Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări la Parohia Sf. Dumitru din Constanța! Document, emis de primărie

ro

20 Apr, 2023 00:00 1680 Marime text
  • Se dorește supraetajarea unui imobil din curtea bisericii și mansardarea și extinderea casei mortuare
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru o biserică din municipiul Constanța, care dorește să facă diverse modificări.
 
Mai precis, prin CU 1153 din data de 18 aprilie 2023, Parohia Sf. Dumitru, de pe strada Dorobanților nr. 64, Constanța, dorește consolidarea, extinderea, supraetajarea, modificarea fațadelor, recompartimentări interioare și schimbare destinație la imobil parter existent C3 – anexă rezultând un imobil D+P+1E+M – centru activități aferente lăcașului de cult, respective extindere și mansardare imobil parter existent C2 – casă mortuară.
 
Documentația este valabilă 12 luni.
 

Proces cu Primăria

 
Amintim că în urmă cu mai bine de un an, Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat asupra apelurilor declarate de Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța împotriva hotărârii pronunțate de Tribunalul Constanța în procesul deschis de Parohia Sfântul Dumitru, din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

 
Nemulțumirea autorităților locale era manifestată față de decizia prin care Tribunalul constatate, în primă instanță, dreptul de proprietate al Parohiei Sfântul Dumitru pentru un teren de peste 1.300 de metri pătrați, din Constanța.

 
Curtea de Apel Constanța a admis apelul și a schimbat în parte sentința apelată „în sensul că admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi, în consecinţă, respinge, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă, cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu acest pârât“. 
Parohia Sfântul Dumitru a rămas cu terenul de peste 1.300 de metri pătrați la care Tribunalul Constanța a stabilit că are dreptul.


 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă și a fost pronunțată în dosarul 1310/118/2019 al Secției I Civile.
 
Amintim că, la momentul înregistrării dosarului la instanță, în 2019, părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, declara pentru ZIUA de Constanța, legat de acest proces că „este vorba de finalizarea documentelor privind proprietatea terenului parohiei prin uzucapiune. Terenul a fost dat în 1947, dar actele n-au fost finalizate din motiv de regim politic (comunism). E o procedură prevăzută de lege, deci, practic, o formalitate“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
La Constanța, „Domnul a luat“ un teren, „Domnul a dat“ alt teren pentru o parohie din Arhiepiscopia Tomisului. Avem motivarea judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii