Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:35 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari va construi un bazin de înot. Ce facilități va avea? (DOCUMENT)

ro

04 Aug, 2023 18:00 2305 Marime text
foto: Pixabay
  • Investiția presupune construirea unui bazin de înot în cadrul bazei sportive Năvodari
  • Terenul pe care se propune a se finanța construirea bazinului didactic de înot și agrement este amplasat în Orașul Năvodari, str. Constanței nr. 2 bis
  • Bazinul de înot se propune a se construit conform proiectului aflat în proprietatea Companiei Naționale de Investiții, proiect tip nr. 025 din 2021, elaborat de Concrete & Design SRL, adaptat la configurația amplasamentului și la necesitățile ce rezultă din forma și orientarea terenului
 
Primăria orașului Năvodari a depus, recent, la APM Constanța, memoriul de prezentare pentru procedura de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire bazin de înot, în orașul Năvodari”.
 
Conform documentației amintite, orașul Năvodari are o remarcabilă tradiție sportivă pe care locuitorii orașului o prețuiesc atât prin prisma palmaresului echipei de rugby, cât și prin performanțele obținute în jocul de fotbal – echipa de fotbal a orașului activând o perioadă semnificativă în primele eșaloane sportive ale țării, în jocul de handbal prin remarcabilele premii obținute la nivel de copii și juniori sau canotaj – la Năvodari funcționând de zeci de ani Centrul Olimpic de Canotaj ș.a.
 
Investiția presupune construirea unui bazin de înot în cadrul bazei sportive Năvodari, investiție ce se va amplasa pe terenul aflat în proximitatea Stadionului Flacăra a orașului Năvodari, zonă accesibilă atât circulației pietonale cât și accesului cu autovehicule sau mijloace de transport în comun (linia de transport Năvodari –Stațiunea Mamaia Nord – Stațiunea Mamaia – Constanța).
 
Terenul pe care se propune a se finanța construirea bazinului didactic de înot și agrement este amplasat în Orașul Năvodari, str. Constanței nr. 2 bis, județul Constanța și este în proprietatea UAT Orașul Năvodari, fiind identificat cu număr cadastral 123739, având o suprafață de 12721 mp. Terenul este liber de construcții.
 
Bazinul de înot se propune a se construit conform proiectului aflat în proprietatea Companiei Naționale de Investiții, proiect tip nr. 025 din 2021, elaborat de Concrete & Design SRL, adaptat la configurația amplasamentului și la necesitățile ce rezultă din forma și orientarea terenului.
 
Realizarea investiției presupune execuția unui bazin de înot acoperit didactic și de agrement. Prin proiectare se vor lua toate măsurile care conform Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, impune obligativitatea realizării și menţinerii pe întreaga durata de existență a construcţiilor a următoarelor cerinţe fundamentabile aplicabile: rezistența mecanică și stabilitate, securitate la incendiu, igiena, sănătate și mediu înconjurător, siguranţa și accesibilitate în exploatare, protecţia împotriva zgomotului, economia de energie și izolare termică.
 
Numărul estimat de utilizatori - în bazinul de înot acoperit propus a fi realizat se vor desfășura prioritar următoarele activităţi: a. ore de pregătire sportivă. - utilizarea bazinului se va face zilnic 8 ore x 6 culoare x 3 sportivi/culoar rezultând în medie 240 sportivi – persoane/zi; b. ore de pregătire fizică pentru sportivii de performanță din secţiile Clubului Sportiv Năvodari în medie 25 sportivi/zi; c. ore de educaţie fizică - estimarea este de 16 ore/săptămână x 6 culoare-oră x 3 elevi/culoar, rezultând un număr de 288 de elevi/ săptămână; d. participarea la programe de înot recreativ și de întreținere - înot recreativ pentru copii și populaţia matură, cu vârste între 8-65 ani: 3 ore/zi - cca 80 persoane/zi. La acest program se adaugă și cursuri pentru iniţiere înot copii și adulţi cu o medie de 2 ore/zi, reprezentând 40 persoane/zi. Va rezulta un grad de încărcare al bazinului din cadrul orarului de funcţionare spre procent maxim de 100%, media zilnică fiind de 14 ore. Cele 74 de ore pe săptămână (luni - sâmbătă) disponibile urmand a fi utilizate în totalitate.
 

Conform Certificatului de Urbanism, toate utilitățile necesare obiectivului există pe teren și clădirea se va putea racorda la furnizori, după obținerea autorizației de construire. Utilitățile de care va beneficia complexul sunt: alimentare cu apă, canalizare, telefonizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, transport urban, salubritate.
 
Bazinul de înot va fi utilizat pentru competiții sportiv, pentru practicare înotului de performanță sau de întreținere și pentru competiții școlare (și nu numai), de către copii din oraș sau de către cei aflați în cantonament în zona de litoral, amplasamentul propus al investiției aflându-se la doar 2 km de stațiunea Mamaia Nord sau 7 km de stațiunea Mamaia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.


 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii