Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru modificarea reglementărilor urbanistice în zona Complexului Delfinul lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

ro

12 Jul, 2024 17:00 581 Marime text
  • Terenul identificat cu nr. cadastral 249573 este amplasat pe str. Flamanda nr. 19A și 19B din municipiul Constanța în zona Complex Delfinul
  • Teritoriul care trebuie reglementat este stabilit de avizul de oportunitate nr. 108602 din 23.06.2023, pe limite cadastrale în raport cu zonele de reglementare stabilite de PUG, corelat cu propunerile de regenerare a zonei de echipamente din care face parte parcela care generează PUZ
  • Inițiatorul PUZ este Daniela Caraman iar elaborator All Arhitectura SRL
  • Publicul este invitat să transmit observații și propuneri asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității până pe 15.07.2024 în atenția Compartimentul Planificare Urbană





 
Anunțul de intenție privind elaborarea PUZ - modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare pentru terenul identificat cu nr. cadastral 249573 - Str. Flamanda nr. 19A și 19B din municipiul Constanța în zona Complex Delfinul a fost lansat în consultare publică.
Teritoriul care trebuie reglementat este stabilit de avizul de oportunitate nr. 108602 din 23.06.2023, pe limite cadastrale în raport cu zonele de reglementare stabilite de PUG, corelat cu propunerile de regenerare a zonei de echipamente din care face parte parcela care generează PUZ.

PUZ-ul de față, însoțit de Regulamentul Zonal de Urbanism aferent, cuprinde principiile de aplicare detaliate pentru terenul menționat, care centru de cartier pentru cartierul Tomis I.

Obiectul lucrării constă în modificarea reglementărilor pe parcelă, în scopul supraetajării construcțiilor existente, a consolidării și îmbunătățirii aspectului general al zonei.

Se consideră necesar a se rezolva în cadrul Planului Urbanistic Zonal următoarele obiective principale:
-    realizarea unui cadru urbanistic adaptat la cerințele beneficiarului, exprimând în forme specifice conținutul și personalitatea zonei;
-    asigurarea accesurilor la construcții și amenajărilor necesare funcțiunilor;
-    armonizarea noilor construcții, având diferite funcțiuni, din punct de vedere arhitectural;
-    separarea circulației carosabile de cea pietonală, în scopul protejării pietonilor
-    identificarea și eliminarea, pe cât posibil, a disfuncționalităților depistate;
-    integrarea reglementărilor propuse în planurile de urbanism aprobate în vecinătate.
-    Inițiatorul P.U.Z. intenționează extinderea funcțiunii existente, permise conform reglementărilor urbanistice prin supraetajarea construcției aflată în proprietate și amenajarea terenului propriu.
-        În zonă este necesară eliminarea disfuncționalităților prin amenajarea zonei astfel încât să faciliteze:
-    - circulația și parcarea autovehiculelor vizitatorilor, de aprovizionare și autoutilitarelor speciale,
-    - amenajarea unui spațiu verde cât mai compact,
-    - amenajarea unei zone pietonale plăcute.
-    Consultarea publică va evidenția și alte opțiuni ale proprietarilor și utilizatorilor din zonă.

Inițiatorul PUZ este Daniela Caraman iar elaborator All Arhitectura SRL.

Publicul este invitat să transmit observații și propuneri asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității până pe 15.07.2024 la adresa: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa: Bulevardul Tomis nr.51, et.2, cam 212 în atenția Compartimentul Planificare Urbană sau vor fi depuse la Registratura de la Centrul de Informare Cetățeni.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
 
Citește și:

Știri Constanța. Se întrunește Comisia de urbanism a municipiului Constanța Ce investiții imobiliare urmează să fie avizate?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii