Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pontoane.ro SRL va elabora un PUZ pentru construirea de structuri plutitoare pe Lacul Neptun. Peste 20.000 de mp concesionați de la Primăria Mangalia

ro

25 Sep, 2024 16:36 702 Marime text
  • Pontoane.ro SRL a depus la APM Constanța un memoriu de prezentare pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal ce vizează amenajare cu structuri plutitoare de agrement nautic, turism/cazare, alimentaţie publică, spaţii pentru activităţi cultural-artistice, spaţii de expoziţie la Neptun, lacul nr. 1 Neptun, Mangalia.
  • Firma a fost deținută până în ianuarie 2024 și de Remus Cristy Băisan, fost consilier județean liberal, însă în prezent în companie se regăsesc Mihaela Băisan și Ioana Alina Costea. Mihaela Alexandra Dachin este administrator.
  • Pontoane.ro SRL, pe anul 2023, a raportat o cifră de afaceri de 9,7 milioane lei, profit de 2,9 milioane lei și 11 salariați. Firma are datorii de 1,9 milioane lei.

Pontoane.ro SRL a depus la APM Constanța un memoriu de prezentare pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal ce vizează amenajare cu structuri plutitoare de agrement nautic, turism/cazare, alimentaţie publică, spaţii pentru activităţi cultural-artistice, spaţii de expoziţie la Neptun, lacul nr. 1 Neptun, Mangalia.
 
Prin prezentul proiect de dezvoltare, se propune punerea în valoare şi consolidarea a atributelor peisagiste şi de agrement ale Lacului Neptun 1 prin amplasarea, in zona malului lacului, pe laturile de est, nord si vest ale acestuia, a unor platforme plutitoare pe care să se poată desfăşura activităţi de agrement şi activităţi culturale, servicii de alimentaţie publică, spaţii de cazare, în varianta lor lacustră. Cadrul natural şi utilizarea istorică a zonei lacului Neptun oferă această posibilitate.
 
În acest sens, societatea PONTOANE.RO SRL, a concesionat de la Primaria Mangalia o suprafață de 22.617mp, identificata cu numar cadastral IE 113171, care are folosinţă cadastrală din categoria „luciu de apă”, face parte din Lacul Neptun 1 si reprezintă terenul ce a generat prezentul PUZ.
 
Parcela identificata cu numar cadastral IE 113171 reprezinta luciu de apă cuprins între linia de mal a lacului Neptun 1 şi linia aflată la o distanţă de 15 metri de mal înspre lac.
 
Conform Avizului de oportunitate nr. 40063 / 04.07.2024, emis de Primaria Mangalia zona reglementată prin prezentul PUZ are o suprafata totala de 42.270 mp si include parcela ce a generat PUZ si terenuri terenuri situate pe malul de est şi pe malul de nord al lacului, limitrofe acestuia. Zona reglementata este delimitata astfel: la nord – str. Aleea Steaguri şi zonă limitrofă lac la sud – zona limitrofă lac la est – strada Faleza Neptun IE 111043 la vest – zona limitrofă lac.
 
Lotul IE 113171 cu suprafaţă de 22.617 mp are folosinţă cadastrală din categoria „luciu de apă” şi face parte din Lacul Neptun 1. Luciul de apă a fost concesionat în vederea amplasării unor structuri plutitoare, accesibile direct de pe mal, pe care să se desfăşoare mai multe tipuri de activităţi de agrement nautic, cazare turistică, alimentatie publica, spatii pentru activitati cultural-artistice, spatii de expozitie. Elaborarea Planul urbanistic zonal va conduce la diversificarea ofertei de agrement şi la implementarea unor obiective atractive din punct de vedere arhitectural şi funcţional prin implementarea unui regulament de urbanism destinat dezvoltării zonei fără soluţii agresive faţă de mediul natural.
 
Despre Pontoane.ro SRL, fostă Marinetek NSD SRL
 

 
Potrivit termene.ro, Marinetek NSD SRL, actuală Pontoane.ro SRL, a fost înființată în anul 2019, are sediul social în comuna constănțeană 23 August, pe strada Lot 15, bloc C12 și se ocupă de construcții hidrotehnice.
 
Firma a fost deținută până în ianuarie 2024 și de Remus Cristy Băisan, fost consilier județean liberal, însă în prezent în companei se regăsesc Mihaela Băisan și Ioana Alina Costea. Mihaela Alexandra Dachin este administrator.
 
 
În 2022, firma a declarat nouă angajați, profit peste 605.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 3,04 milioane de lei. Pe anul 2023, a raportat o cifră de afaceri de 9,7 milioane lei, profit de 2,9 milioane lei și 11 salariați. Firma are datorii de 1,9 milioane lei.

 
Potrivit termene.ro, a încheiat contracte de achiziții publice, printre autoritățile contractante numărându-se Comuna Jurilovca, Comuna Ciugud, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină Grigore Antipa, Orașul Techirghiol, Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina, dar și UM 02133.
 
Marinetek NSD SRL, actuală Pontoane.ro, a mai câștigat în în trecut contracte la Sfântu Gheorghe și Jurilovca, iar un alt contract a fost semnat și cu Primăria Ovidiu, din județul Constanța.

PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:
 Firme Constanța Două puncte de lucru cu destinaţia showroom, deschise de Pontoane.Ro SRL în localitatea Neptun
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii