Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:31 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție imobiliară în imediata vecinătate a stadionului Farul. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (documente)

ro

16 Jun, 2020 00:00 3446 Marime text
  • Titularul investiției este Daniel Rafte iar elaboratorul documentației SC Masstudio SRL
  • Teritoriul studiat este situat în intravilanul municipiului Constanța, în zona de nord a orașului, în proximitatea Lacului Tăbăcărie, având la nord-est Bd. Tomis, la nord str. Soveja, și în imediata vecinătate stadionul Farul
  • Zona studiată face parte din zona protejată Necropola orașului antic Tomis
  • Investitorul vizează construirea de imobile dedicate locuirii colective, dar și birouri și spații comerciale


Direcția Urbanism, Serviciul Strategii și Planificare Urbană din cadrul Primăriei Constanța, invită constănțenii să transmită observații și propuneri în perioada 15.06.2020 – 10.07.2020, pe adresa primarie@primaria-constanta.ro, sau prin poștă. la adresa municipalității de pe Bdul Tomis nr. 51 , asupra documentelor disponibile în legătură cu elaborare PUZ „ Zona delimitată de strada Primăverii, strada Docherilor, strada Pictor Nicolae Grigorescu și strada Toamnei”.
Titularul investiției este Daniel Rafte iar elaboratorul documentației SC Masstudio SRL.
Teritoriul studiat este situat în intravilanul municipiului Constanța, în zona de nord a orașului, în proximitatea Lacului Tăbăcărie, având la nord-est Bd. Tomis, la nord str. Soveja, și în imediata vecinătate stadionul Farul.

Având în vedere prevederile Legii nr. 350 /2001, se va studia unitar și coroborat o zonă mult mai mare ce va face studiul documentației de urbanism și va fi delimitată astfel: - La Nord – Str. Toamnei; - La Est – Str. Primăverii; - La Sud – Str. Docherilor; - La Vest – Str. Pictor Nicolae Grigorescu.
Terenul ce a generat prezenta documentație va fi supus procesului de alipire împreună cu alte două terenuri ce vor fi în proprietatea privată a inițiatorului, având la baza promisiuni de două contracte de vânzare-cumpărare iar terenul rezultat în urma acestui proces este delimitat astfel: - La Nord - Est – Str. Primaverii; - La Nord si N-V – aleea de acces privată și proprietati private; - La Sud-Vest – proprietate privată; - La Sud-Est – proprietate privată.
Terenul rezultat în urma procesului de alipire va dispune de o suprafață totală de 1.934,90 mp. confom măsurătorilor.
Terenul este încadrat în categoria de folosință "Curți Construcții".

Regulamentul local de urbanism aferent documentaţiei PUZ-ului aflat în consultare a primit aviz de oportunitate nr. 117671/24.08.2018, avizat şi aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Constanţa. La baza elaborării documentației stă și Certificatul de Urbanism nr. 2040/ 17.05.2018 și PUG municipiul Constanța, nr.653 din 24.11.1999, prelungit prin H.C.L. nr. 429 din 31.10.2018.

Zona studiată prin prezenta documentație de urbanism de tip PUZ face parte din zona protejată conform L.M.I., aprobat prin Ordinul ministrului culturii și patrimoniului national nr. 2828/ 2015, Necropola orașului antic Tomis, înregistrată cu codul CT-I-s-A-02555, însă nu dispune de monumente, ansamblu, sit urban sau zonă de protecție a unui monument.
Conform studiului istoric și de evoluție morfologică elaborat de arh. Radu Cornescu, în zona studiată nu există nicio clădire care să prezinte valoare arhitecturală.

Totodată, investitorul a obținut și avizul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța nr. 9073RP/ 24.10.2019, prin care proiectul nu necesită evaluare de mediu, fiind supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
Prin prezentul regulament al PUZ-ului nu se permite divizarea terenurilor din zona de studiu, ci sunt încurajate alipirile terenurilor ce au deschidere la Intrarea Primăverii, Fundatura Docherilor, acestea fiind caracterizate ca având dimensiuni mici a parcelelor și deschideri mici la stradă.
Peste regimul de înălțime maxim admis prin prezenta documentație, se acceptă realizarea unui etaj tehnic dar în condiții speciale, vezi secțiunea “documente”.
Investitorul vizează construirea de imobile dedicate locuirii colective, dar și birouri, cu spații comerciale, complementare locuirii, la nivelele inferioare ale construcției și amenajarea spațiilor verzi la sol.
Potrivit Registrului Comerţului, Daniel Rafte este asociat în societatea Erimar Building SRL, înfiinţată în anul 2014, precum şi în societatea Perfect New Building SRL.

Citește și:

Proiectele imobiliare ale anului 2014 Bloc de nouă etaje cu 71 de apartamente, pe aleea Murelor


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii