Investiții Constanța Parc fotovoltaic la Costinești! Ce putere va avea?
Investiții Constanța: Parc fotovoltaic la Costinești! Ce putere va avea?
25 Jul, 2023 18:00
ZIUA de Constanta
1663
Marime text
- Parcul va fi amplasat în comuna Costinești, nr. cadastral/CF 103670, jud. Constanța.
- Prin proiectul investițional se propune construirea unei Centrale Electrice Fotovoltaice, cu o capacitate de 800kWp putere nominală instalată
- Energia solară fotovoltaică se bazează pe producerea direct de electricitate prin intermediul celulelor de siliciu
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul deținut de Moraru Cezar Eugen, Radu Cîlțea, Vișănescu Bogdan pentru Pharm Impex SRL, firmă din Constanța.
Vorbim așadar de proiectul „Construire parc fotovoltaic” propus a fi amplasat în comuna Costinești, nr. cadastral/CF 103670, jud. Constanța.
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanța, str. Unirii, nr. 23, județul Constanța. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
Prin proiectul amintit mai sus se propune construirea unei Centrale Electrice Fotovoltaice, cu o capacitate de 800kWp putere nominală instalată, amplasată pe un teren cu suprafața de 10.000 mp, identificat cu CF 103670, aflat pe teritoriul UAT Costinești, în intravilan.
Terenul este proprietarea lui Moraru Cezar Eugen, a lui Cîlțea Radu și a lui Vișănescu Bogdan. Centrala este formată dintr-un ansamblu de panouri fotovoltaice care produc energie electrică în curent continuu și care, prin intermediul unor invertoare electrice, îl transformă în curent alternativ.
Conform proiectului, se vor monta 1.426 de panouri voltaice, cu o putere de 560W, 8 invertoare, cât și un post de transformare în care va fi instalat un transformator cu o putere de 1.000 kVA.
Energia solară fotovoltaică se bazează pe producerea direct de electricitate prin intermediul celulelor de siliciu. Soarele furnizează în medie o putere de 1kW/mp. Panourile fotovoltaice permit conversia doar a 10-15% din această putere, producția de energie electrică a unui panou de suprafață variind cu creșterea sau scăderea radiației solare: 100 kWh/mp în Europa de Nord, în zona mediteraneeană fiind mult mai mare. Potențialul energetic al României care rezultă din cantitatea de energie solară este evaluat la o medie de 1.000 kWh/mp/an, distribuția geografică a acestui potențiat fiind repartizat pe 5 zone, din care zona zero are potențial de peste 1.250 kWh/mp/an, iar zona 4 sub 950 kWh/mp/an.
Pharm Impex SRL
Firma este fondată în anul 1994, cu sediul social pe aleea Daliei nr. 28 din Constanța, județul Constanța. În anul 2022, firma a raportat, conform termene.ro, un număr de un salariat, o cifră de afaceri de 7.200 lei și o pierdere de 12.867 lei.
Asociați, cu cote egale în firmă, sunt Moraru Adrian și Aurelia Moraru. Adrian Moraru are și calitatea de administrator al companiei. Cel din urmă mai apare ca asociat unic și administrator în firma brașoveană Figueres Iber Invest SRL.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Primăria Lumina, județul Constanța, își face parc fotovoltaic
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii