Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa a respins solicitarea bisericii cu hramul „Sfântul Nectarie Taumaturgul şi Sfântul Tiron“

ro

27 Apr, 2016 00:00 4952 Marime text
Primăria Constanţa a respins solicitarea bisericii cu hramul „Sfântul Nectarie Taumaturgul şi Sfântul Tiron“ situată în cartierul Medeea, în apropiere de intersecţia străzilor Cumpăna cu Spiru Haret. Părintele paroh Marinel Pădure solicitase certificat de urbanism pentru mai multe investiţii care urmau să fie executate: casă mortuară, sală de mese cu bucătărie, grup sanitar și magazin cultic.
 
Pe data de 25 aprilie, autoritatea publică locală a emis Certificatul de Urbanism nr. 1534 pentru solicitantul Marinel Pădure. „Prezentul certificat de urbanism nu poate fi utilizat în scopul declarat: construire anexe - casă mortuară, sală de mese cu bucătărie, grup sanitar și magazin cultic, întrucât construcţiile propuse nu se încadrează în condițiile impuse prin PUD aprobat prin HCL 434/28.09.2000. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal elaborat în condițiile art. 32 din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare“, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.
 
Reamintim că pe locul lăcaşului de cult, în urmă cu circa 30 de ani, s-a petrecut una dintre cele mai cumplite tragedii din Constanţa. Chiar în curtea lăcaşului sfânt se afla o gură de vizitare a unui cămin pentru conductele de apă fierbinte ale CET. Fiind foarte săracă, o familie din apropiere îşi trimitea copiii, ilegal, în cămin, să aducă apă caldă. Într-una din zile, în timp ce copilaşii umpleau o găletuşă, din cauza defectării unei vane, capacul a cedat şi apa a început să inunde căminul. Cei trei copii ai familiei au pierit în chinuri groaznice, ucişi de apa fierbinte. Corpurile micuţilor, înroşite de apa clocotită, au fost depuse chiar pe locul unde intră enoriaşii în curtea bisericii. De atunci, mulţi dintre martorii prezenţi la tragedie au zis că locul ar fi blestemat şi că aici nu ar trebui să se construiască nimic.

Citeşte şi

Povestea bisericii din cartierul Medeea
Trei copii morţi, un lăcaş de cult demolat şi hramul schimbat (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii