Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobil de pe strada Călăraşi, transformat în hotel PUZ-ul iniţiat de Maria Stavrositu, fost deputat PDL, la mâna constănţenilor

ro

23 Dec, 2019 00:00 3996 Marime text
Maria Stavrositu, fost deputat PDL în Parlamentul României, soţul său, Iancu-Adrian Stavrositu, şi fratele său, Iancu Cuşu, vor să transforme în hotel un imobil situat în municipiul Constanţa.
 
Primăria Constanţa anunţă intenţia investitorilor Cuşu Iancu, Stavrositu Iancu-Adrian şi Stavrositu Maria de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitata de bulevardul Tomis, bulevardul Mamaia şi strada General Manu, număr cadastral 241733 şi număr cadastral 216870, conform avizului  de oportunitate nr. 
24643/22.01.2019. Imobilul care a generat Planul Urbanistic Zonal este situat pe strada Călăraşi nr. 1. „Obiectivul Planului Urbanistic Zonal constă în adaptarea reglementărilor urbanistice la situaţia reală a parcelarului existent“, se spune în argumentarea PUZ-ului. Publicul a fost invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 12.12.2019 – 17.12.2019. Ulterior, iniţiatorul PUZ-ului va argumenta (ne)preluarea opiniilor şi a observaţiilor formulate. 
 
Reamintim că în data de 18.12.2019 s-a întrunit Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, având pe ordinea de zi solicitarea investitorilor Iancu Cuşu, Iancu-Adrian Stavrositu şi Maria Stavrositu de emitere a acordului de consultare publică „PUZ pentru zona delimitată de bd. Tomis, bd. Mamaia şi strada General Manu“.
 
Amplasamentul ce a generat PUZ este proprietatea privată a lui Mariei Stavrositu, a lui Iancu-Adrian Stavrositu şi a lui Iancu Cuşu, conform contractului de vânzare-cumpărare. Suprafaţa terenului este de 402,00 mp şi are numărul cadastral 204737. Terenul este încadrat în categoria „curţi construcţii” şi prezintă două construcţii: un imobil S+P+2E+M şi o anexă. Clădirea principală (S+P+2E+M) are o suprafaţă construită de 287,00 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.356,00 mp. Anexa (P) are o suprafaţă de 11,00 mp.
 
Zona propusă spre studiu PUZ este delimitată astfel: la est - bulevardul Tomis; la sud - bulevardul Mamaia; la vest - strada General Manu; la nord - strada Călăraşi. Terenul ce a generat PUZ-ul este delimitat astfel: la est - bulevardul Tomis; la sud - proprietate privată, la vest - proprietate privată, la nord - strada Călăraşi. Documentaţia nu are ca scop realizarea de noi construcţii pe terenul ce a generat PUZ sau alte operaţiuni similare, ci modificarea funcţiunilor admise în vederea diversificării acestora, având în vedere proximitatea faţă de marile bulevarde (bd. Tomis şi bd. Mamaia). Investiţia ce se doreşte a se realiza în baza documentaţiei urbanistice este ca în cadrul construcţiei existente să se adăpostească  funcţiuni hoteliere, ce necesită implicit o altă compartimentare interioară şi restaurarea/lucrări de mentenanţă ale faţadelor construcţiei existente.
 
Propunerile care au fundamenta documentaţia au avut la bază următoarele: asigurarea unei dezvoltări spaţiale echilibrate din punct de vedere funcţional, în concordanţă cu valorile şi aspiraţiile locuitorilor, luând în considerare şi dinamica şi dezvoltarea zonei din punct de vedere funcţional în ultima perioadă; asigurarea accesului la infrastructură; utilizarea eficientă a terenurilor; diversificarea funcţiunilor admise, prin extinderea acestora cu alte funcţiuni compatibile cu funcţiunea dominantă, locuirea, servicii de interes local/general, activităţi din domeniul turismului, comerţ şi alimentaţie publică, servicii diverse complementare zonei şi vecinătăţilor acesteia. Aceste intervenţii, având în considerare arterele importante de circulaţie existente, necesită un front construit şi funcţiuni specifice şi reprezentative importanţei lor; stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor urbanistici P.O.T. şi C.U.T. şi a suprafeţei maxime edificabile; reglementarea regimului de înălţime, prin corelare cu cerinţele funcţionale şi vecinătăţi.
 
Citeşte şi:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii