Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Plan Urbanistic de Detaliu pentru un nou show-room pe bulevardul I.C.Brătianu,spre Valul lui Traian (DOCUMENT)

ro

14 Aug, 2024 17:00 213 Marime text
  • Primăria Constanța a lansat în consultare publică propunerile preliminare pentru elaborare Plan Urbanistic de Detaliu pentru construire „Hale, Service Auto și Showroom" în municipiul Constanța, sola 99, parcela A903/43/1, județul Constanța
  • Inițiatorii PUD sunt Costel Apostu și Marian Cleva iar proiectant general este SC Alflor Proiect SRL
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Constanța până pe 28.08.2024
  • Amplasamentul este situat în vecinatatea bd.I.C.Brătianu,spre Valul lui Traian,dar accesul la lot este reglementat prin PUZ 31 9/2012 din drumul propus profil 2-2’,actual DE 903/115
  • Terenul ce a generat initiațiva întocmirii unui PUD aparține Marian Cleva, Marian Mihăiță și Florentina Diana, Costel și Ramona-Maria Apostu
  • Realizarea Planului Urbanistic de Detaliu este necesară în vederea construirii a două imobile P+1 E cu destinația de servicii,comerț,show-room,sediu administrativ-birouri
  • Se propun două construcții cu parter și un etaj, cu destinația de servicii,comerț,sediu administrativ,show-room, cu funcțiunile complementare necesare(parcaje,platforma depozitare deseuri menajere,etc...)
 
 
Primăria Constanța a lansat în consultare publică propunerile preliminare pentru elaborare Plan Urbanistic de Detaliu pentru construire „Hale, Service Auto și Showroom" în municipiul Constanța, sola 99, parcela A903/43/1, județul Constanța.

Inițiatorii PUD sunt Costel Apostu și Marian Cleva iar proiectant general este  SC Alflor Proiect SRL.
 
Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Constanța până pe 28.08.2024.

Observațiile pot fi transmise prin e-mail la adresa: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa - Bulevardul Tomis nr.51, et.2, cam. 212 în atenția Compartimentului Planificare Urbană sau la Registratura Primăriei din cadrul Centrului Informare Cetățeni.

Comunicarea rezultatelor consultării se va face în perioada 29.08.2024 - 07.09.2024.

Amplasamentul este situat în vecinatatea bd.I.C.Brătianu,spre Valul lui Traian,dar accesul la lot este reglementat prin PUZ 31 9/2012 din drumul propus profil 2-2’,actual DE 903/115.
 
Accesul la teren se face din drumul propus prin PUZ,neamenajat in prezent,avand latimea medie a carosabilului propusa de 7 metri si a trotuarelor de cate 1,5metri și spații verzi de aliniament cate 2 m pe fiecare parte.
 
În zonă exista un obiectiv cu valoare de patrimoniu cultural,respectiv Valul mare de pământ,înscris în lista Monumentelor Istorice cu indicativul CT-I-m-A-02558.05,a cărei raza de protecție este de 100m în jurul acestui monument.
 
Terenul studiat se află la o distanță de 201 m față de monumentul Valul mare de pământ, în cel mai apropiat punct al acestuia față de monument.
 
Suprafața terenului curți-construcții este de 2.500mp, front de 25.01 m la drumul DE 903/11 5. Pe terenul studiat nu se afla în acest moment nici o construcție,tot terenul fiind liber de construcții,platforme,alei.
 
În teritoriul din care face parte terenul ce genereaza PUD se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice.
 
Zona studiată este parte dintr-o zonă mixtă, cu funcțiuni de servicii,comerț,depozitare,sedii administrative și show-room-uri.
 
Conform HCLM nr. 319/2012, terenul studiat se află în zona de reglementare M2-zonă mixtă comerț și servicii cu regim mediu de înălțime.
 
Terenul ce a generat initiațiva întocmirii unui PUD aparține Marian Cleva, Marian Mihăiță și Florentina Diana, Costel și Ramona-Maria Apostu.
 
Realizarea Planului Urbanistic de Detaliu este necesară în vederea construirii a două imobile P+1 E cu destinația de servicii,comerț,show-room,sediu administrativ-birouri.
 
Se propun două construcții cu parter și un etaj, cu destinația de servicii,comerț,sediu administrativ,show-room, cu funcțiunile complementare necesare(parcaje,platforma depozitare deseuri menajere,etc...).
 
Suprafața maximă construită va fi de 800mp și suprafața maximă desfășurata va fi 1.600mp.
 
Se vor putea amplasa și panouri publicitare la limita cu aliniamentul terenului,după extinderea drumului existent.
 
Conform HCLM 11 3 /27.04.201 7, pentru functiunea propusa se vor asigura minimul necesar de locuri de parcare în incintă, la nivelul solului și va fi amenajat un singur acces auto de 6 metri lățime.
 
Se vor ceda 125,3 metri din terenul studiat pentru extindere DE 903/11 5 conform profil 2-2’ din PUZ aprobat cu HCL 31 9/2012.
 
Dupa obținerea aprobarii PUD prin Hotarârea Consiliului Local al Municipiului Constanța, investitorul pe baza unui nou C.U. emis de către Primaria Constanta va putea trece la obținerea Autorizației de Construire în vederea edificării imobilului propus,vezi secțiunea „documente".
 
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
PUD-ul pentru un teren de pe strada Nehoiului din municipiul Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii