificare proiect autorizat cu Autorizația de Construire nr. 724/16.09.2021 „Construire imobil D+P+mezanin+3etaje+etaj tehnic și terasă circulabilă cu funcțiunea de locuințe colective. Împrejmuire teren și organizare de șantier.investiție realizată de SC Smarald Lake Residence SRL” prin recompartimentări interioare și modificare fațade, modificare volumetrică, sistematizare vertical. Prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: „supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața desfășurată conform art. 2 alin. (4) a1 a legii nr. 50/1991 întrucât nu respectă prevederile legii nr. 50/1991 cu modificarile și completările ulterioare, art. 2, alin (4) lit a^1 + art. 11^1, coroborate”. Documentul este valabil 24 de luni.
Amintim că tot în 2021,Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul imobiliar al Smarald Lake Residence SRL, din Constanța.
Agenția a decis că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire imobil S+P+mezanin+3E(3 etaje, etaj 3 duplex cu supantă) și terasă circulabilă cu funcțiunea de locuințe colective cu parcare la subsol și organizare de șantier – cu încadrarea în indicatorii urbanistici aprobați și regim de înălțime”, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, str. Agatului, nr. 9, județul Constanța.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
Reamintim că Primăria Constanța a emis pe 1 octombrie o nouă autorizație de construire pentru Smarald Lake Residence, pentru investiția pe care o are pe strada Smaraldului, din Constanța. Amintim că și zilele anterioare, municipalitatea a emis o autorizație pentru investitorul de la malul mării.
Astfel, prin AC 777 din 1.10.2021, Smarald Lake Residence SRL, va modifica proiectul de pe strada Smaraldului, nr. 18, autorizat cu AC 1090 din 10.09.2018 „Modificare AC nr. 834/2015 prin schimbare de funcțiune corp c1 și c2 din locuințe colective în locuințe colective și hostel, supraetajare cu două niveluri corp c1 și c2, modificare volumetrică, recompartimentari interioare corp c1 și c2, împrejmuire teren și organizare șantier cu intrare în legalitate și construire corp c3 - imobil P+5E+6E, hostel” prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața desfășurată cf. Art.2 alin (4) a^1 al legii nr. 50/1991, recompartimentări interioare, remodelare volumetrică la corpul c1 și c2 supraetajarea se va autoriza numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării”.
Amintim că municipalitatea a emis un alt act pentru societatea menționată. Astfel, prin AC 768 din data de 27 septembrie 2021, primăria a eliberat documentul pentru „Modificare AC nr. 1090 din 10.09.2018 – modificare AC nr. 834/2015 prin schimbare de funcțiune corp C1 și C2 din locuințe colective în locuințe colective și hostel, supraetajare cu două niveluri corp C1 și C2, modificare volumetrică, recompartimentari interioare corp C1 și C2, împrejmuire teren și organizare șantier cu intrare în legalitate și construire corp C3 - imobil P+5E+6ER, Hostel” prin extindere corp C3 ȘI schimbare regim de înălțime din P+4E+5Er+6Er în P+M+4E+5Er+6Er, recompartimentări interioare, remodelare volumetrică”, cu condiția încadrării în Hmax = 27 metri, respectării tuturor reglementărilor urbanistice aprobate și a legislației în vigoare. Documentul e valabil 12 luni.
Proces pentru restituirea avansului
Amintim că în luna ianuarie 2021, judecătorii de la Tribunalul Constanța au deci restituirea avansului oferit de un potential cumpărător către Smarald Lake Residence SRL. Soluția pe scurt: „Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul T.C.I. în contradictoriu cu pârâta Smarald Lake Residence SRL şi Gela Gropoşilă. Dispune rezoluţiunea promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare autentificată sub nr 554/09.11.2016 de notar public Dumitra Cristina din culpa promitentei vânzătoare. Obligă pârâta Smarald Lake Residence SRL să restituie reclamantului T.C.I. suma de 50.000 euro reprezentând dublul avansului achitat la momentul încheierii promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare. Obligă pârâta Smarald Lake Residence SRL să plătească reclamantului T.C.I. suma de 6386,5 lei cheltuieli de judecată din care 3.000 lei onorariu avocat şi 3.386,5 lei contravaloare taxă de timbru achitată de reclamant. Obligă reclamanta Smarald Lake Residence SRL să achite în contul local de taxe judiciare de timbru al Municipiului Constanţa suma de 1.727,5 lei reprezentând cuantum ajutor public judiciar reprezentând scutire taxă de timbru acordată reclamantului. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 20.01.2021”.
Investiții în Mamaia Nord
Amintim că la începutul lunii septembrie, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul imobiliar al societății Smarald Lake Residence, din Mamaia Nord.
APM a decis că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare, pentru proiectul: „Modificare proiect în curs de execuție autorizat cu AC NR. 265/08.05.2020 - Construire locuință unifamilială P+1E prin extindere și supraetajare și modificare în imobil P+4E+spații tehnice și terasă circulabilă, cu funcțiunea de locuințe de cazare tip apartament „sistematizare verticală, împrejmuire teren și organizare de șantier”, propus a fi amplasat în oraș Năvodari, zona Mamaia Nord, str. M12, nr. FN, lot 2, nr. cadastral /CF 117535, județul Constanța.
Document de urbanism, respins de primărie
Smarald Lake Residence SRL a solicitat de la Primăria Constanța eliberarea unui certificat de urbanism pentru edificarea unui imobil de șase etaje pe strada Rubinului din municipiul Constanța.
Astfel, prin documentația cu numărul 1843 din data de 4 iunie 2021, Smarald Lake Residence SRL poate împrejmui terenul și să organizeze șantierul pentru lucrările de amenajare în incintă. Docuemntația a venit cu următoarea mențiune: „Prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: construire imobil D+P+M+6E+etaj tehnic cu funcțiuni mixte: parcare la demisol, spațiu comercial și hostel la parter, locuințe colective și hostel la mezanin și etajele 1-6, etaj tehnic întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (regim de înălțime)
Notă: Conform reglementarea tehnică "Normativ de siguranţă la foc a construcţiilor" Indicativ P118-99 punctul 1.2.23. ″Demisol - nivel construit al clădirii având pardoseala situată sub nivelul terenului (carosabilului) înconjurător cu maximum jumătate din înălţimea liberă a acestuia şi prevăzut cu ferestre în pereţii de închidere perimetrală. Demisolul se consideră nivel suprateran al construcţiei. Atunci când pardoseala este situată sub nivelul terenului (carosabilului) înconjurător cu mai mult de jumătate din înălţimea liberă, se consideră subsol şi se include în numărul de niveluri subterane ale construcţiei”.
Amintim că în februarie 2020, Smarald Lake Residence SRL a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru ridicarea unui imobil de șase etaje, pe strada Rubinului, județul Constanța. În acest sens, societatea a depus la APM Constanța proiectul „Construire hostel D+P+Mezanin+6e și împrejmuire teren“ cu încadrare în regimul maxim de înălțime = 27 metri, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, strada Rubinului nr.7, județul Constanța.
Despre Smarald Lake Residence
Societatea a fost înființată în anul 2019, cu sediul social în municipiul Constanța, pe strada Smaraldului. Capitalul social este de 200 de lei, iar asociat unic este Gela Gropoșilă. Administratori sunt Marian și Gela Gropoșilă.
Pentru anul 2019, societatea a raportat 4 salariați, la o cifră de afaceri de 0 lei, cu o pierdere de 302.221 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Refuz de la Primăria Constanța pentru două investiții ale Smarald Lake Residence, controlată de Gela Gropoșilă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii