Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”. Investitorul este soția lui Zanfir Iorguș, fost primar la Mangalia
Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”. Investitorul este soția lui Zanfir Iorguș,
19 Feb, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2826
Marime text
- Conform memoriului, obiectivul este amplasat în județul Constanța, pe raza UAT 23 August, zona Jura
Mariana Iorguș, soția lui Zanfir Iorguș de la Mangalia, a depus documentația la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, privind elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”.
Fost primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguș este în prezent consilier local în Consiliul Local Municipal Mangalia.
Conform memoriului, obiectivul este amplasat în județul Constanța, pe raza UAT 23 August, zona Jura, parcela IE 108195, iar PUZ-ul este efectuat pentru loturile IE 108193, IE 108194 și IE 108195.
Principalele atuuri de valorificat în domeniul economic, specifice zonei din care face parte terenul studiat, care constituie contextul economic în care se va insera propunerea PUZ:
-potențialul agricol poate să constituie o activitate eficientă economic, aducătoare de venituri la bugetul local și locuri de muncă pentru o parte din populație
-prin integrarea agriculturii cu turismul se pot obține beneficii importante pentru localitate, în condițiile realizării unui turism durabil
-valorificarea potențialului logistic, datorat legăturii facile la căi de transport rutier naţionale
-valorificarea potențialului energetic verde solar și eolian, aspect ce poate fi abordat în studii ulterioare iniţiate de autoritatea locală -trebuie încurajată utilizarea panourilor solare pentru producerea apei calde atît la instituții publice cât și la imobilele private (în primul rând la locuințe)
-există, disponibil de terenuri pentru dezvoltarea activităților economice și pentru locuire.
-zona studiată este în imediata vecinătate a unor reţele edilitare publice, conform avizelor, reţele pentru care se crează oportunitatea de modernizare.
Pentru facilitarea dezvoltării zonei, este necesară extinderea și modernizarea echipării tehnico-edilitare publice (alimentare cu apă, canalizare şi energie electrică) în acord cu normele de mediu.
Accesibilitatea amplasamentului, prezenţa infrastructurii de utilităţi şi creşterea interesului publicului pentru turism de tip activ, în regim de vilă cu apartamente şi activităţi complementare din categoria agroturismului şi a activităţilor sportive, constituie oprtunităţi şi avantaje care pot fi valorificate în condiţiile locale. Situarea aparent izolată şi accesibilitatea indirectă din DN39 pot fi apreciate ca dezavantaje dar ele pot deveni atu-uri ale investiţiei prin promovare de nişă.
Amplasamentul este situat izolat, adiacent limitei de sud a UAT 23 August cu UAT Mangalia, pe traseul drumului de exploatare DE36, la distanţa de cca 800m de intersecţia DE36 cu DN39. Intersecţia DE36 cu DN39 este în dreptul bornei km 35+900m, pe partea de est a drumului naţional.
Propunerea PUZ constă în delimitarea următoarelor UTR-uri funcţionale şi morfologice:
a) UTR T1 – funcţiuni turistice de cazare în clădiri de înălţime mică dispuse pavilionar
b) UTR TL1 – funcţiuni de locuire individuală şi/sau colectivă în imobile de înălţime mică
c) UTR SP – zona pentru activităţi sportive, loisir, activităţi comune
d) UTR V – zona spaţii verzi de protecţie, plantaţii.
e) UTR C – zona căi de comunicaţii şi transport
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Zanfir Iorguș s-a retras din cursă în favoarea lui Mohammad Murad, candidat independent la primăria Mangalia
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii