Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiatul Cultului Musulman din România, un nou act de urbanism pentru edificarea unui lăcaș de cult în Constanța. Ce spune muftiul Iusuf Murat

ro

16 Jul, 2024 14:18 288 Marime text
  • Primăria Constanța a emis un act de urbanism pentru Muftiatul Cultului Musulman.
  • Potrivit actului, pe bulevardul I.G. Duca nr. 21 colț cu strada Constantin Brătescu nr.52 - nr.52 BIS din Constanţa va fi construit un ansamblu format din lăcaș de cult, moschee și minaret, sediu administrativ și sediu social

 
Muftiatul Cultului Musulman
a obținut un act de urbanism de la Primăria Constanța pentru construirea unui lăcaș de cult pe bulevardul I.G. Duca nr. 21 colț cu strada Constantin Brătescu nr.52 - nr.52 BIS din Constanţa.
 
Certificatul de urbanism  nr. 1962 din 16 iulie
constă în: Desființare imobile corp C1-locuință parter ( C3-magazie parter, C 4-magazie parter, C 5-spațiu comercial parter, modificări interioare, modificări învelitoare, extindere, schimbare destinație din spațiu comercial în sediu administrativ și social la imobilul existent corp C2(spatiu comercial S+P+1e) construire lăcaș de cult, anexă parter“. Certificatul de urbanism este valabil 12 luni.

„Pe lângă lăcașul de cult va fi înființat și un centru pentru studiilor islamice. Sperăm că acea Comisie Națională a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) nu se va opune acestei investiții, care va fi realizată cu bani de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Nu putem păstra clădirea pentru structura de rezistență nu permite. Clădirea nu figurează pe lista monumentelor istorice și nu avem documentație pe ea sau autorizație de construire pentru că nu erau prevăzute la acea vreme. Nu lăsăm așa situația, va fi un ansamblu unicat în Constanța’’, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România.


Reamintim că, anul trecut, Primăria Constanța a mai eliberat un certificat de urbanism pentru Muftiatul Cultului Musulman din Constanța.

Prin CU 509 din data de 22 februarie 2024, Muftiatul Cultului Musulman din Constanța dorește construirea unui lăcaș de cult, cu sediu administrativ și sediu social P+1E, pe bulevardul I.G Duca nr. 21 - Constantin Brătescu nr. 52- nr. 52 bis. Documentația este valabilă 12 luni.

Credincioşii musulmani din România sunt în număr de 64.337, conform recensământului din 2011, dintre care marea majoritate  trăiesc în judeţul Constanţa, o parte  în judeţul Tulcea, iar restul în diferite centre urbane, ca: Bucureşti, Brăila, Galaţi, Călăraşi, Giurgiu, Olteniţa, Turnu  Severin





PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Citește și:
 
Muftiatul Cultului Musulman din Constanța, certificat de urbanism pentru edificare lăcaș de cult și sediu administrativ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii