Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, răspuns negativ pentru omul de afaceri Danis Șabit. El dorea să ridice o clinică pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

ro

31 Aug, 2022 10:24 1921 Marime text

Oflaz Construct SRL a primit răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru implementarea unei investiții pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiu.
 
Prin CU 1984 din data de 30 august 2022, firma menționată a solicitat documentul pentru bulevardul I.C. Brătianu între blocurile FA18 și Policlinica 2 și Lot 2/2. Răspunsul municipalității a fost că „Nu poate fi utilizat pentru CONSTRUIRE CLINICA P+4E Întrucât nu se încadrează prevederile PUZ aprobat prin HCL nr.190/01.04.2008 în ceea ce privește funcțiunile admise și suprafața terenului”.
 
Documentul este valabil 12 luni.
 

Oflaz Construct SRL

 
Societatea are sediul social pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu 165A din municipiul Constanța, fiind fondată în anul 2009. Asociat unic și administrator este Sabit Daniș, om de afaceri pe care îl mai regăsim în firmele Euro Medialand SRL și izidan Center SRL.
 
În anul 2021, firma a raportat 1 salariat, la o cifră de afaceri de 692.904 lei, cu un profit de 418.546 lei.
 

Trecut imobiliar

 
În anul 2018, Societatea Pir-Sa Construct SRL, prin Sabit Daniş, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru eliberarea avizului de mediu necesar construirii unui imobil D+P+4E locuinţe colective. Beneficiarul doreşte să realizeze o construcţie de locuinţe colective în regim D+P+4E, având 2 tronsoane şi 30 de apartamente de 2 şi 3 camere. Demisolul are suprafaţa de 566,66 mp şi funcţiunea de garaj auto pentru 15 locuri, din care 8 locuri în sistem Klaus G32 independent (cu groapă) şi 7 în sistem normal. Imobilul urma să fie ridicat pe strada Amurgului nr. 5, lot 1. Terenul pe care nu se construieşte imobilul de locuinţe se va amenaja ca alei carosabile, 15 locuri de parcare cu dale înierbate, loc de joacă pentru copii de 100,47 mp cu groapă nisip, balansoar şi alte obiecte şi spaţii verzi în suprafaţă de 527,46 mp, reprezentând 34% din teren. Spaţiile verzi constau în: gazon, flori ornamentale, arbuşti decorativi, copaci şi dale înierbate pentru parcare. Se va amenaja o platformă pentru gunoi în apropierea intrării, cu 4 pubele pentru sortarea gunoiului, şi se va încheia contract cu întreprinderea de salubritate pentru ridicarea acestuia în mod periodic. Nu este prima oară când Sabit Daniş a depus la APM Constanţa acest proiect, ultima oară depunând documentaţia în 2015.
 

15 etaje

 
Tot în anul 2018, pe masa primăriei a ajuns și proiectul de edificare a unui bloc de 15 etaje pe strada Răscoala 1907 din Constanța, unde investitor era Euro Plast Group SRL, prin Sabit Daniș. Se presupunea că imobilul de 15 etaje urma a fi ridicat pe strada Răscoala 1907 nr. 28. Terenul are suprafaţa de 669 mp şi era liber de construcţii. Vecinătăţile terenului sunt: la nord - proprietate CL Constanţa, la sud - proprietate RA Poşta Română, la est - proprietate privată. Terenul pe care se propune realizarea investiţiei era proprietatea beneficiarului Euro Plast Group SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 989/21.02.2003.
 

Dezbatere publică cu scântei

 

Mai mulţi constănţeni care locuiesc în blocul PC1 de pe bulevardul Aurel Vlaicu s-au prezentat, în octombrie 2016, la sediul Primăriei Constanţa, unde a fost organizată o dezbatere publică asupra propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic Zonal ce vizează suprafaţa delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, Prelungirea Caraiman, străzile Ioan Ursu, Intrarea Câmpinei şi aleea carosabilă bl. B5. Iniţiatorii PUZ-ului erau Sabit Daniş, Binaz Daniş, Gigi Sima şi Ledi Sima. Cei patru investitori intenţionau să ridice pe bulevardul Aurel Vlaicu, la intersecţia cu strada Caraiman, lângă un imobil existent, un alt bloc, de trei etaje, şi să amenajeze o parcare subterană. Noul bloc ar fi avut cinci apartamente şi un spaţiu comercial la parter. Din partea Primăriei Constanţa, la dezbaterea publică au fost prezenţi arhitectul-şef Mihai Vânturache, Simina Stăiculescu - inspector Birou Strategii Urbane, Cristina Stamat - inspector Biroul Strategii Urbane, iar din partea iniţiatorilor PUZ-ului, arhitectul Camelia Rusu. Locatarii din blocul vecin nu erau de acord cu ridicarea noii clădiri şi au venit cu argumente: aceasta va obstrucţiona lumina zilei în blocul vecin, va bloca intrarea maşinilor de la ISU şi ambulanţa. Mai mult, oamenii susţin că distanţa dintre cele două blocuri este mică. Constănţenii prezenţi la dezbatere au mai spus că nici nu se ştie ce destinaţie va avea spaţiul comercial care ar urma să fie amplasat la parter.
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii