Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotelul Grand din Constanța, scos din nou la vânzare! Prețul a fost micșorat

ro

24 Oct, 2024 16:41 755 Marime text
Hotelul Grand din centrul municipiului Constanța este pus din nou la vânzare, după ce în luna mai era postat un alt anunț de vânzare. Conform site-urilor de specialitate, clădirea de pe bulevardul Tomis nr.57, colț cu b-dul Ferdinand nr.7 din Constanța este scos, acum, la vânzare cu 850.000 de euro. În primăvară, prețul de vânzare sărea de 1 milion de euro.



Grand Hotel a fost construit în perioada 1912 - 1920 după planurile arhitectului francez Edgar de Goue, fiind o clădire reprezentativă și cu o localizare excelentă, la răscrucea Bulevardelor Ferdinand și Tomis - fostul Bulevard Carol, o arteră principală și deosebit de importantă a vechiului oraș. Proximitatea față de portul turistic și comercial, față de centrul orașului, centrul istoric, administrativ și cultural, cât și apropierea față de faleză și Plaja Modern clasifică acest amplasament ca având o localizare ideală pentru multiple activități profitabile.

„Utilizarea actuală a celor două etaje supuse vânzării presupune organizarea ca spații de birouri. Clădirea, construită în anii 20, a fost inițial proiectată ca hotel, ceea ce se poate observa și din compartimentarea sa. Fiecare nivel se distinge în 18 camere individuale, 2 grupuri sanitare și 2 camere de depozitare, deci 36 de încăperi individuale ce pot fi transformate în unități potrivite închirierii pe termen scurt sau lung. De asemenea, pentru acces există o scara principală, cu acces stradal din Bd. Tomis, cât și o scară secundară, pe aciași latură.

Momentul începutului construcției coincide cu perioada premergătoare primei mari conflagrații mondiale. Marele Război a marcat atât întârzierea în finalizarea construcției cât și realizarea a doar două din cele patru etaje pentru care a fost proiectată structura imobilului, așa încât hotelul a fost dat în folosință de abea la începutul sezonului estival al anului 1920. Acesta era la vremea sa primul hotel din țara noastră cu electricitate și încălzire centrală. Din păcate, perioada comunistă a știrbit atât luxul interior al edificiului, sistemul individual de încălzire a fost racordat la sistemul orașului, iar anumite elemente decorative exterioare au rămas doar o amintire. Totuși. prin efortul actualilor proprietari, imobilul se află într-o stare bună de conservare și funcționare.

Proprietatea poate fi adaptată pentru închirierea în regim hotelier, fiind necesară proiectarea și execuția instalației de alimentare cu apă și sanitară așa încât fiecare cameră să poată dispune de baie proprie, pentru moment existând doar două grupuri sanitare la fiecare nivel”, se arată în anunțul de vânzare.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Grand Hotel din Constanța își caută un nou proprietar. Unitatea de cazare se vinde cu 1,1 milioane de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii