O nouă ședință a Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului a municipiului Constanța. Ce proiecte intră la dezbateri?
O nouă ședință a Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului a municipiului Constanța. Ce proiecteComisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism și Comisia tehnică de estetică urbană se vor întruni în data de 13.08.2024, începând cu ora 12:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1, având următoarea ordine de zi:
Pentru CT.EU:
- Cerere formulată de Vodafone România SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 237/2024 – amplasare semnalistică – str. Ștefan cel Mare nr. 37;
- Cerere formulată de Soare Nicu privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 1986/2023 – amplasare casetă logo și litere volumetrice – bd. Tomis nr. 56;
- Cerere formulată de Medstar 2000 SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 3223/2023 – amplasare firmă luminoasă – str. Decebal nr. 20;
- Cerere formulată de Vabro Retail SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 1344/2024 – amplasare firmă luminoasă – str. IG Duca nr. 48.
- Cerere formulată de GRAFTEX PROD COM SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 1525/2024 – amplasare firmă luminoasă – str. Stefan cel Mare nr. 36- 40.
Pentru CT.ATU:
Terenurile propuse spre studiu PUZ fac parte din intravilanul municipiului Constanta, conform PUG-ului aprobat al oraşului. Terenurile dispun de reglementari în vigoare în baza PUZ-ului aprobat prin HCL 286/2006 şi se încadrează în următoarea zonă funcţională, cu reglementările aferente: UTR 4 - zona Crişului.
Caracteristici principale - teren parţial ocupat la frontul Nordic al străzii Crisului cu funcţiuni diverse (ateliere prestări servicii, locuinţe, agrement). Funcţiuni premise - locuire, prestări servicii, comerţ, activităţi nenocive, agrement, sport. Regim de înălţime - P+1-3, sau maximum 12,00 metri la cornişă. Terenurile ce au generat documentaţia prezentă sunt situate în intravilanul municipiului Constanţa, la adresa zona bd. Aurel Vlaicu, parcela A656/4 şi parcela A656/2 şi sunt libere de construcţii. Terenurile dispun de următoarele caracteristici: număr cadastral 10849, ce are categoria de folosinţă nedeterminată şi o suprafaţă de 13.737 mp; număr cadastral 203.158, ce are categoria de folosinţă arabil şi o suprafaţă de 13.737 mp.
Planul Urbanistic de Detaliu a fost generat de lot A1 situat pe strada ILCaragiale din Constanța în vederea desfășurării activități de întreținere autovehicule mici – spălătorie auto self service,– etapa demarare consultare publică.
Primăria Constanța a eliberat la începutul acestui an un certificat de urbanism pentru Feudal Clean SRL, care dorește să edifice spălătoria pe strada I.L. Caragiale din Constanța.
Prin CU 110 din data de 5 ianuarie 2024, firma nu putea utiliza documentul pentru „Construire spălătorie auto self service” pentru că, potrivit prevederilor HCL 430/2018, autorizarea construcțiilor din această zonă va fi condiționată de elaborarea în prealabil a unui PUD, pentru detalierea condițiilor de construire.
Feudal Clean SRL
Firma a fost fondată anul 2019, iar activitatea principală este de spălare și curățare a articolelor textile și produselor din blană.
Sediul social este pe strada Răsăritului nr. 51 din comuna Tuzla.
Unic asociat și administrator este Ștefan Tatiuc.
PUZ pentru introducere în intravilan și construire ansamblu rezidențial, parcelele IE 220240 și IE 220329, inițiator Pîra Carmen – etapa demarare consultare publică;
Familia Pira continuă demersurile pentru construirea unui nou cartier în zona bulevardului Aurel Vlaicu din municipiul Constanța. Potrivit unui raport emis de autoritatea de mediu, pe terenul vizat pot fi amenajate accese auto şi pietonale. Anterior, aceeaşi autoritate de mediu analiza oportunitatea introducerii în intravilan a terenului în suprafaţă de aproximativ 14 hectare, în vederea construirii de blocuri şi spaţii comerciale.
Din întreaga suprafață de teren studiată (14.265 ha) sunt reglementate, prin noul PUZ, două chestiuni: 13.256 ha pentru viitoarele construcţii, respectiv 1.000 ha pentru circulațiile adiacente. Inițiatorii PUZ-ului sunt Carmen și Codrean Lucian Pira. Regimul de înălțime al imobilelor va fi de două, trei și cinci etaje.
Amplasamentul analizat se învecinează pe latura de sud-sud-est cu strada A propusă prin PUZ Aurel Vlaicu.PUD – desființare; construire ( Locuință D+P+1E), împrejmuire, amenajare teren și organizare de șantier , inițiator Chere Adam - etapa demarare consultare publică;
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru reglementare urbanistică teren intravilan identificat cu IE 244952, în baza sentinței civile nr. 289/2019 – inițiator Floriștean Andrei – Roman și Floriștean Alexandru - Cătălin.
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru reglementare urbanistică teren Str. Prelungirea Bucovinei Nr. 46 – inițiator Turu Daniel Cătălin Răzvan și Turu Laura.
PUD – construire anexă P+1E, bd. Tomis nr. 170, investitor Biserica Sfinții Îngeri – etapa emitere aviz Arhitect șef.
Se propune revitalizarea unui fragment din ansamblul parohiei ,,Sfinții Îngeri” prin construirea unei anexe parohiale P+1 care s[ puncteze mobilarea organizată a incintei proprietate parohiei astfel încât anexa P+1 să fie un spațiu care să strânga sub un sigur corp spații existente cu aspect provizoriu C3 Clopotniță, C4 Boxa de unelte și C5 grupul sanitar și spatii necesare Parohiei, sala de priveghere și cancelaria.
Accesul carosabil și pietonal la amplasament se realizează prin intermediul străzii Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis ce delimitează amplasamentul pe latura estică și vestică.
Anexa parohială se va amplasa pe latura de nord a terenului paralelă cu această latură cu retragere de 1 m față de limita terenului la nord cu retragere de 5m față de limita terenului la est la strada Mircea cel Bătrân și 3m retragere față de biserică existentă pe direcția sud respectând aliniamentele, distanțele și retragerile prezentate în partea desenată a documentației.
Retragerea de 3m față de biserică se justifică având în vedere că pe latura către biserică, anexa nu va avea accese și goluri de ferestre.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp