Proiectul Sammarina View Development, realizat de Carmeco SA pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator, în atenția APM Constanța
Proiectul Sammarina View Development, realizat de Carmeco SA pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator,
09 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4329
Marime text
SC Carmeco SA a depus la APM Constanța proiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru terenul situat pe Șoseaua Mangaliei din Constanța“. Mai exact, este vorba despre proiectul imobiliar Sammarina View Development, de pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator Constanța.
Obiectivul principal al proiectului propus se referă la dezvoltarea unui proiect cu caracter integrat în intravilanul Municipiului Constanța, în zona UTR9, între Cartierul Abator și Cartierul km 4, terenul reprezentând o suprafață totală de 68.036 mp. Amplasamentul ce a generat PUZ este situat pe Șoseaua Mangaliei nr. 74 din Constanța. Zona beneficiază de acces facil din arterele importante de circulație din zona: Șoseaua Mangaliei la Est și strada Caraiman la Nord. Conform P.U.G. Constanța, zona studiată se află în zona de reglementare ZRCB3 – poli terțiari principali. Documentația de urbanism se va corela cu prevederea planurilor urbanistice anterior aprobate, în concordanță cu funcțiunile existente, cu vecinătățile imediate și cu solicitările populației.
Conținutul documentației de urbanism va trata următoarele categorii de probleme: asigurarea unei dezvoltări spațiale echilibrate din punct de vedere funcțional, în concordanță cu valorile și aspirațiile locuitorilor; diversificarea funcțiunilor admise, prin extinderea acestora cu alte funcțiuni compatibile cu funcțiunea dominantă, locuirea și serviciile, și anume: servicii de interes local, comerț, alimentație publică, servicii, birouri; stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor urbanistici P.O.T. și C.U.T. și a suprafeței maxim edificabile pentru amplasamentul studiat; reglementarea regimului de înălțime, prin corelare cu cerințele funcționale și vecinătățile, organizarea urbanistic-arhitecturală în funcție de caracteristicile zonei urbane, zone protejate și servituți, permisiuni, restricții – reglementări specific detaliate, incluse în regulamentul local de urbanism aferent PUZ.
Bilanțul teritorial existent: zona construcții dezafectate - 15.859 mp, zona construcții ce se păstrează - 8.226 mp, zona spații verzi - 8.412 mp, zona căi comunicație (drumurilor existente/
platforme beton sau asfaltate/alei) - 35.524,5 mp, suprafața teren totală - 68.036 mp,
Documentația se va elabora cu respectarea prevederilor Legii 350/2001 a amenajării teritoriului și urbanismului. Documentația de urbanism avizată și aprobată de către Consiliul local Constanța, conform prevederilor legale în vigoare, va deveni instrumentul de reglementare urbanistică al Primăriei Constanța în activitatea de gestionare a spațiului construit din zona studiată. Având în vedere complexitatea lucrărilor, proiectul se va realiza în mai multe etape: pentru început vor fi demolate o parte din clădirile anexe existente; în fazele următoare se vor începe lucrările de construcție pentru schimbarea destinației unor clădiri existente în galerii comerciale, ansamblurile de locuințe, clădirile cu funcțiuni conexe (club, wellness) și clădirea de birouri.
Luând în considerare atât amplasamentul, suprafața terenului, evoluțiile pozitive ale zonei de sud a orașului, dezvoltările curente și viitoare din perimetrul orașului și nu în ultimul rând dorințele beneficiarului, se consideră oportun realizarea unui proiect de dezvoltare cu caracter integrat care să cuprindă mai multe zone.
Zona ZM1- zona mixtă de birouri clasa A cu regim de înălțime 2S+P+20 etaje cu spații de garare proprii în regim preponderent subteran pe două niveluri.
Zona ZMSD1/ZMSD2 și ZSDC - zona dedicată businessului comercial prin schimbarea destinației clădirilor existente în galerii comerciale.
Zonă ZR/ ZM2 și ZM3 – zona de ansambluri de locuințe cu 900 apartamente de una, două, trei și patru camere, cu regim de înălțime 2S+P+15 etaje. Accesul pe verticală se va asigura prin intermediul caselor de scări prevăzute cu lifturi. Pentru ansamblurile de locuințe s-au prevăzut parcări preponderent subteran pe doua niveluri.
Zona ZA - zona de funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje cu funcțiuni de wellness și restaurant, a unei clădiri P+1 cu piscină interioară și exterioară și spații de wellness. Mixul de funcțiuni se va realiza de așa manieră încât să fie armonizat în materie de accesuri, servicii conexe și facilități, dar în același timp distinct și separat de activitatea de afaceri, respectiv viața comunitară rezidențială.
Zona ZTE zona tehnico-edilitară (centrale termice de cogenerare). Construcțiile centralelor termice de cogenerare sunt amplasate față de axul căii ferate la o distanță mai mare față de clădirile deja existente. Ansamblul va fi prevăzut cu spații verzi, zone de interes și zone de loisir dotate cu mobilier urban, folosite în comun. Circulațiile în interiorul incintei vor fi preponderent pietonale. Circulațiile auto sunt dispuse preponderent perimetral și subteran. Pentru a pune în valoare zona și la solicitarea autorităților s-a prevăzut un pasaj pietonal peste calea ferată în așa fel încât să se facă legătura între zona rezidențială propusă cu zona de sport și agrement din partea de vest.
Carmeco SA în datele Registrului Comerțului
Potrivit Registrului Comerțului, Carmeco SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 7.169.299,3 lei, integral vărsat, este compus din 71.692.993 de acțiuni, valoarea unei acțiuni fiind 0,1 lei. Carmeco SA este controlată de Metachim SA, cu 85,8262% din capitalul social, PAS Asociația Salariaților Carmeco, cu 8,0578% din capitalul social, și Listă Acționari Persoane Fizice, cu 6,116% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Samara Stere – membru CA, Pavel Georgeta – membru CA, Grasu Stelian – membru CA, Bacale Gheorghe – membru CA, Bacale Gheorghe - director general. Cenzorii Carmeco SA sunt Pescu Business Consulting SRL, reprezentat prin Pescu Mihai; și Auditlam SRL, reprezentat prin Lambru Gheorghe. Carmeco SA se ocupă de prelucrarea și conservarea cărnii. În anul fiscal 2015, societatea Carmeco SA a avut doi salariați, o cifră de afaceri de 373.442 de lei și 34.762 de lei. Situația financiară pe anul 2016 este următoarea: doi salariați, o cifră de afaceri de 459.977 de lei și un profit de 41.896 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, Carmeco SA a avut 2 salariați, a declarat un profit de 4.590 lei, dar și o cifră de afaceri de 546.921 lei. Situația financiară pe anul 2018 arată astfel: un profit de 97.780 lei, un număr de 2 salariați și o cifră de afaceri de 581.226 lei.
Metachim SA, în datele Registrului Comerțului
Înființată în anul 1991, Metachim SA are sediul în municipiul Constanța. Capitalul social subscris este de 1.158.310 lei, integral vărsat, format din 463.324 de acțiuni nominative. Valoarea unei acțiuni este de 2,5 lei. Metachim SA este controlată de Sammarina SA, cu 18,114% din capitalul social, Lidiea Samara, cu 34,986% din capitalul social, Stere Samara, cu 43,73% din capitalul social, și Listă Acționari, cu 3,427% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Lidiea Samara - membru în CA, Alexandru Samara - membru în CA și Stere Samara - membru în CA. Metachim SA se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.Citește și:
Primăria Constanța a emis un nou certificat de urbanism pentru proiectul imobiliar Sammarina View Development
Proiectul imobiliar Sammarina View Development, de pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator Constanța, în atenția APM Constanța (document)
Blocuri cu 20 și 15 etaje, restaurant și piscină. Proiectul imobiliar Sammarina View Development, inițiat de Carmeco. Ce noutăți sunt (document)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii