Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobilul Grădiniței cu program prelungit nr. 33 din Constanța va fi reabilitat termic (DOCUMENT)

ro

25 Feb, 2024 11:49 844 Marime text
  • Consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădinița cu program prelungit nr. 33, Constanța”. 
  • Grădinița cu Program prelungit, nr. 33 a fost edificată în anul 1976 și are regimul de înălțime P+1E.
  • Construcția este amplasată în intravilanul municipiului Constanța, mai concret în strada Liliacului, nr. 12A.

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în ședinţă extraordinară, marți, 27 februarie 2024, ora 13.00.
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 97/2024 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul de investiţii „Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădinița cu program prelungit nr. 33, Constanța”. Inițiatorul proiectului este primarul Vergil Chițac. Proiectul a primit acizele Comisiilor de specialitate 1 și nr. 4.

Consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădinița cu program prelungit nr. 33, Constanța”. Valoarea totală pentru obiectivul de investiții este în cuantul de 6.184.234,84 de lei fără TVA, respectiv 7.347.340,59 lei cu TVA, din cae constucții + montav - 2.982.173,72 de lei, respectiv 3.548.786,73 lei cu TVA. Finanțarea obiectuvului de investiții se va face ăn cadrul Programului Regional 2021-2027, obiectiv specific - Promovarea eficienței energetice și reduceraea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Grădinița cu Program prelungit, nr. 33 a fost edificată în anul 1976 și are regimul de înălțime P+1E. Construcția este amplasată în intravilanul municipiului Constanța, mai concret în strada Liliacului, nr. 12A.

Clădirea a fost construită cu materiale, tehnologii și concepții arhitecturale în care nu au existat reglementări privind protecția termică a clădirilor și a elementelor perimetrale de închidere, care nu mai sunt adecvate scopului pentru care au fost construite.

Având în vedere faptul că durata de exploatare a clădirii în care funcționează Gradinita cu Program Prelungit, nr. 33 este mare, performanțele clădirii și ale instalațiilor au
fost puternic afectate astfel încât s-a ajuns la o degradare care continuă și la ora actuală. Deficiențele prezentate conduc la asigurarea unui nivel scăzut de eficiență energetică și la o funcționare a clădirii cu consumuri energetice însemnate.
 

Iată ce propune proiectul de reabilitare termică



Prin proiect se propune creșterea eficienței energetice a imobilului, ce se va realiza prin reabilitarea termică a clădirii. La cerința beneficiarului se vor realiza și lucrări de recompartimentare care nu implică modificări asupra sistemului structural al clădirii.

Obiectul programului vizează reabilitarea și modernizarea clădirii instituției de învățământ preșcolar menționată pentru asigurarea facilităților necesare desfășurării actului educațional și a activităților educative în condiții moderne și europene, precum și amenajarea spațiului exterior, respectiv:

a) îmbunătăţirea izolaţiei termice a clădirii (pereţi exteriori, ferestre şi uşi exterioare, planşeu peste ultimul nivel, planşeu peste sol/subsol), precum şi a altor elemente de anvelopă care închid spaţiul condiţionat al clădirii;

b) introducerea, reabilitarea şi modernizarea, după caz, a instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv a sistemelor de răcire pasivă, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele urbane de încălzire/răcire, după caz;

c) utilizarea surselor regenerabile de energie (energia solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală, biomasa, eoliană);


d) implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătăţirea eficienţei energetice şi monitorizarea consumurilor de energie (de exemplu,
achiziţionarea, instalarea sistemelor inteligente pentru gestionarea şi monitorizarea oricărui tip de energie pentru asigurarea condiţiilor de confort interior);

e) înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă, tehnologie LED, cu respectarea normelor şi reglementărilor tehnice în vigoare;

f) respectarea cerinţelor privind calitatea aerului interior prin ventilare mecanică cu unităţi individuale sau centralizate, după caz, cu recuperare de energie termică pentru asigurarea necesarului de aer proaspăt şi a nivelului de umiditate;

g) orice alte activităţi care conduc la îndeplinirea realizării scopului proiectului (înlocuirea circuitelor electrice de iluminat, lucrări de demontare/montare a instalaţiilor şi echipamentelor montate consumatoare de energie, lucrări de reparaţii şi etanşări la nivelul îmbinărilor şi străpungerilor la faţade etc.).
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre „Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădinița cu program prelungit nr. 33, Constanța”.  

Citește și:

Licitații Constanța: Spațiile verzi și locul de joacă aferente Grădiniței „Voinicelul” din Cernavodă vor fi reabilitate (DOCUMENT)

Primăria Cernavodă caută o firmă care va moderniza spațiile verzi și locul de joacă de la Grădinița nr.4 (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii