Mai multe terenuri din comuna Topraisar, județul Constanța vor fi alipite. Investitorul Ecotec Health Protection SRL, răspuns pozvitv de la APM
Mai multe terenuri din comuna Topraisar, județul Constanța vor fi alipite. Investitorul Ecotec Health Protection
11 Feb, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
3305
Marime text
- APM Constanța a decis că elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru introducere în intravilan, reglementare și alipire terenuri în comuna Topraisar, extravilan va fi adoptat fără aviz de mediu.
- Beneficiarul PUZ-ului este Ecotec Health Protection SRL.
- Până la luarea prezentei decizii de către APM Constanța, publicul nu a depus comentarii.
Ecotec Health Protection SRL a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța aviz de mediu pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru introducere în intravilan, reglementare și alipire terenuri în comuna Topraisar.
Urmare a notificării adresate de SC Ecotec Health Protection SRL prin administrator Cosmin-Ionuț Sava, cu sediul în județul Constanța, comuna Topraisar, Șoseaua Națională, nr. 2, înregistrată la APM Constanța, cu privire la obținerea avizului de mediu, ca urmare a consultărilor desfaşurate în cadrul sedinţei Comitetului Special Constituit la nivelul județului Constanța, din data de 07.02.2024 - etapa de încadrare, APM Constanța a decis următoarele:
„Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru introducere în intravilan și reglementare și alipire terenuri”, amplasat în Județul Constanța, comuna Topraisar, extravilan, parcela A414/3, parcela A414/5, parcela CC416/1, parcela A415, ( conform CU nr. 44/06.04.2022 emis de Primaria Comunei Topraisar), nu necesită evaluare de mediu conform H.G. nr. 1076/2004, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu. Până la luarea prezentei decizii, publicul nu a depus comentarii.
Obiectul planului urbanistic zonal îl constituie introducerea în intravilan, alipirea și regelementarea terenului pentru zona de activități agro-industriale, activități productive și de servicii, unitati de depozitare, centre Agricole, centre de prelucrare primară a produselor Agricole, centre zootehnice, centre de mecanizare.
Date din Plan Urbanistic Zonal
Terenul care a generat PUZ are o suprafață de 5.000 mp, iar zona studiată are o suprafață de 128.609 mp având categoria de folosință „arabil“ și „curti-construcții intravilan“ conform PUG terenul este nereglementat din punct de vedere urbanistic.
În acest sens vor fi alipite mai multe terenuri, după cum urmează:
- Imobilul identificat cu nr. cadastral 102615 în suprafață de 5.000 mp din acte și 5.000 mp din măsuratori,
- Imobilul identificat cu nr. cadastral 102798 în suprafață de 6612 mp din acte și 6612 mp din măsurători,
- Imobilul identificat cu nr. cadastral 102797 în suprafață de 3747 mp din acte și 3747 mp din măsuratori,
- Imobilul identificat cu nr. cadastral 102948 în suprafață de 3168 mp din acte și 3168 mp,
- Imobilul identificat cu nr. cadastral 100166 în suprafață de 42386 mp din acte și 42386 mp din măsurători.
Vecinătățile suprafetei care generează PUZ-ul sunt:
- la Nord - DE 404;
- la Est – A 414/2;
- la Sud - GRANI COMERT;
- la Vest – A 414/4.
Teritoriul studiat prin prezenta documentaţie de urbanism, în suprafaţă de 128.958 mp va avea, din punct de vedere operaţional, o zonă de reglementare propusă: zona de activități agro-industriale, activități productive și de servicii, unități de depozitare, centre Agricole, centre de prelucrare primară a produselor Agricole, centre zootehnice, centre de mecanizare.
Sunt propuse funcțiuni predominante cu destinație de activități productive:
- Zona de activități agro-industriale, activități productive și de servicii, unități de depozitare;
- Zona centre Agricole, centre de prelucrare primară a produselor Agricole, centre zootehnice, centre de mecanizare;
- Zona activități productive agro-industriale nepoluante desfășurate sau nu în construcții agro-industriale mari;
- Zona distribuție și depozitarea bunurilor și materialelor, activități industriale productive, nepoluante desfășurate în construcții industrial mari, care necesită suprafețe mari de teren;
- Zona activități productive desfășurate în construcții industrial mici și mijlocii, activități industrial productive și de servicii, IMM cu profil nepoluant desfășurate în construcții industrial mari și mijlocii;
- Zona distribuțiă și depozitarea bunurilor și materialelor produse, cercetarea industrială care necesită suprafețe mai mari de teren. Înalțimea maximă a cladirilor va fi Parter + 2Etaj.
Despre Ecotec Health Protection SRL
Cu sediul social pe Șoseaua Națională, nr. 2, cumuna Topraisar, județul Constanța, societatea a fost înființată în anul 2003 și se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producatoare de seminte oleaginoase. Asociat unic și administrator este Cosmin-Ionuț Sava.
În anul fiscal 2022, firma, cu 25 de salariați, a declarat o cifră de afaceri de 7.584.414 lei și un profit de 1.445.104 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru documentarea acestui articol au fost folosite informații de pe Termene.ro.
Citește și:
Ansamblu rezidențial, în intravilanul orașului Ovidiu, din județul Constanța: Polpo Verde Immobiliare SRL a solicitat de la agenția de mediu elaborarea unui PUZ
Un teren din Agigea, județul Constanța va fi lotizat pentru constuirea mai multor case. Proprietarii așteaptă răspuns de la APM Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii