Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:44 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, la mâna constănţenilor. Vrea să construiască un hostel lângă o casă-monument (document)

ro

17 Feb, 2016 00:00 5225 Marime text


Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, conf. univ dr. Stela Halichidis, se orientează către investiţiile imobiliare. După ce, anul trecut, a obţinut, alături de Gabriel Mihai Halichidis, Krystyna şi Andreas Strank, certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire necesare edificării unui imobil, anul acesta, demersurile medicului au avansat.
 
Planul urbanistic zonal iniţiat de cei patru a fost elaborat, fiind gata pentru a fi supus dezbaterii publice. Elaboratorul, arhitectul Dan Ştefan Dilancea, de la Arhitectura Plus SRL, a finalizat observaţiile, astfel că publicul poate trimite constatările şi propunerile, în perioada 29 februarie - 25 martie 2016. În acest interval de timp, Primăria Constanţa va organiza şi o dezbatere publică, unde toţi cei interesaţi sunt invitaţi să participe, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate în perioada 28 martie - 1 aprilie 2016.
 
Mai precis, punctul de interes al investitorilor Gabriel Mihai şi Stela Halichidis şi Andreas şi  Krystyna Strank este reprezentat de situaţia imobilului de pe strada Ion Lahovari (Costache Burcă) nr. 8. Municipalitatea a decis, anul trecut, să îi acorde medicului constănţean autorizaţie de construire valabilă 12 luni pentru „consolidare, recompartimentare, extindere și supraetajare cu un nivel parțial imobil S+P+1E şi schimbare destinație în spații comerciale și cazare în regim hostel“ pentru imobilul situat la adresa mai sus menţionată. Potrivit informaţiilor coprinse în propunerea de modificare, investitorii vor să ridice un imobil S+P+2E+3Er cu funcţiunea de spaţii comerciale şi hostel. 19 metri pătraţi vor fi rezervaţi parcărilor, iar patru metri, pentru spaţiu verde.
 
Procentul de Ocupare a Teritoriului, conform Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa, este, în această zonă, de 75%, însă investitorii vor să ridice gradul la 77%. Coeficientul de Utilizare a Terenului  existent este 3, iar cel propus, 3,4. Zona studiată face parte din subzona central suprapusă peste nucleul istoric. Este o zonă protejată - sit urban. În imediata apropiere se situează mai multe imobile cu două sau trei etaje, dar şi o casă-monument.

Averea unui manager din domeniul sanitar 

Potrivit declaraţiei de avere depuse în luna iunie a anului 2015, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa deţine, din 2001, alături de Gabriel Mihai Halichidis, un teren intravilan de 193 de metri pătraţi, ipotecat în favoarea unei bănci. De asemenea, mai are un alt teren intravilan, moştenit, din perioada 2006 - 2011.

Tot în intravilan mai are un teren de 128 de metri pătraţi, cumpărat în 2012, şi unul de 3.735 de metri pătraţi, având cotă parte de 1/6, achiziţionat în 2012-2013. Mai are, de asemenea, 1/4 dintr-o jumătate de hectar de teren, suprafaţă moştenită în 2012, dar şi un loc de veci în Cimitirul Central, şi acesta moştenit în 2011.
 
Managerul unităţii sanitare declară că deţine bijuterii în valoare de 6.000 de euro şi mobilă de 5.000 de euro. Şefa Spitalului de Boli Infecţioase mai are părţi din trei case de locuit şi o casă de vacanţă. Stela Halichidis deţine şi două automobile: un BMW, fabricat în 2007, un Range Rover, fabricat în 2007, dar şi o barcă de pescuit Crest, din 2007. De asemenea, managerul menţionează că, în august 2014, a vândut o jumătate dintr-o casă din Constanţa către Kristina Strank, pentru suma de 55.000 de euro.

 
În declaraţia sa de avere figurează şi o datorie de 90.000 de euro, scadentă în 2029, dar şi un fond de investiţii, cu o valoare de 1.200 de lei. În anul fiscal trecut, Stela Halichidis a câştigat: 51.006 lei de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase, 43.460 de lei de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius“, 9.500 de lei de la AstraZeneca pentru prezentări medicale, 4.000 de euro de la MSD pentru prezentare HIV (companii farmaceutice). Soţul ei a contribuit la bugetul familiei cu suma de 10.500 de lei, fiind angajat la societatea Ring-Star.
 
Din declaraţia de interese, aflăm că soţul său este acţionar (50%) într-o companie al cărei nume nu este lizibil, dar şi că managerul Spitalului de Boli Infecţioase deţine calitatea de membru în mai multe asociaţii profesionale.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale conf. univ dr. Stela Halichidis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii