Imobiliare Constanța Raportul consultării PUZ-ul inițiat Building Project & Plans SRL. Ce investiție pregătesc? (DOCUMENT)
Imobiliare Constanța: Raportul consultării PUZ-ul inițiat Building Project & Plans SRL. Ce investiție pregătesc?
06 Sep, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1175
Marime text
- Planul Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de parcelele cu nr. cad. IE 257234 și IE 257235 provenite din parcela cu nr. cad. IE 201545, zona delimitată de str. Anton Cehov, bd. Aurel Vlaicu și limite cadastrale", inițiator Building Project & Plans SRL s-a aflat în consultare publică
- Această societate dorește să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de cele două parcelele cu nr. cad. IE 257234 și limitele cadastrale din documentație
- La dezbaterea publică programată în data de 23.08.2024, au fost prezenți: reprezentant Direcţia Generală Urbanism și Patrimoniu, reprezentanți elaborator SC USONIA SRL și o persoană din partea beneficiarului, conform Procesului verbal de ședință nr. 162218/23.08.2024
- Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, vezi secțiunea „documente”.
Planul Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de parcelele cu nr. cad. IE 257234 și IE 257235 provenite din parcela cu nr. cad. IE 201545, zona delimitată de str. Anton Cehov, bd. Aurel Vlaicu și limite cadastrale", inițiator Building Project & Plans SRL s-a aflat în consultare publică.
Această societate dorește să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de cele două parcelele cu nr. cad. IE 257234 și limitele cadastrale din documentație.
În data de 30.10.2023 beneficiarul a demarat procedura informării și consultării publicului privind Plan Urbanistic Zonal, depunând anunţul de intenţie înregistrat cu nr. 209190/30.10.2023, privind elaborarea Planul Urbanistic Zonal însoțit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren.
Anunțul de intenţie privind elaborarea Planul Urbanistic Zonal a fost postat pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Constanța pentru o perioadă de 5 zile (30.10.2023-04.11.2023), conform solicitării nr. 209195/30.10.2023.
Ulterior, beneficiarul a depus anunţul privind consultarea asupra propunerilor preliminareale Planului Urbanistic Zonal înregistrat sub nr. 148948/01.08.2024, postat pe pagina de internet a Primăriei, conform solicitării nr. 148951/01.08.2024 pentru o perioadă de 25 zile (01.08.2024-25.08.2024).
Conform anunțului de consultare, cetățenii interesați au fost invitați să consulte documentația de urbanism disponibilă pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa (secțiunea Despre instituție – Urbanism - rubrica Lista cu dezbateri publice pe teme de urbanism).
La dezbaterea publică programată în data de 23.08.2024, au fost prezenți: reprezentant Direcţia Generală Urbanism și Patrimoniu, reprezentanți elaborator SC USONIA SRL și o persoană din partea beneficiarului, conform Procesului verbal de ședință nr. 162218/23.08.2024.
Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, sintetizate în tabelului următor:
Observație formulată de SC TRANSGAZ SA: în zona terenului care a generat PUZ, la distanțe cuprinse între 44-154 mp față de limita terenului, se află amplasată conducta de transport gaze naturale DN 500 Racord SRM Constanța și SRM Constanța, așa cum este precizat în Avizul favorabil emis de SNTGN Transgaz SA; se menționează distanțele minime, pe orizontală care trebuie respectate în vederea posibilității de construire între conducta de transport gaze și SRM Constanța; accesul peste conducta de transport gaze naturale în zona/zonele de intersecție cu drumurile de acces/ de incintă se va face strict după o protejare în prealabil a acesteia cu tub metalic sau cu dale prefabricate din beton armat; în zona de protecție a conductei de transport gaze naturale (6m stânga - dreapta de-a lungul acesteia), sunt intezise depozitările de materiale și/sau alte lucrări ce ar putea afecta conducta îngropată, zona având destinația de spațiu verde; împrejmuirea terenului va avea structura de rezistența ușoară, fiind excluse gardurile de beton, cărămida sau soclu din beton/cărămidă. Fundațiile stâlpilor împrejmuirii vor fi individuali și se vor amplasa la distanța minimă de 1.5 metri față de conducta de transport gaze; se va asigura accesul necondiționat pe terenul în cauză, în caz de intervenții la conducta de transport gaze naturale.
Totodată, SNTGN Transgaz SA în calitate de concesionar al SNT, beneficiază de dreptul de uz și servitude legal asupra terenului pe care sunt amplasate conductele și/sau instalțiile aferente, în vederea lucrărilor de reabilitare, retehnologizare, exploatare și interținere a acestora pe toata durata lor de existență.
Sesizarea primită în perioada consultării publicului este anexată în copie prezentului raport, vezi secțiunea „documente”.
Prin răspusurile formulate, elaboratorul PUZ a menționat următoarele:documentația PUZ este însoțită de Avizul favorabil Transgaz cu nr.24015/580_19.03.2024; toate conditiile tehnice precizate în aviz au fost preluate și mentionate în Memoriul de prezentare și RLU aferent PUZ; fișierul dwg cu planul cadastral PUZ cu obiectivele SNT, pus la dispoziție de către Transgaz împreună cu avizul favorabil, a fost utilizat pentru marcarea obiectivelor SNT în toate piesele desenate aferente PUZ, redactate în Coordonatele Stereo 1970; posibilitățile de construire stabilite prin reglementările urbanistice propuse sunt condiționate prin RLU aferent PUZ de respectarea distanțelor între conducta de transport gaze, împrejmuirea SRM Constanța si diferite obiective, potrivit Normelor tehnice pentru proiectarea si executia conductelor de transport gaze naturale.
Vă reamintim, Primăria Constanța a emis un certificat de urbanism pentru firma Building Project & Plans, pentru o investiție în municipiu.
Prin CU 399 din 12 februarie 2024, se dorește implementarea următorului proiect: „Construire cinci (5) imobile 2S+P+10-11 etaje cu funcțiuni birouri, servicii, activități conexe la parter și locuințe colective la etaje, parcări, căi de acces, spații verzi, loc de joacă pentru copii, funcțiuni aferente locuirii, spațiu de învățământ preuniversitar și organizare de șantier cu respectarea HCLM 277/2022 privind căile de acces și circulațiile publice cat si a edificabilelor conform plansei de reglementari”. Primăria a emis și următoarea notă: recepția la terminarea lucrărilor se poate realiza doar după dezmembrarea căilor de acces și circulațiilor propuse prin RLU. Documentația este valabilă 12 luni.
Building Project&Plans SRL
Societatea a fost înființată în anul 2011, cu sediul social pe strada Ion Roată, din municipiul Constanța, județul Constanța.
Asociați sunt Headstone Holdings LTD, persoană juridică cu sediul în Nicosia, Cipru, care deține 99,917% din capitalul social și Maria-Sonia Lazăr, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi 0,083%. Administrator este Maria-Sonia Lazăr. „Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii” este activitata principală a societății.
Firma este fondată în anul 2011, fiind deținută de Headstone Holdings LTD, din Cipru – 99% și de Maria-Sonia Lazăr – 1%. Cea din urmă este și administrator.
În 2023, compania raportat o cifră de afaceri de 12,272,430 lei, profit de 4,029,943 lei și 6 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 1389.18%, potrivit www.termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Imobiliare Constanța Certificat de urbanism emis de primărie pentru cinci blocuri de 11 etaje
Bulevardul Madrid din Constanța Iată topul firmelor și persoanelor fizice care vor primi bani în urma exproprierilor terenurilor (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii